MENÜ

Fırat’ın incisi Rumkale’de Su Sporları Festivali coşkusu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 6. Rumkale Su Sporları Festivali’nde yaklaşık bin sporcu kıyasıya mücadele etti.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Fest

Yayınlanma: 12 Ekim 2025 16:16 Güncelleme: 13 Ekim 2025 08:53
Fırat’ın incisi Rumkale’de Su Sporları Festivali coşkusu
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 6. Rumkale Su Sporları Festivali’nde yaklaşık bin sporcu kıyasıya mücadele etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’nin eşsiz manzarasında gerçekleştirildi. "Fırat’ın İncisi" olarak anılan bölgede yapılan festivalde yaklaşık 1000 sporcu, dragon bot, su topu ve yüzme gibi branşlarda yarışarak izleyenlere adrenalin dolu bir gün yaşattı. Rumkale’nin doğal güzellikleri eşliğinde düzenlenen festival, bölgenin su sporları turizminde merkez haline geldiğini bir kez daha gösterdi. Gün boyunca yapılan flyboard, jetski, dragon bot, açık su yüzme ve su topu müsabakaları, hem sporcuların performansları hem de seyircilerin coşkusuyla büyük ilgi gördü.

30 metreden suya atladı
Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri, profesyonel sporcu Kıvanç Gür’ün 30 metrelik yükseklikten gerçekleştirdiği cliff diving (yüksekten suya atlayış) gösterisiydi. Gür’ün Fırat’ın serin sularına yaptığı bu atlayış, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

"Fırat’ı bütün dünyaya tanıtmaya kararlıyız"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Rumkale’nin eşsiz manzarasında düzenlenen Uluslararası 6. Rumkale Su Sporları Festivali açılışında konuştu. Şahin, sporun birleştirici gücüne ve gençliğin potansiyeline vurgu yaptı. Festivalde dört ülkeden gelen yaklaşık bin sporcunun mücadele ettiğini belirten Şahin, "Artık Fırat’ın gençleri burada, Dicle’nin gençleri burada. Bu şehir spor şehri olacak. Fırat’ı bütün dünyaya tanıtmaya kararlıyız" dedi.

Şahin, gençlere seslenerek, "Spor yapan herkes hayatta başarılı olur. Su hocadır, su bize öğretir, su hayattır. Allah’ın izniyle bu şehrin çocuklarını suyla barışık, takım ruhunu bilen, güçlü bir gençlik olarak yetiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Rumkale’nin su sporlarıyla yeniden canlandığını belirten Şahin, "6 Şubat depreminden sonra Rumkale adeta yoğun bakımdaki bir hastaydı. Bakanlarımızın, valilerimizin, belediye ekiplerimizin destekleriyle Rumkale’yi yeniden ayağa kaldırdık. Bugün buradaysak, bu azmin ve inancın eseridir" diye konuştu.

Başkan Şahin’den kadın sporculara müjde
Gençlere ve kadın sporculara ayrı bir alan açılacağını belirten Şahin, "Önümüzdeki yıl kadınlar için ayrı yarışlar düzenleyeceğiz. Kadınlarımız güçte, iyilikte ve mücadelede yarışacak" dedi.

Şahin ayrıca, spora erken yaşta erişimin önemine değinerek, "Her ilçemize havuz yaptık. Bu şehirde yedi yüz bin çocuk var. Hepsinin eğitimli bir şekilde sporla, suyla barışmasını istiyoruz. Çocuklarımızın enerjisini doğru kanalize etmek, onları hayata hazırlamanın en güzel yoludur" ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in su sporlarıyla büyüyeceğini vurgulayan Şahin, "Biz kara çocuğuyduk, şimdi su şehri olmaya çalışıyoruz. Fırat’ın güzelliğini tüm dünyaya tanıtacağız. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bu şehri spor şehri yapacağız" diye konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Sedat Sezik ise kentin köklü tarihine ve kültürel zenginliğine dikkat çekti. Sezik, "Gaziantep binlerce yıllık geçmişiyle Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biridir. Her sokağında tarih, her taşında emek, her sofrasında lezzet vardır. Ancak Gaziantep’in güzelliği yalnızca mutfağında değil, doğasında, insanında ve kültüründe gizlidir" dedi.

"Festival, Gaziantep’in enerjisini ve misafirperverliğini dünyaya yansıtıyor"
Rumkale’nin geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Sezik, "Rumkale, tarihinin yanı sıra su sporlarıyla da büyülemeye devam ediyor. Her yıl düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, Gaziantep’in enerjisini ve misafirperverliğini dünyaya yansıtıyor. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Vekili Hakan Arslan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Yavuzeli Belediye Başkanı Mehmet Kaya ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Metin Bedir de günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.
ETİKETLER: Fırat’ın, incisi, Rumkale’de, Sporları, Festivali
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Türkiye’nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa

Türkiye’nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa’nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.Manisa’nın Gördes ilçes

Elazığ’da çocuk oyun alanları temizlendi

Elazığ’da çocuk oyun alanları temizlendi

Elazığ Belediyesi, baharın gelişiyle birlikte çocuk oyun alanlarında kapsamlı temizlik ve bakım çalışmaları gerçekleştiriyor.Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki park alanlarında bulunan çocuk oyun gruplarını daha sağlık

Hakkari’de tüm köy ve mezra yolları ulaşıma açıldı

Hakkari’de tüm köy ve mezra yolları ulaşıma açıldı

Geçtiğimiz yıllara oranla kar yağışının en yoğun yaşandığı illerden biri olan Hakkari’de, kapanan tüm köy ve mezra yolları yeniden ulaşıma açıldı.Hakkari İl Özel İdaresi ekiplerinin zorlu hava şartlarına rağmen yürüttüğü geceli gündüzlü çalışmalar sonucun

Hacılar, güvenli yapılaşmada öne çıkıyor

Hacılar, güvenli yapılaşmada öne çıkıyor

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar’da sürdürülen planlı büyüme, kentsel dönüşüm ve yeni konut alanlarına yönelik yatırımların yapı ruhsat verilerine de güçlü şekilde yansıdığını ifade etti. Başkan Özdoğan, ortaya çıkan verilerin ilçede yürütü

Kar ve tipi nedeniyle 4 aydır ulaşıma kapanan yol açılıyor

Kar ve tipi nedeniyle 4 aydır ulaşıma kapanan yol açılıyor

Ardahan ilini Artvin ve Ardanuç ilçesine bağlayan ve kar nedeniyle kapalı olan Ardanuç yolunun açılması için Karayolları ekipleri seferber oldu.Yılın 4 ayı kar nedeniyle ulaşıma kapanan Ardahan-Ardanuç yolunda karla mücadele çalışması başlatıldı. Coğrafi

Antikacılardan antika tutkunlarına uyarı: "Her eski antika değil"

Antikacılardan antika tutkunlarına uyarı: "Her eski antika değil"

Son zamanlarda çevrimiçi platformlarda eski ev eşyalarının yüksek fiyatlarla satışa çıkarılması ve bu ürünlerin gerçek değerinin çok üstünde fiyatlarla satılması konusunda vatandaşları uyaran antikacılar, her eskinin antika olmadığını belirtti.Antika piya

Bilecik’te Yaşlılara Saygı Haftası’nda ‘Salçalı Ekmek’ etkinliği

Bilecik’te Yaşlılara Saygı Haftası’nda ‘Salçalı Ekmek’ etkinliği

Bilecik’te Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında ‘Salçalı Ekmek’ etkinliği düzenlendi.Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, İl Müdürü Nejat İlhan, yaşlı vatandaşlarla kamelyada bir araya geldi. Samimi ve keyifl

Sarıkamış Kaymakamı Aslantatar, doktorlarla bir araya geldi

Sarıkamış Kaymakamı Aslantatar, doktorlarla bir araya geldi

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, ilçede görev yapan doktorlarla bir araya gelerek sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarına dikkat çekti.Kaymakamlık makamında doktorları ağırlayan Kaymakam Aslantatar, sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı, özell

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17