Sivassporlu golcü oyuncu Fode Koita, "Son maçımızda çok güzel bir atmosfer vardı. Her maç aynı atmosferi istiyoruz. İyi bir takımız. Her zaman beraber olmak ve iyi bir sezon geçirmek istiyoruz" dedi.Sivasspor’un santrforu Fode Koita, k...
Sivassporlu golcü oyuncu Fode Koita, "Son maçımızda çok güzel bir atmosfer vardı. Her maç aynı atmosferi istiyoruz. İyi bir takımız. Her zaman beraber olmak ve iyi bir sezon geçirmek istiyoruz" dedi.
Sivasspor’un santrforu Fode Koita, kulübün resmi internet sitesine Türkçe bir röportaj vererek açıklamalarda bulundu.
6 yaşında Paris’te futbola başladığını belirten Koita, "İlk kulübüm Le Valois. Paris’te küçük, sempatik ve iyi bir kulüp. Ailem her zaman maçlarımı izlemeye gelirdi" ifadelerini kullandı.
Bu sezon Trendyol Süper Lig’in 14. hafta maçında Antalyaspor deplasmanında attığı harika gol hatırlatıldığında Koita, golü anlık bir kararla attığını ve o anın çok özel olduğunu söyledi. Koita, hem forvet hem de kanatta oynayabilmesiyle ilgili soruya, "İlk pozisyonum forvet, ancak problem yok, her yerde oynarım. Biz bir takımız ve hedeflerimiz var" diye yanıt verdi.
Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesabından milli futbolcu Eren Elmalı’nın formasını paylaşması ve eski takım arkadaşlarıyla görüşüp görüşmediği sorulduğunda, "Eren çok karakterli, iyi bir insan ve mükemmel bir oyuncu. Kasımpaşa’da oynarken Eren henüz 18-19 yaşlarındaydı. Kendisini çok seviyorum ve görüşüyorum" dedi.
“Sivas’ta çok mutluyum”
Daha önce İstanbul ve Trabzon’da yaşadığını, şimdi de Sivas’ta hayatını sürdürdüğünü belirten Koita, "İstanbul çok farklı, büyük bir şehir. Her şey var. Ailem İstanbul’u çok seviyor. Orada bir evim de var. Futbolu bıraktıktan sonra İstanbul’da yaşamayı düşünebiliriz. Sivas ve Trabzon ise daha küçük ve sakin şehirler. Sivas’ta insanlar bana çok iyi davranıyor. Adaptasyonum genelde zor olur ama Sivas’ta kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum. Taraftarlarla da aramız çok iyi" diye konuştu. Geçtiğimiz sezon sonunda sözleşmesinin bitmesinin ardından kulüple yeniden anlaşma sürecini anlatan Koita, "Her şey çok kolay oldu. Bahattin Eken ve başkanımızla sürekli iletişim halindeydik. Başkanımızı çok seviyorum. İnşallah futbolu Sivasspor’da bırakırım" ifadelerini kullandı.
“Gençler çok çalışmalı”
Takımdaki Emirhan Başyiğit ve Emre Gökay gibi genç yetenekler hakkında da konuşan Koita, genç oyunculara şu mesajı verdi:
"Çok çalışmaları gerekiyor. Futbola konsantre olsunlar. Onlar çok iyi çocuklar ve her yıl daha iyi olacaklarına inanıyorum. İnşallah daha fazla süre aldıkça Yunus Emre Konak gibi transfer olabilirler."
“Sadece futbolu düşünüyorum”
Aktif futbolculuk sonrası hedefleriyle ilgili soruları yanıtlayan Koita, "Hayatım boyunca sadece futbol oynadım. 15 sezonluk bir profesyonel kariyerim oldu. Futbol sonrası ne yapacağımı henüz bilmiyorum, şu anda sadece futbolu düşünüyorum" dedi. Aile hayatına dair konuşan Koita, "Çocuklarıma çok yakınım ama bazen biraz sert de olabiliyorum. Bu dünya çok zor. Dengeyi korumaya çalışıyorum ve çocuklarıma iyi bir eğitim vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.
Son olarak kırmızı-beyazlı taraftarlara da seslenen Koita, "Son maçımızda harika bir atmosfer vardı. Bu atmosferi her maçta istiyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz, ama futbol zor bir oyun. Yine de birlikte hareket ederek iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.
Türk mutfağını çok sevdiğini belirten Fode Koita, özellikle baklava ve Adana kebabını favori yemekleri olarak ekledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Hasan Hüseyin'in şifa sevincine gökyüzünde balonlar eşlik etti
Marmara'da BUDO seferlerine fırtına engeli
03Tayvan’ın ABD'den satın aldığı ilk F-16V’ler ulaştı
04Siyonist rejim Gazze'de ateşkesi yine ihlal etti: 4'ü kadın 5 şehit
05Hakemler Derneğine kapatma davası
06MHK Başkanı ve 6 isim için tutuklama talebi
07Ankara merkezli milyarlık bahis ağı operasyonu: 33 tutuklama
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor