Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Türkiye 24 Şubat 2023 - 14:58 Yorum: 0

Foggo: "Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş"

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını...

Foggo: 'Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş'

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Foggo, "Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar oluşturulmuş" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehirin deprem sonrası atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar için STK'lar, yöre dernekleri, odalar, sendikalar ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiği buluşmalara katıldı. Ardından Büyükşehirin kentte ağırladığı depremzedeler için hayata geçirdiği çalışmaları da yerinde inceleyen Foggo, yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir tarafından depremzedeler için yaşam alanına dönüştürülen Tarsus Gençlik Kampı, Berdan Konuk Evi, Yenişehir Fuar Alanı ve Davultepe Öğrenci Yurdu'nu ziyaret eden Foggo, depremzedelerle sohbet etti, alanları gezerek incelemelerde bulundu. Büyükşehir'in koordinesinde depremzedeler için ekmek yapan ve örgü ören kadınlarla da bir araya gelen Foggo, bu eylemin, dayanışmanın en büyük örneği olduğunu vurguladı.

"Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş"

Büyükşehirin kent genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları takdir eden Foggo, "Çok acı bir olay yaşadık ve bu acı hepimizde devam ediyor. 400 binin üzerinde depremzedenin burada olması, "Nasıl olacak, acaba belediye ne yapacak, biz ne yapabiliriz?" düşüncesiyle Mersin'e geldim, ama belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar oluşturulmuş. Mesela Fuar Alanı'na gittim. Fuar Alanı hemen odalara bölünmüş ve depremzedelerin rahat edebileceği bir şekle çevrilmiş. Ama sadece onunla da kalmamışlar. Çocuklar için alanlar yapmışlar. Orada görev yapan psikologlar var, sağlık odası var. İnsanların kaydı alınıyor, gıda, sağlık, ilaç gibi ihtiyaçları gideriliyor" ifadelerini kullandı.

"Tarsus'ta da insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluşturulmuş"

Berdan Konuk Evi ve Tarsus Gençlik Kampına da gittiğini belirten Foggo, insanların rahat edebilecekleri yaşam alanlarının oluşturulmasının kendisini çok memnun ettiğini söyleyerek, "Tarsus'ta da, insanlara rahat edebilecekleri alanlar oluşturulmuş. Ama en önemlisi, deprem sonrası oluşan travmaya ilişkin psikologlar destek veriyor. Orada da çocuklar için alanlar oluşturulmuş" ifadelerini kullandı. Depremden hemen sonra inanılmaz bir dayanışma oluştuğuna dikkat çeken Foggo,"Tarsus'ta da kadınlar ekmek yapıp depremzedelere dağıtıyorlar. Çocuklara kazak, atkı ve şapka örüyorlar. Bunu da dayanışma ruhuyla yapıyorlar. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber