Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 06 Mayıs 2024 - 19:51 Yorum: 0

Fransa Refah’a askeri müdahaleyi “savaş suçu” olarak nitelendirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Refah’a yönelik muhtemel askeri harekatına karşı çıkarak, “Fransa, sivil bir nüfusun zorla yerinden edilmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde bir savaş suçu olduğunu hatırlatır” dedi.İsrail’in 1....

Fransa Refah’a askeri müdahaleyi “savaş suçu” olarak nitelendirdi

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Refah’a yönelik muhtemel askeri harekatına karşı çıkarak, “Fransa, sivil bir nüfusun zorla yerinden edilmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde bir savaş suçu olduğunu hatırlatır” dedi.
İsrail’in 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki 100 bin kişiye tahliye emri vermesinin ardından uluslararası toplumdan tepkiler gelmeye devam ediyor. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın 1,3 milyon insanın büyük sıkıntılar içinde sığındığı Refah’a yönelik bir İsrail saldırısına kesinlikle karşı çıktığı vurgulanarak, “Dışişleri Bakanı, geçen hafta İsrail ziyaretinde bu mesajı tekrarladı ve Cumhurbaşkanı dün İsrail Başbakanına bu duruşunu bir kez daha ifade etti. Ayrıca Fransa, sivil bir nüfusun zorla yerinden edilmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde bir savaş suçu olduğunu hatırlatır. Pozisyonumuz açık: Rehinelerin derhal serbest bırakılması ve sivil nüfusun korunmasını sağlayacak kalıcı bir ateşkes gereklidir" dedi.

Macron ve Netanyahu dün telefonda görüşmüştü
Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Hamas ile rehinelerin serbest bırakılması için müzakereleri başarıyla sonuçlandırması çağrısında bulunmuş, Refah’a yönelik herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduğunu belirtmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber