Fransa'da Başbakan Elisabeth Borne'un emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamalarının ardından başkent Paris başta...
Fransa'da Başbakan Elisabeth Borne'un emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamalarının ardından başkent Paris başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında protestolar düzenlendi.
Fransa'da Başbakan Elisabeth Borne'un açıkladığı emeklilik yasasının ardından yapılan grev çağrıları sonucunda başkent Paris başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında binlerce kişi sokaklara döküldü. Borne'un emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren binlerce kişinin katılımıyla 200'den fazla protesto düzenlendi. Başkent Paris'teki Republique Meydanı'nda (Cumhuriyet Meydanı) toplanan binlerce protestocu sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Nantes, Lyon, Bordeaux, Marsilya, Toulouse kentlerinde de düzenlenen protestolara demir yolu ve kamu sektörü çalışanları katıldı. Protestolar nedeniyle toplu taşıma durma nokta geldi, bazı okullar ise tatil edildi.
Fransız bakan uyarmıştı
Fransa'da Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, basına yaptığı açıklamada protestolar nedeniyle toplu taşımada zorluklar yaşanabileceğini söylemişti. Fransızlara, protesto günü seyahatlerini ertelemelerini tavsiye eden Beaune, protestonun uzatılmamasından yana olduğunu da belirtmişti.
Grev çağrısı yapılmıştı
Borne'un emeklilik yaşının 2030 yılına kadar 64'e çıkarılacağı yönündeki açıklamaların ardından ülkenin en büyük 8 sendikası 19 Ocak'ta 1 günlük grev çağrısı yapmıştı. Sendika liderleriyle yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulunan Fransız Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT) lideri Laurent Berger, "Hiçbir şey bu kadar acımasız bir reformu haklı çıkaramaz" demişti. Sendikalar, grevlerin uzun vadede emeklilik yasasına karşı güçlü bir hareket başlatmayı amaçladığını belirtmişti. Parlamentonun alt kanadında oyları belirleyici olacak Cumhuriyetçiler Grubu'nun (LR) lideri Olivier Marleix, Borne'un açıklamalarına olumlu tepki vermişti. Kişilerin emeklilik yaşına yaklaştıklarında iş bulabilmelerini sağlamak için daha fazla çaba gösterilmesini isteyen Marleix, "Bizi duydular" demişti.
Fransa'nın ana işveren derneği MEDEF de, Başbakan Borne'un açıklamalarını memnuniyetle karşılamıştı. Aşırı sağcı Marine Le Pen ise, Borne'nin açıklamalarına tepki göstererek, "Fransızlar, bu haksız reformu engelleme konusundaki kararlılığımıza güvenebilir" ifadelerini kullanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Borne'un emeklilik yasasını mutlak çoğunluğa sahip olmadıkları parlamentoda kabul ettirmeleri gerekecek.
Emekli olabilmek için 2027'den itibaren 43 yıl çalışmış olmak gerekecek
Tartışmalı yasaya göre, Fransa'da bu yıl eylül ayından itibaren emeklilik yaşı her yıl yılda 3 ay kademeli olarak artırılacak, emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. Ülkede emekli olabilmek için 2027'den itibaren 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.
Van’da görev yaptığı sırada hayatını kaybeden Çivrilli Uzman Çavuş Ali Solak, memleketi Çivril’de düzenlenen törenle toprağa verildi.Kıralan Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Ali Solak için ilk olarak baba evinde helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ar
Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy mevkii Hüseyinli Kavşağı’nda kontrolden çıkan bir otomobil bariyere çarparak takla attı. Kazada araçta bulunan yolcu hayatını kaybederken, sürücü yaralandı.Olay, saat 02.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli Kavşağı
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan boş bir arazide atık maddelerden çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü.Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeşil Mahalle Eriş Sokak’ta bulunan bulunan atık maddeler henüz bilinmeyen bir sebepten alev aldı.
Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na gelmeye çalışan bir tırın, üst torpido kabininde 14 kilo 120 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi.Kapıkule Sınır Kapısı’nın diğer tarafında bulunan Kaptan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen denetimde, Türkiye’ye
Karabük’te iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2’si bebek olmak üzere 5 kişinin yaralandığı feci kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.Kaza, Karabük-Yenice karayolu Deligeç Tüneli mevkiinde meydana geldi. Enes A.
Mersin’in Tarsus ilçesinde eski eşini yolda gören bir kişi, kadının yanında bulunan şahsı bıçaklayarak öldürdü, kadını ise yaraladı.Edinilen bilgiye göre olay, Mithatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, D.K. (28)
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde trafikte bekleyen bir otomobil, motor kısmında çıkan yangın sonucu alev topuna döndü. Sürücü ve yolcu son anda araçtan çıkarak kurtulurken, yangın anı güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, Kaya Erdem Caddesi’nde meydana geldi.
İstanbul Eyüpsultan’da bir gecekondu çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.Olay, saat 18.00 sıralarında Eyüpsultan ilçesi Ulubatlı Hasan Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büy
Trafikte başlayan tartışma kavgaya döndü: 10 gözaltı
Thorsten Fink: "İkinci gole yakındık ama başaramadık"
03Yunus Emre Çift: "Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz"
04Netanyahu: "Bu savaşın insanların düşündüğünden çok daha hızlı sona ereceğini öngörüyorum"
05İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan dünyaya uyarı
06Boş arazide çıkan yangın müstakil eve sıçramadan söndürüldü
07İran’dan İsrail’e füze yağmuru
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük