Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 29 Eylül 2022 - 19:33 Yorum: 0

Fransa’da planlanan emeklilik reformu ve hayat pahalılığı protestosu

Fransa'da sendikaların çağrısı üzerine hayat pahalılığı ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un planladığı emeklilik reformu protesto edildi.

Fransa’da planlanan emeklilik reformu ve hayat pahalılığı protestosu

Fransa'da sendikaların çağrısı üzerine hayat pahalılığı ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un planladığı emeklilik reformu protesto edildi.

Fransa'da eğitim, ulaşım, sağlık ve kamu sendikalarının genel grev çağrısı üzerine hayat pahalılığı ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un planladığı emeklilik reformu protesto edildi. Başkent Paris'te yağan yağmura rağmen binlerce kişi protestoya katılırken, sendikalar Paris'teki gösteriye 30 bine yakın kişinin katıldığını aktardı. Belediye, postane, vergi daireleri gibi çok sayıdaki resmi kurum çalışanı da greve destek verirken, uzun süredir çalışma koşullarından ve ücret yetersizliğinden yakınan sağlık çalışanları da protestoya katılanlar arasındaydı. Sendikalar, Macron'un emeklilik reformu ile ekonomiyi iyi yönetemediği için yükselen enflasyon sonrası halkın alım gücünün düştüğüne dikkat çekti.

Sendikaların çağrısına öğrenciler de destek verirken, şehirlerarası ve bölgelerarası sefer yapan çok sayıdaki trende aksama ve iptal yaşandı. Uluslararası sefer yapan trenler Eurostar ve Thalys'de de aksamalar yaşandığı aktarıldı.

Paris'teki gösteriye katılan 49 yaşındaki öğretmen Marian Talba yaptığı açıklamada, "Maaşlarımız için buradayız, aynı zamanda emekli maaşı sorunu için de buradayız" ifadelerini kullanarak, "Kocam benden daha az kazanıyor ve üç çocukla geçinmek gerçekten çok zor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber