Adana’da bu sene Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele edecek 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü’nün oyuncuları haftada 200 kilometre yol kat ederek futbol hayallerini gerçekleştirmek için antrenmanda ter döküyor.Tarımın başkenti Adana’...
Adana’da bu sene Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele edecek 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü’nün oyuncuları haftada 200 kilometre yol kat ederek futbol hayallerini gerçekleştirmek için antrenmanda ter döküyor.
Tarımın başkenti Adana’da futbola gönül veren ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle hayallerini gerçekleştiremeyen kız çocukları için 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Spor Kulübü kuruldu. Adanalı iş insanı Mehmet İkram Taş’ın başkanlığında kulüp, TFF Kadınlar 3. Ligi’nde mücadele etmeye başlayacak. Yaklaşık 60 kız futbolcunun olduğu kulüpte, oyuncuların çoğu ise merkeze 100 kilometre uzaktaki Karataş ilçesinin köylerinde oturuyor. Kızlar, her hafta çarşamba günü Karataş ilçesinden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki merkez Seyhan ilçesine gelip antrenman yaparken geri kalan günlerde ise tarlalarda antrenmanlarını sürdürüp hayallerinin peşinde koşuyor.
Bütün imkansızlıklara rağmen kulübe yeni başkan olan Mehmet İkram Taş ve antrenör Gökhan Özdemir, her türlü kötü alışkanlıktan kızları uzak tutmak için var güçleriyle çalışıyor.
“Birilerinin bu kulübe sahip çıkması gerek”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Kulüp Başkanı Mehmet İkram Taş, “Yeteneklerimiz var ancak takım gerçekten maddi ve manevi olarak çok kötü. Kulübümüze sahip çıkılmıyor. Birilerinin bu kulübe sahip çıkması gerekir. Gökhan hocam çok fazla yerde kapı çalmış ancak herkes vaat vermiş sadece. Kimse o vaatleri yerine getirmemiş. Bende bu kulübü ziyaret ettikten sonra ciddi anlamda içim parçalandı. Kulübe başkan olmayı kabul ettim” ifadelerini kullandı.
“Kızlarımızı topluma kazandırmamız lazım”
Kız futbolcuları topluma kazandırmak için çaba sarf ettiklerini aktaran Taş, “Bütün kızlarımızın hayalleri var. Ben vicdan yapıp başkanlığı kabul ettim ancak benimde gücüm bir yere kadar. Kızlar hepimizin kızları. Bu hayalleri gerçekleştirmek için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Çoğu kızımızın yol parası dahi yok. Biz elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız bu kızlarımızı futboldan uzaklaştırmamak. Onları topluma kazandırmak. Adana olarak hepimizin bu kulübe sahip çıkması gerek. Çok ihtiyacımız var” diye konuştu.
“Futbolcu olmak istiyoruz”
Karataş’ın Tuzla Mahallesi’nden antrenmana gelen Büşra Ete (15), iyi bir futbolcu olmak için çaba sarf ettiğini belirterek, “Ben Tuzla’dan geliyorum ancak ulaşım sıkıntım var. Futbolu çok seviyorum ve arkadaşlarımla çok uyum içerisinde çalışıyoruz. İyi bir şekilde de anlaşıyoruz. Sağ olsun başkanımız ve Gökhan hocamız yardımcı oluyor ancak bir yerde tıkanıyoruz. Herkes gibi bizim de hayallerimiz var. İyi bir futbolcu olmak istiyoruz. Umarım başaracağız” dedi.
“Hepimizin hayalleri var”
100 kilometre mesafeden futbol aşkı için gelen Yaren Özdemir (16) ise, “Takımımız şuanda Kadınlar 3.Lig’inde mücadele ediyor. Ben Karataş’ın Kırmızıdam Mahallesi’nden 100 kilometre uzaktan buraya geliyorum. Gerçekten hepimizin hayalleri var. Bunları başarmak için çabalıyoruz. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz”diyerek düşüncelerini anlattı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Eyüpsultan'da Mevlid Kandili coşkuyla kutlandı
Davet ve Gençlik Hareketi mevlid programlarını parklara taşıdı: 16 noktada salavatlar yükseldi
03Mevlid Kandili Konya'daki camilerde yoğun katılımla idrak edildi
04DMM: Hiçbir kirli plan ve odak amacına ulaşamayacaktır
05Toroslar'da Mevlid Kandili idrak edildi
06Malatya'da asfalt serim çalışmaları devam ediyor
07Malatya’da Esnafa Mevlid-i Nebi Ziyareti
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk