Girişimcilik ve mobilite alanındaki tüm paydaşları buluşturan Future of Mobility’25, Ford Otosan ve kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure iş birliğiyle düzenlendi. Mobilite ekosisteminin sürdürülebilir dönüşümünü desteklemek ve yenili...
Girişimcilik ve mobilite alanındaki tüm paydaşları buluşturan Future of Mobility’25, Ford Otosan ve kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure iş birliğiyle düzenlendi. Mobilite ekosisteminin sürdürülebilir dönüşümünü desteklemek ve yenilikçi fikirleri gerçeğe dönüştürmek amacıyla organize edilen zirve, yerel ve küresel düzeyde girişimciler, yatırımcılar ve sektör liderlerini bir araya getirdi.
Ford Otosan’ın mobilite ekosistemini güçlendirme vizyonuyla kurduğu kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure ile düzenlenen etkinlik, ilk kez geçtiğimiz yıl gerçekleştirilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenen zirve, mobilitenin dönüşümüne liderlik etmek amacıyla mobilite odaklı start-up’ları, tedarikçileri, girişimcileri ve teknoloji ve üretim liderlerini aynı çatı altında topladı. Etkinlik, katılımcılarına yeni bağlantılar kurma, sektörün geleceğini şekillendiren konular üzerine fikir alışverişinde bulunma ve iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkanı sundu.
Zirvede ele alınan konular arasında; mobilite sektörünün dönüşümü ve fırsatlar, inovasyon ve rekabet, yeni nesil iş birlikleri gibi başlıklar yer aldı. Özellikle geleceğin inovasyon teknolojileri ve start-up ekosistemine dair kapsamlı değerlendirmeler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
“Future of Mobility, inovasyon yolunda büyük oyuncular ve girişimlerin iş birliğiyle mobilitenin geleceğinin şekillendirildiği güçlü bir platforma dönüştü”
Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Future of Mobility Zirvesi’nde mobilite sektörünün geleceğine dair vizyonunu açıkladı. Özyurt, ‘‘2019 yılında Driventure ile girişimcilik ekosistemini hem Türkiye’de hem dünyada takip etmek, inovatif fikirleri ve yeni nesil teknolojileri izlemek, yeni iş modellerini ve olası iş birliklerini keşfetmek üzere yola çıktık. O günden bugüne, otonom ve bağlı araçlardan akıllı mobiliteye, robotik teknolojilerinden lojistik teknolojilerine varıncaya kadar geniş bir yelpazede geliştirilen fikirleri desteklerken, bir yandan geleceğin teknolojilerini keşfetmek adına sınırlarımızı zorladık. Geçen yıl ilkini, bu yıl ise ikincisi düzenlediğimiz Future of Mobility, büyük oyuncular ve girişimlerin iş birliğiyle inovasyon odaklı yenilikçi fikirlerin hayata geçtiği ve mobilitenin geleceğinin birlikte şekillendirildiği güçlü ve etkili bir platforma dönüştü. Bu yıl da bu platformda çok değerli yeni teknolojiler ve girişimciler yer aldı. Ford Otosan olarak, yalnızca bu dönüşümün bir parçası olmayı değil, bu dönüşüme yön veren bir aktör olmak istiyoruz. Bugün burada olmak, yalnızca mobilitenin geleceğini konuşmak değil; onu birlikte tasarlamak için harekete geçtiğimiz eşsiz bir fırsattı’’ ifadelerini kullandı.
“Mobilite ekosisteminde iş birliği ve teknoloji geleceği tanımlıyor”
Ford Otosan Akıllı Hareketlilik ve Büyüme İş Alanı Lideri Erhan Köseoğlu ise konuşmasında“Elektrifikasyon, dijitalleşme ve otonom teknolojilerle şekillenen bu dönüşüm, sadece sektörel bir başarı değil; toplumların daha sürdürülebilir, erişilebilir ve güvenli bir geleceğe adım atması anlamına geliyor. Türkiye, bu değişimde çok önemli bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyelin sürdürülebilir bir başarıya dönüşmesi, doğru iş birlikleri ve kolektif bir vizyonla mümkün olacak. Girişimcilik ekosistemini desteklemek adına hem iç hem dış girişimcilik kültürünü benimsiyor, süreçlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Ford Otosan olarak geleceğin mobilite çözümlerini güçlü bir girişimcilik ekosistemi ve vizyoner stratejilerle oluşturmayı hedefliyoruz’’ ifadelerini kullandı.
“Geleceğin teknolojilerini keşfetmek için sınırları zorluyoruz”
Driventure Genel Müdürü İlknur İlkyaz Gül ise Driventure’ın rolünü şöyle özetledi:“Driventure olarak 2019’dan bu yana yalnızca yatırım yapan değil, aynı zamanda ekosistemin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunan bir platform oluşturduk. Future of Mobility, bu potansiyelin gerçeğe dönüşmesi için benzersiz bir platform sunuyor. Hedefimiz, yalnızca teknolojileri değil, aynı zamanda bu teknolojilerin arkasındaki fikirleri ve insanları desteklemek.”
Future of Mobility geleceğin girişimcilik ve mobilite ekosistemini şekillendiriyor
Ford Otosan, Future of Mobility’25 etkinliğini, mobilitenin geleceğine yön veren üç temel başlık üzerine inşa etti: teknoloji, ekosistem ve inovasyon. Elektrifikasyon, otonom sürüş, yapay zeka ve bağlantılı araç teknolojileri, yalnızca geleceği değil, bugünü de şekillendiren temel unsurlar arasında yer alıyor. Bu dönüşümde teknolojiye sadece uyum sağlamak değil, teknolojiyi geliştiren ve yön veren liderlerden biri olmak hedefleniyor.
Teknolojinin yanı sıra, ekosistem yaklaşımıyla, mobilite dünyasının farklı paydaşlarını bir araya getiren iş birliği ağı oluşturuldu. Start-up’lardan otomotiv tedarik zincirine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bu ekosistem, sürdürülebilir başarıya ulaşmak için kritik bir temel oluşturuyor. Ford Otosan, girişimcilik ekosistemini destekleyerek ve yenilikçi bakış açılarını sektöre entegre ederek, bu alanda görev üstleniyor.
Etkinlikte öne çıkan bir diğer başlık olan inovasyon, mobilite dönüşümünün temel taşı olarak değerlendirildi. Ford Otosan, kurumsal girişim sermaye şirketi Driventure aracılığıyla elektrifikasyon, akıllı mobilite, bağlantılı araçlar, otonom sürüş, Endüstri 4.0 ve otomotivde müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu yatırımlar, yalnızca sektörün ihtiyaçlarına cevap vermekle kalmıyor; aynı zamanda topluma daha sürdürülebilir, erişilebilir ve güvenli bir gelecek sunmayı da amaçlıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
ABD Donanması, George Bush uçak gemisini Orta Doğu'ya geri gönderdi
Irak hükümetinde 11 yeni bakan ve 3 başbakan yardımcısı seçildi
03Manş Tüneli'nde tren ile minibüs çarpıştı: 19 yaralı
04Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
05İzmir'de 50 düzensiz göçmen yakalandı
06Kocaeli'de 25 yıl gün hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Çanakkale açıklarında 14 düzensiz göçmen kurtarıldı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor