Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali Orhan Lazaloğlu'nun adı Muratpaşa'da parkta yaşayacak.
Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali Orhan Lazaloğlu'nun adı Muratpaşa'da parkta yaşayacak. Muratpaşa Belediye Meclisi İsim Verme Komisyonu'nun ilgili toplantısı Lazalğlu'nun ailesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, ve son çalıştığı kurum Kanal V'nin de katılımıyla yapıldı.
Samsun'da uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra Antalya'da da çeşitli gazete, radyo ve televizyonlarda mesleğini sürdüren ve Aralık ayı sonunda tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden Ali Orhan Lazaloğlu'nun adı Muratpaşa'da bir parkta yaşayacak.
Muratpaşa Belediye Meclisi İsim Verme Komisyonu, konuyla ilgili, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Genel Sekreter Rasim Gündüz, son çalıştığı kurum Kanal V'nin Haber Müdürü Ali Buldu, Lazaloğlu'nun eşi ve kızının da katılımıyla toplandı.
Komisyon toplantısının açılışına katılan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın çok önemli, çok değerli, çok saygın ve sevecen bir gazetecisini ani bir şekilde kaybettiğini söyledi. Ali Orhan'ın insanlara sevgiyle yaklaşan, mesleğini icra ederken çok dikkatli, eleştirirken bile son derece zarif, ince, hatırnaz bir insan olduğunu dile getiren Başkan Uysal, "Gazetecilikte şehrimize emek vermiş, doğru bir örnek teşkil etmiş ve gelecek gazeteci kuşaklarına da emsal olabilecek biri olduğunu için adını bir parkımızda yaşatmak istedik. Tekrar şehrimize, bütün basın camiamıza, ailesine, sevenlerine, dostlarına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
AGC Başkanı İdris Taş ise gazetecinin halka ve gerçeğe olan sorumluluğunun patronuna karşı sorumluluğundan önce geldiğinin altını çizerek "Ali Orhan, bu bilinç içerisinde yayın yaptı. Gerçek bir gazeteciydi. Mesleğe yine başlayacaklara rol model oldu. Şimdi hatırası Antalya'da yaşayacak. Muratpaşa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu. Lazaloğlu'nun kızı Sedef Ekin Eren, "Bir anısı olacak. En azından gidip görebileceğimiz yer olacak. Teşekkür ediyorum" dedi.
Toplantıda, Çağlayan Mahallesi'nde 2 ve Güzeloba Mahallesi'nde bir park yerine Ali Orhan Lazoğlu'nun isminin verilmesi değerlendirildi. Yerinde yapılan incelemenin ardından Çağlayan Mahallesi'nde 2041-2044 sokaklarda yer alan yaklaşık 2 bin 500 metrekare genişliğindeki parka Gazeteci Ali Orhan Lazaloğlu Parkı adı verilmesinin uygun bulundu. Parka isim verilmesine ilişkin komisyon raporu, belediyenin şubat ayı belediye meclis toplantısında karara bağlanacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,29 artarak 84,85 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün eylül vadeli varil fiyatı da 80,83 dolar olarak belirlendi. Petrol fiyatlarındaki yükselişte,
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları, alınan tedbirler ile suç ve suçlulara yönelik operasyonlar değerlendirildi. Valilikten yapılan açıklamay
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteorolojik veriler doğrultusunda kıyı bölgelerinde orman yangını riskinin kritik seviyeye ulaştığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yumaklı, bugün ve yarın başta Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceğini, sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Son
Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Toplantısı, Vali Ahmet Karakaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, tütün, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bağımlılıkla mücadele
Myanmar International TV'nin haberine göre, Myanmar Hava Kuvvetlerine ait eğitim uçağına Yangon şehrinin Hmawbi bölgesi yakınlarındaki tatbikat sırasında kuş sürüsü çarptı. Uçağın pilotu, çarpma sonrası motoru alev alan uçağı ıssız bir alana doğru yönlend
Olay, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ında meydana geldi. Kuala Lumpur'dan Jakarta'ya görevli olarak gelen Malezya Airlines pilotu MSO'nun bavulu, gümrük memurlarının X-ray kontrolünde şüpheli bulundu. Bavulda yapılan aramalarda 14 büyük paket içi
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilaç teminindeki sıkıntının devam ettiği ve bunun hastaların hayatını tehdit eden sessiz bir yıkıma dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, kanser ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanıla
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
04Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
05Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük