Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Mart 2023 - 13:43 Yorum: 0

Gazeteciler adliye önündeki saldırıyı kınadı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Efeler ilçesinde adliye girişinde şüphelileri görüntülemek isteyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Gazeteciler adliye önündeki saldırıyı kınadı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Efeler ilçesinde adliye girişinde şüphelileri görüntülemek isteyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan uyuşturucu satıcılarının adliyeye sevki sırasında görüntü almak isteyen gazetecilere, uyuşturucu tacirlerinin yakınları saldırdı. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyerek, kamera ve fotoğraf makinelerini almaya çalışan 3 şahıs, güvenlik güçlerinin arasından geçerek gazetecileri darp etmeye de çalıştı. Yaşanan olayın ardından şüpheliler gözaltına alınırken, adliye önüne gelen Aydınlı gazeteciler saldırganlara tepki gösterdi. Aydın Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında AGC Yönetim Kurulu adına konuşan Genel Sekreter Murat Tan, "Bugün Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu operasyonu sonrasında zanlıların Aydın Adliyesi'ne sevki esnasında meslektaşlarımız, zanlıların yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Saldırı sonucunda arkadaşlarımız Efeler Polis Merkezi'ne giderek saldırganlardan şikayetçi olmuşlardır. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Unutulmamalıdır ki meslektaşlarımız, anayasal güvence altında olan toplumun haber ve bilgi alma özgürlüğü adına kamu menfaati odaklı işlerini yaparken bu saldırıya uğramıştır. Buradan bir sözümüz de güvenlik güçlerinedir, zanlılar ve yakınlarının güvenliği kadar meslektaşlarımızın can güvenliği de önemlidir. Bu noktada adli ve asayiş haberlerine ilişkin mesleğimizi icra ederken güvenlik tedbirleri de ihmal edilmemelidir. Bu menfur saldırıyı Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak tekraren kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Umarız ki bir daha bu tür üzücü olaylar yaşanmaz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber