Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Emekliler Lokali, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesiyle bi...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Emekliler Lokali, 30 Haziran Dünya Emekliler Günü’nde düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesiyle birlikte bu vizyona uygun projelere ağırlık veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eski Öğretmenevi binasının bulunduğu alanı emeklilere yönelik yeni bir sosyal yaşam alanı olarak şehre kazandırdı. Kent merkezinde konumlanan lokal, 65 yaş üstü vatandaşlara hem ekonomik hem de sosyal katkı sunacak şekilde tasarlandı.
Doğayla iç içe 6 bin 400 metrekarelik yaşam alanı
Toplam 6 bin 400 metrekarelik alanda kurulan Emekliler Lokali, 5 bin metrekarelik açık bölümüyle doğayla bütünleşen bir ortam sunuyor. Alan içinde çınar ağaçlarının gölgesinde oturma alanları, GBB Kültür A.Ş. yayınlarının bulunduğu kütüphane, Osmanlı mimarisinden esinlenen havuz, 1.600 metrekarelik gül bahçesi ve gölgelikli dinlenme alanları yer alıyor.
Sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında hizmet veren lokalde, 65 yaş üstü emekliler menüdeki ürünlerden yüzde 50 indirimle faydalanabiliyor. Çay, kahve, soğuk içecekler ve simit gibi ürünlerle uygun fiyatlı bir sosyal buluşma noktası sunuluyor.
"Karıncalar gibi çalışıp yeni eserlerle huzurunuza geldik"
Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emekliler Lokali’nin yalnızca bir yapı değil, aynı zamanda derin anlam taşıyan bir sosyal hizmet olduğunu vurgulayarak, "Sevdiğin şeye emek verirsin. Emek verdiği şeyi seversin. O yüzden evlatlarımızı çok seviyoruz. Çünkü çok zor yetişiyor evlat. Anamızı, babamızı da o yüzden çok seviyoruz. Çünkü onlar bize çok emek veriyorlar. Şimdi bu güzel eserleri de yapmak bize nasip oldu. Hakikaten içimdeki duyguları size anlatmak istiyorum. Çok mutluyum. Buraya geldiğimiz zaman taş konuşuyor, ağaç konuşuyor, sizin gözünüzün içi konuşuyor, yüreğinizdeki kalbiniz konuşuyor. Karıncalar gibi çalışıp dev eserler yapmayı Rabb’im bize nasip etsin. Arkamızda dağ gibi durdunuz. Bu sizin duruşunuzla birlikte biz karıncalar gibi çalışıp size yeni eserler yaparak huzurlarınıza geldik" dedi.
"Huzur ve sosyalleşmenin yeni mekanı"
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, lokalin açılışında yaptığı konuşmada alanın şehrin sosyal yapısına değer katacağını belirterek, "Gerçekten de huzur ve sosyalleşmenin mekânı olacağı belli. Siz büyüklerimizi burada sohbet ederken, huzurlu bir şekilde vakit geçirirken görmek bizleri mutlu etti. Şehrin ihtiyaçlarını doğru okuma ve halkla doğrudan temas kurma sanatının başarılı bir örneğiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
"Sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği"
AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise yaptığı konuşmada sosyal belediyecilik anlayışının güçlü bir örneğinin hayata geçtiğini belirterek, "1994’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla başlayan bu vizyon, bugün Gaziantep’te böyle kıymetli bir eserle devam ediyor. Yıllar önce Gaziantep’in kalbi olan bu mekân, şimdi yeniden şehrin sosyal yaşamına katkı sunacak" diye konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da Emekliler Lokali’nin önemli bir mekan olduğunu belirterek Gaziantep’e kazandırılan bu yeni sosyal alan için emeği geçenlere teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Antakya ilçesinde 455 bininci afet konutu teslim töreninde yaptığı konuşmasında, "Devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbirisi yok ama biz buradayız" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte Kayseri genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına merkez ve ilçelerde toplam 156 araç ve 421 personel ile kar küreme ve temizleme çalışmalarını yürütüyor.Büyükşehir B
Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde, Kurtuluş Savaşı yıllarında bölgede kurulan Tozkoparan Müfrezesinde şehit düşenler başta olmak üzere tüm şehitler anısına anlamlı bir anma programı düzenlendi.Ulaş Mahallesi Camii önünde gerçekleştirilen programa; Tarsus Beled
Menteşe Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllüleri, "Okullar Merkezimizde" projesi kapsamında çocuklarla buluştu. Geleneksel oyunlardan spora kadar pek çok etkinliğin yapıldığı programda, çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlü
Melikgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı sosyal tesis sorumlularına ve Müdürlük personeline ’Protokol Kuralları ve Adab-ı Muaşeret’ konulu eğitim verildi.Melikgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğünce düzenlen
Bayburt’ta İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Mustafa Eldivan başkanlığında düzenlenen toplantıda, kamu hizmetlerinin etkinliği ve kurumlar arası koordinasyon konuları masaya yatırıldı.Kurum amirlerinin, şube müdürlerinin katılımıy
ABD’nin kuzeydoğusunu etkisi altına alan şiddetli kar fırtınası, New York ve New Jersey eyaletlerinde hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım aksadı, yüzlerce uçuş iptal edildi, milyonlarca kişiye kış fırtınası uyarısı yapıl
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olması beklenen soğuk ve kar yağışlı havaya karşı merkez ve tüm ilçelerde gerekli tedbirleri aldı. Büyükşehir birimleri, Bursa genelinde 203 araç, iş makinesi ve toplam 1021 personelle 24 saat esasına göre sahada
Polislerin alkollü sürücüyle imtihanı
Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı: 4 yaralı
03Safranbolu’da araçlar kar altında adeta kayboldu
04Trump-Zelenskiy görüşmesinde 20 maddelik barış planında sona yaklaşıldı
05Aksaray’da okullara 1 gün kar tatili
06TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu
07Bursa’da apartmanın deposunda çıkan yangın paniğe neden oldu: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük