Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü ve dünyanın ise 4’üncü büyük Doğal Yaşam Parkı özelliğine sahip olan Gazi...
Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü ve dünyanın ise 4’üncü büyük Doğal Yaşam Parkı özelliğine sahip olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, yılın her döneminde olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinde de yerli turistlerin tercihi oldu. Bayram tatilinde turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Bayram tatilinde de Gaziantep’i tercih eden yerli turistler, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda keyif dolu vakit geçirdi. Bayramın ilk 3 gününde 75 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden yerli turistler, parkta keyif dolu vakit geçirmenin yanı sıra yırtıcı hayvanlar başta olmak üzere yüzlerce canlıyı yakından görme fırsatı buldu.
Bayram tatili sonunda 100 bin ziyaretçi hedefleniyor
350 türden yaklaşık 10 bin hayvanın bulunduğu, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, zebra, yılan ve maymun gibi hayvanları görmek isteyenlerin tercih ettiği parkı bayram tatili sonunda 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Büyüklüğü ve barındırdığı hayvan türleriyle dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden olan ve her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ziyaretçi akınına uğrayan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda en çok çocuklar eğlendi.
Bilet sırasında da uzun kuyruklar oluştu
Dünyanın en büyük hayvanat bahçeleri arasında yer alan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda özellikle bayramın son gününde ciddi yoğunluk oluşurken, bilet sırasında da uzun kuyruklar dikkat çekti.
Çocuklar ilk defa gördükleri hayvanların bol bol fotoğrafını çekerken, belgesellerde gördükleri birçok hayvanı canlı olarak yakından görmenin heyecanını yaşadı.
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nı Kurban Bayramı’nın ilk 3 gününde 75 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 4 günlük bayram tatili boyunca da 100 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, parkın ziyaretçi akınına uğradığını belirtti.
"Çevre illerden gelen çok fazla ziyaretçi var"
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nın Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olduğunu bildiren Özsöyler, "Kurban Bayramı tatilinde bahçemizi ilk 3 günde 75 bin kişi ziyaret etti. Bayramın dördüncü gününde, yani 4 günlük bayram boyunca ziyaretçi sayımızın 100 bin kişi olmasını bekliyoruz. Geçen sene ilk 6 ayda Doğal Yaşam Parkı’mızı 2,5 milyon kişi ziyaret etmişti. Bu yıl ise ilk 6 ay için 3 milyon kişiyi hedefledik ve bu rakama da ulaştık. Bu yılın sonuna kadar 6,5 milyon kişinin Doğal Yaşam Parkı’mızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Gaziantep’in yanı sıra Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa gibi çevre illerinden, İstanbul ve Ankara ile Türkiye’nin her ilinden Doğal Yaşam Parkı’mızı ziyarete geliyorlar" dedi.
Ziyaretçilerin Gaziantep ekonomisine de katkı sunduğunu belirten Özsöyler, parkı ziyaret etmek için Gaziantep gelen turistlerin parkı gezdikten sonra kent merkezini gezdiğini ve alışveriş yaptığını ifade etti.
"Ziyaretçiler parkı çok beğendi"
Diyarbakır’dan ailesiyle birlikte Doğal Yaşam Parkı’nı ziyarete geldiğini belirten Cengiz Bayram ise parkı ve parktaki hayvanları çok beğendiğini söyledi.
Arkadaşları ve kardeşleriyle birlikte Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ettiğini belirten Aynur Karaca ise parkta keyif dolu vakit geçirdiklerini ve ziyaret esnasında çok eğlendiklerini belirterek, hayvanları yakından gördükleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın yaşam öyküsünü anlatan ‘Buğday Tanesi’, Helsinki’de düzenlenen festivalde ’En İyi Film’ ödülünü aldı.AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan ‘Buğday Tanesi’ filmi, Helsinki Film Fe
’Kültürel Miras’ temasıyla düzenlenen 9. Aralıksız Uluslararası Davetli Fotoğraf Sergisi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.Tokat’ta 136 katılımcının 208 eserinin yer aldığı 9. Aralıksız Ulu
Sakarya’nın Karasu ilçesinde düzenlenen, "Roman Kahramanım Sensin" sergisinde 120 öğrenci, giydikleri kostümler ve sergiledikleri performanslarla edebiyatın unutulmaz karakterlerini canlandırarak ziyaretçilere kitapların dünyasını yerinde yaşattı. 2025 Ai
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 28’inci yılı kapsamında düzenlenen 2. Mersin gösterimi, 19-21 Aralık tarihleri arasında Mersinli sinemaseverlerle buluştu.Mersin Büyükşehir Belediyesi Sinema Ofisi, Kadın Gazeteciler Derneği, Uçan Süp
Van’ın Saray ilçesinde vatandaşlar unutulmaya yüz tutan "köse-gelin" geleneğini yaşatarak hem kış gecelerinde eğlenceli vakit geçiriyor hem de yardımlaşmanın güzel örneğini sergiliyor.Yörede asırlardır oynanan ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan "köse
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneks
Güneydoğu Anadolu’nun köklü mutfak kültürü, Karadeniz’de lezzet dolu bir etkinlikle tanıtıldı.Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği iş birliğinde düzenlenen uygulamalı workshopta, Mardin’e özgü geleneksel tatlar Si
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yaşayan Miras Okulları’nın açılışında yaptığı konuşmada, "Yaşayan Miras Okulu’nu Ankara’da pilot olarak başlatıyor, bu modeli zamanla Türkiye’nin dört bir yanına yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" dedi.Kültür ve Turiz
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Trump ve Netanyahu basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdı
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük