MENÜ

Gaziantep’e gelen turistler katmer yemeden dönmüyor

Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, kent mutfağında önemli yeri bulunan ve Antep fıstığı ile kaymağın buluştuğu lezzet olan katmeri yemeden gitmiyor. Katmerciler ise turist yoğunluğundan memnun oluyor.Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezze

Yayınlanma: 28 Ekim 2025 11:27 Güncelleme: 28 Ekim 2025 13:25
Gaziantep’e gelen turistler katmer yemeden dönmüyor
Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, kent mutfağında önemli yeri bulunan ve Antep fıstığı ile kaymağın buluştuğu lezzet olan katmeri yemeden gitmiyor. Katmerciler ise turist yoğunluğundan memnun oluyor.
Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezzetleri arasında yer alan katmer, kentte baklavadan sonra en fazla tüketilen yiyecek olarak tercih ediliyor. Gaziantep’te özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi katmer, turistlerin de tattığı lezzetler arasında ilk sıralarda bulunuyor.
Seneler boyunca çeşitli geleneklerin ve kültürlerin harmanlanmasıyla oluşan Gaziantep mutfağının en önemli lezzetlerinden olan katmer, maharetli ellerde tam bir lezzete dönüşüyor.
Kültür ve turizm şehri Gaziantep’te turistlerin de tattığı lezzetler arasında ilk sıralarda bulunan katmerin, turistlerin de ilgi göstermesiyle tüketimi artmaya başladı. Gezi için Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler, kentin en ünlü yiyeceklerinden katmeri yemeden gitmiyor.
Gaziantep mutfağında önemli yeri olan ve kentte yoğun olarak tüketilen katmer, ağızları tatlandırdığı için turistler katmere hayran kalıyor.
Antep fıstığı ve kaymağın buluştuğu katmere Gaziantep halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini belirten katmer ustası Gültekin Şerif Babacan, Gaziantep’i ziyaret edenlerin tattığı lezzetler arasında yer alan katmerin lezzetinin Antep fıstığı ve kaymağın bir araya gelmesiyle ortaya çıktığını söyledi.
Kentte genellikle kahvaltıda tüketilen Antep katmerinin hamurunda buğday ununun kullanıldığını ve Antep katmerine tadını pişirme sırasında eriyerek yufkaya yayılan şekerin verdiğini belirten Babacan, "Gastronomi şehri Gaziantep katmeri en çok tercih edilen lezzetimizdir. Gaziantep’e gelen turistler de katmeri çok tercih ediyor. O yüzden katmer Gaziantep’in geleneksel bir yiyeceği haline geldi. Daha önceleri gelin ve damadın da ilk sabah kahvaltısında yer alan katmer şu an şehrimize gelen turistlerin de çok ilgisini çekiyor. Gaziantep nasıl bir baklavada ön sırada ise şu anda katmerde de ön sıradayız ve bir Gaziantepli olarak bununla gurur duyuyoruz. Şehrimize gelen turistlere de hizmet vermekten onur duyuyoruz. Katmer baklava gibi çok büyük ilgi gördüğü için herkes bu lezzeti tatmak istiyor. Bu güzel lezzeti tadan müşterilerin çoğu memnun kalıyor. Katmer baklava gibi ince hamur, süt kaymağıyla ve fıstıkla yapılır" dedi.
Gaziantep’e gelen turistlerin katmer yemeden dönmediklerini belirten Babacan, katmerin yapılışıyla ilgili de bilgi vererek, "Katmer için ince bir hamur açılıyor. Hamur açıldıktan sonra içerisine ’boz fıstık’ dediğimiz fıstık ilave edilir. Fıstıktan sonra şeker ve şekerin üzerine de süt kaymağımız, kaymağın da üzerine sadeyağ ekleriz. Sonra taş fırında piştikten sonra da sunum yapılır" ifadelerini kullandı.
Katmerin fiyatının 600 TL olduğunu belirten Babacan, usta ellerde lezzete dönüşen katmere artan bu ilgiden de memnun olduklarını sözlerine ekledi.
Arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen Ebrar Sarıhan, "Bu benim Gaziantep’e üçüncü gelişim. Her geldiğimde katmer yiyorum. Özellikle İstanbul’dan arkadaşlarımı da davet ettim. Gaziantep’in bütün yemekleri çok lezzetli ama özellikle katmer için kesinlikle Gaziantep’e gelindiğinde katmer yemeden gitmemek lazım. Herkese tavsiye ediyoruz. Ben de her geldiğimde kesinlikle katmer yiyorum. Katmer İstanbul’da çok bulabildiğimiz bir lezzet değil. İstanbul’da katmer bulamıyoruz ve Gaziantep katmeri hem çıtır hem fıstıkla birleştiği için çok lezzetli. O yüzden herkese tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
Gaziantep katmerini çok beğendiğini belirten Hazal Merve ise, "Bodrum’dan geliyoruz ve katmerin meşhur olduğunu duymuştuk. Buraya da denemek için geldik. Gerçekten övüldüğü kadar da varmış. Hepimiz çok memnun kaldık. Çok lezzetli, daha önce yediğimiz hiçbir katmere benzemiyor. Her şey yerinde güzel olduğu gibi katmerin de en lezzetli olduğu yer burasıymış. Denedik ve gördük" diye konuştu.
ETİKETLER: Gaziantep’e, gelen, turistler, katmer, yemeden
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Beş asırdır hiç terk edilmedi, Sivas’ta tüm camilerde aynı nida yankılandı

Beş asırdır hiç terk edilmedi, Sivas’ta tüm camilerde aynı nida yankılandı

Sivas’ta 5 asırdır tüm camilerde okunan ilahi, bu Ramazan ayının ilk teravih teravih namazında da tüm camilerde okundu.Sivas’ta yaklaşık 5 asır önce, Anadolu’da ki 3 şemsten birisi olarak kabul edilen Şemsi Sivas’i hazretleri tarafından yazılan ilahi, 5 a

Başkan Arslan; "Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun"

Başkan Arslan; "Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun"

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı.Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan yayımladığı Ramazan ayı mesajında, "Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan mübarek Ramazan

Yozgat’ta Ramazan ayının gelişi temsili top atışıyla müjdelendi

Yozgat’ta Ramazan ayının gelişi temsili top atışıyla müjdelendi

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelişini temsili top atışıyla müjdeledi.Ramazan ayının ilk iftarı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan ekipler, vatandaşlara mübarek ayın başladığını duyurmak amacıyla temsili

Manisa Büyükşehir Belediyesi 160 bin kişilik iftar sofrası kuracak

Manisa Büyükşehir Belediyesi 160 bin kişilik iftar sofrası kuracak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunu kentin dört bir yanına yaymak için geniş bir program hazırladı. İl genelinde kurulacak iftar sofralarıyla on binlerce vatandaşı buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir, ay boyunca sürece

72’nci Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

72’nci Sait Faik Hikâye Armağanı başvuruları için son günler

Darüşşafaka Cemiyeti, Türkiye İş Bankası ve Kültür Yayınları iş birliğiyle her yıl bir öykü yazarına verilen Sait Faik Hikâye Armağanı için başvurular, 27 Şubat Cuma gününe kadar sürüyor.Usta yazar Sait Faik Abasıyanık’ın anısını yaşatmak adına her yıl bi

Ayvalık’ın tarihi yel değirmenleri gün yüzüne kavuşturuluyor

Ayvalık’ın tarihi yel değirmenleri gün yüzüne kavuşturuluyor

Balıkesir’in Ayvalık sırtlarında, Sakarya Mahallesi’nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda yel değirmenlerinin temellerine ulaşıldığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yeni kazıların Hamdibey Mahallesi sırtlarında sürdürüldüğünü sö

Türkiye’de azalan eşek sayısına ödüllü semerciden yorum: "Ne semer yapacak eşek kaldı ne de usta"

Türkiye’de azalan eşek sayısına ödüllü semerciden yorum: "Ne semer yapacak eşek kaldı ne de usta"

Türkiye’de tek tırnaklı hayvan varlığı 20 yılda büyük düşüş gösterirken, son semer ustalarından İbrahim Atcı, "Ne semer yapacak eşek kaldı ne de usta. Ben son ustayım" dedi.Türkiye’de son 20 yılda at sayısı yüzde 68 düşüşle 65 bin 339’a, eşek sayısı yüzde

KO-MEK kursiyerlerinden teknoloji bağımlılığına mizahi eleştiri

KO-MEK kursiyerlerinden teknoloji bağımlılığına mizahi eleştiri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) uygulamalı tiyatro branşı kursiyerleri, teknoloji bağımlılığını mizahi bir dille ele aldıkları "Cigabaytı Yüksek Oyun" adlı eserle izleyici karşısına çıktı.Halk Evi Genç Sahne’de tiya

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
52
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
40
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
21
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
19
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
16
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12