Gaziantep'te 638 bin metrekare inşaat alanı bulunan ve bin 875 yatak kapasitesi olan 7 farklı hastaneyi barındıran şehir hastanesinde sona gelindi.
Gaziantep'te 638 bin metrekare inşaat alanı bulunan ve bin 875 yatak kapasitesi olan 7 farklı hastaneyi barındıran şehir hastanesinde sona gelindi. Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hastanenin 15 Haziran'da açılacağını müjdeledi.
Yakında hizmete açılacak Gaziantep Şehir Hastanesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Şahin ve Gül, basın açıklaması sonrası hastane yetkililerinden son durum hakkında bilgi alarak yapımı tamamlanan bölümleri inceledi.
"Hastane yapımı sürerken biz de ulaşım ve toplu taşıma master planını çalıştık"
Gaziantep Şehir hastanesinde sona gelindiğini ve hastanenin alt yapı ile ilgili tüm çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Olağanüstü bir gayret ile olağanüstü bir iş çıktı. Ne kadar hızlı, cesaretli ve büyük bir iş yapabileceğimizi tüm dünyaya gösterebileceğimiz bir işi tamamladık. Biz karıncalar gibi çalışıp dev eserler çıkaran bir ekibin parçasıyız. Burada yaşanan Covid-19 Salgını şunu gösterdi ki, aldığımız nefesi vereceğimizin bir garantisi yok. Şehir Hastanelerinin kıymetini çok daha iyi anladık. O yüzden Cumhurbaşkanımızın vizyonunu, 85 milyon insanın sağlığını koruyacak alt yapıyı nasıl güçlendirdiğini gösterdi. Bizim şehrimizin de böyle bir hastaneye çok ihtiyacı vardı. Bu bir takım çalışmasıdır. Bugün Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri olarak Şehir Hastanesinin erişilebilirliğini, Çevre Yolu Bağlantısı, karayolları ile girişini ve toplu taşıma ile birlikte tüm şehrin buraya en kısa sürede ulaşımını sağlayacak Ulaşım ve Toplu Taşıma Master Planını çalıştık. Çevre düzenlemesi konusunda çalışmalar yaptık" dedi.
Bugün itibariyle çevre yolundan 10 dakika içerisinde Şehir Hastanesine ulaşılabilecek tüm alt yapının çalışıldığını dile getiren Başkan Şahin, "Bir yıl boyunca ciddi imalat yapıldı, ciddi bir bütçe harcandı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız çok büyük yollar açtı, Kent Estetiği bölümümüz de peyzaj düzenlemeleri yaptı. Bugün Büyükşehir olarak bunu çalışmış olmanın ve bu hastanenin ihtiyaçlarını, lojistiğini sağlamak önemli bir başarı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi çalışmalarında çok önemli bir yol kat edildiğini ve hastanenin 15 Haziran'da hizmete gireceğini belirten eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hastanede, Gazianteplilere ve bölgeye hizmet edecek 7 hastanemiz bulunuyor. Kadın Doğumdan Çocuk Hastanesine, Onkolojiye kadar birçok hastanemiz mevcut. Bin 875 yataklı dev bir eseri Gaziantep'e kazandırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu süreci başından itibaren yakından takip ediyor. Buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük, Amanos Tüneli Projesi dahil olmak üzere kentte devam eden yatırımlarla ilgili görüştük. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesi ve yollar konusunda çalışmalar yaptı. Yerel yönetimler ve Merkezi hükümet birlikte çalıştık. Siyaset bir tarafa, vatandaşımızın sağlığı bizim için önemli. Tüm vatandaşlarımız bu hizmeti alacak, vatandaşın sağlığı, huzuru ve duası için çalışıyoruz. Sağlık bakanımız ve firmalarımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Yeni bir hastane olması sebebiyle dünyanın en gelişmiş cihazları da Şehir Hastanesi'nde bulunacak. Böyle bir hastanenin varlığı tüm vatandaşlarımıza güven veriyor. Bin 875 yataklı Şehir Hastanesi'ni tamamlandıktan sonra hizmete açacağız. Kolay ulaşım ile vatandaşlarımız sağlık hizmetinden faydalanacak" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uzmanlar, kronik iltihaplanma ve oksidatif stresin damar yapısını olumsuz etkileyerek kalp hastalıkları riskini artırabildiğini, antioksidan ve iltihap önleyici özelliklere sahip bazı bitkilerin ise dolaşım sistemine katkı sağlayabileceğini belirtiyor. Ar
Akıllı telefonlar, tabletler ve sosyal medya artık çocukların günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Eğitimden iletişime, eğlenceden sosyalleşmeye kadar pek çok alanda kullanılan dijital platformlar, doğru yönetilmediğinde çocukların dikkat süresi, uy
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, ataması gerçekleşen tüm personele yeni görev yerlerinde başarılar dilenerek, atamaların kentteki sağlık camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Yapılan açıklamaya
Valilikten yapılan açıklamaya göre ünitede 4 aktif ve 1 yedek olmak üzere toplam 5 hemodiyaliz cihazı bulunuyor. Ünitede hastalara modern ve kesintisiz sağlık hizmeti sunulacağı belirtildi. Diyaliz Ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte il merkezine yapıl
Taslağın yasalaşması halinde restoran, kafe ve benzeri işletmelerin hem kapalı hem de açık müşteri alanlarına evcil hayvan girişi yasaklanacak. Geçtiğimiz yıl bir restoran zincirinin evcil hayvan kabul etmemesiyle gündeme gelen tartışmalar, yeni düzenleme
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında OED cihazları; Balıklıgöl Platosu, Eyyübiye Sabır Makamı, Rabia Meydanı ile 35 Metre Yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çevresinde vatandaşların hizmetine sunuldu. Yoğun i
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Kliniği Uzmanı Dr. Emre Bayındır, toplumda yaygın görülen sedef hastalığı ve güncel tedavi yöntemleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sedef hastalığının kronik bir deri hastalığı olduğ
Aydın, mutsuzluk ile depresyon arasındaki farklar ile depresyonun belirtileri, risk faktörleri ve ne zaman profesyonel destek alınması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Depresyon, mevsimin tamamen değişmesi gibidir; artık hava hep karanlık, hep so
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük