Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü sünnet şöleni düzenleyerek ihtiyaç sahibi ve yetim 25 çocuğu sünnet ettirdi.Gaziantep’te Sultan II. Bayezid tarafından 529 yıl önce tesis edilen vakfiyenin hayır şartı uyarınca ihtiyaç sahibi 25 çocuk...
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü sünnet şöleni düzenleyerek ihtiyaç sahibi ve yetim 25 çocuğu sünnet ettirdi.
Gaziantep’te Sultan II. Bayezid tarafından 529 yıl önce tesis edilen vakfiyenin hayır şartı uyarınca ihtiyaç sahibi 25 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleştirilen organizasyon asırlardır süren bir geleneği yeniden canlandırarak çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.
Vakıf medeniyetinin en güzel örneklerinden biri olan ve asırlardır süren bir gelenek, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde yeniden hayat buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sünnet şöleninden önce çocuklara kıyafetler giydirildi ve yapılan dua merasiminin ardından gezi ve şehir turu düzenlendi.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, Sultan II. Bayezid’in 529 yıl önce Amasya’da kaleme aldığı vakfiyesindeki "çocukların sünnet ettirilmesi ve onlara güzel elbiseler giydirilmesi" yönündeki hayır şartını yerine getirmeyi amaçladı. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yürütülen projenin Gaziantep ayağında 25 çocuk ve aileleri için özel bir program hazırlandı.
Kentteki özel bir kongre merkezinde düzenlen etkinliğe, Gaziantep Valisi Kemal Çeber Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Ünal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile sünnet olan çocukların aileleri katıldı.
Gerçekleştirilen sünnet şöleninde ilk önce yemek yenildi, daha sonra çocuklar için bisiklet ve altın hediyeleri verildi.
Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sünnetin Türk milletinin hayatında hem dini bir vecibe hem de kültürel bir ritüel olarak önemine değindi.
Vali Çeber, "Gaziantep’te toplu sünnet törenleri geleneksel olarak genelde yok. İlimizde erkek çocuklar dünyaya geldiğinde kısa bir süre sonra sünnet ediliyor. Fakat geleneksel olarak yapılanlar sünnet şölenleri de oluyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ecdadımızdan yüzlerce yıllık gelen bir geleneği Sultan II. Bayezid tarafından 529 yıl önce tesis edilen vakfiyenin gereğini icra ediyor. Ecdadımızı da bu şekilde yad etmiş oluyoruz. Güzel bir gelenek için bir araya gelmiş oluyoruz. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum" dedi.
Hayır şartlarını yerine getirme konusuna önem verdiklerini söyleyen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak yönetimini sağladıkları vakıfların, vakfiyelerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmeyi önemsediklerini ifade etti.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da toplu sünnet şenliğine ev sahipliği yaptığı ve asırlık bir geleneği tekrar yaşattığı için Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
HÜDA PAR Aile Başkanlığı, 26 Ekim Hasta Hakları Günü dolayısıyla hasta hakları, sağlık hizmetlerine erişim ve özellikle kadın hastaların mahremiyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, hasta haklarının korunmasının sağlık kuruluşlarının hizmet ka
Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın, kısa sürede büyüyerek kontrolden çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, kömürlüğü kullanılamaz hale getirdi. (İ
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2026 yılı faaliyet planı kapsamında 19. Bölge UMKE Tatbikatı gerçekleştirildi. 14-16 Ekim 2026 tarihleri arasında Bozova
Batman-Kurtalan arasında bulunan Garzan'a bağlı Mağrip petrol sahasındaki bir tankta yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, sahada çalışan bir işçi ağır yaralandığı belirtildi. Yangının kontrol altına alınması için müdahale sürerke
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Okumadığın Gün Karanlıktasın” temasıyla düzenlenen 13. Konya Kitap Günleri sona erdi. 16-25 Ekim tarihleri arasında 10 gün boyunca devam eden etkinlik, Konya’dan ve şehir dışından yaklaşık 350 bin kitapseveri bir ar
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada yürütülen çalışmalar kapsamında 2 dolandırıcılık olayında 2 kişi hakkında işlem yapıldı. Açıktan hırsızlık olayıyla ilgili de bir şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. Nitelik
İzmir’de 29 Ekim kapsamında toplu ulaşımda özel tarife uygulanacak. ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro, İzmir Tramvayı ve İZTAŞIT araçlarında biniş ücreti bir kuruş olacak. İZBAN seferleri ise gün boyunca ücretsiz gerçekleştirilecek. Seferlerde düzenleme
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’da 80’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde çelik sektörü temsilcisini ve yurt dışından 105 firmaya bağlı 128 alım heyetini bir araya getiren Steel Networking Summit 2026 Dünya Çelik Birliği Kongresi programına katıldı. Pro
12. Tana Forumu’nda liderlerden ortak çağrı: Afrika'da güvenliğin sağlanması için somut adımlar atılsın
Siyonist işgalciler ateşkes dinlemiyor: Lübnan'ın güneyine yeni saldırı
03Fon soruşturmasında iki yeni tutuklama: Tutuklu sayısı 116'ya çıktı
04YENİ Parti Malatya İl Başkanlığında Devir Teslim: Basri İlhan Görevi Devraldı
05Isparta'da uyuşturucu operasyonlarında 8 şüpheli tutuklandı
06Plakasız ve abartı egzozlu motosiklet sürücüsüne 62 bin lira ceza
07Denetimi fark edince yolcuyla yer değiştiren ehliyetsiz sürücüye 80 bin lira ceza
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor