Türkiye’nin gastronomisi, tarihi, turistik ve kültürel mirasıyla ünlü şehri Gaziantep, Türk futboluna damgasını vuracak bir mücadeleye tanık olmaya hazırlanıyor.Gaziantep’te, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiy...
Türkiye’nin gastronomisi, tarihi, turistik ve kültürel mirasıyla ünlü şehri Gaziantep, Türk futboluna damgasını vuracak bir mücadeleye tanık olmaya hazırlanıyor.
Gaziantep’te, Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali maçının heyecanı yaşanıyor. Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki Ziraat Türkiye Kupası Finali maçının 14 Mayıs Çarşamba günü Gaziantep’te oynanacak olması, Gazianteplileri sevindirmekle birlikte heyecanlandırdı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kararıyla Galatasaray ile Trabzonspor’un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası Finali’nin heyecanı kentin her noktasında yaşanıyor. Final maçının Gaziantep’te oynanacak olması Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan kentte en çok ise esnafı sevindirdi.
Final maçı nedeniyle 50 bin kişinin gelmesinin beklendiği kentte, esnaf şehri gezecek olan taraftarlar için tüm hazırlıklarını yaptı. Geleneksel konukseverliğiyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan kentin en çok tarihi mekanlarında tatlı bir heyecan yaşanıyor.
Karşılaşmayı izlemek için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinden çok sayıda sporsever kentteki otellere rezervasyon yaptı. Talep dolayısıyla kentteki bazı otellerde yer kalmazken, esnaf şehrin tanıtımına büyük katkı sunacak olan organizasyondan büyük memnuniyet duyuyor.
Şehre gelecek taraftarların yapacakları alışverişle kentteki esnafa büyük katkı sağlayacağını belirten esnaf, Gaziantep’e gelecek ziyaretçilerin kentin kurutmalık sebzelerini, Antep fıstığı, baklava, katmer, salça, baharat çeşitleri, şire ürünleri gibi doğal ve organik ürünlerini tercih edeceği hedefleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası Finali’nin Gaziantep’te oynanacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren tarihi Kaleoğlu Mağarası işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, "Galatasaray ile Trabzonspor arasında 14 Mayıs’ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali maçı için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bütün misafirlerimizi bekliyoruz. Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları şimdiden şehrimize gelmeye başladılar. Salı ve Çarşamba günü daha yoğun olacağımızı tahmin ediyorum. Herkesi 500 yıllık mağaramız olan Kaleoğlu mağarasına bekliyoruz. Şehrimize gelen tüm misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.
Kupa finalinin Gaziantep’te oynanacak olmasının heyecanı içerisinde olduklarını belirten tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafından Fikret Yılmaz ise "Gaziantep esnafında maç heyecanı var. Bu maçın Gaziantep’te oynanacak olması bizim için çok iyi oldu. Bu maçın Gaziantep’te oynanacak olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladık. Çünkü bu maç öncesi çarşı-pazarda yoğunluk olur. Şehrimiz zaten gezilecek bir şehir. Çok kalabalık olacağından da eminiz. Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları şehrimize gelmeye başladılar. Çarşamba günü şehrimizde oynanacak maçın Gaziantep’e büyük bir etkisi olacak. Esnaf içinde çok iyi olacak. Bu maç için TFF’ye teşekkür ederiz" diye konuştu.
Esnaf olarak bu maçın Gaziantep’te oynanmasını sağlayan herkese teşekkür eden tarihi Almacı Pazarı esnaflarından Kerim Kıssa da, "Her iki takımada başarılar diliyoruz. Galatasaray ile Trabzonspor taraftarlarını Gaziantep’te en güzel şekilde ağırlayacağız. Herkesi Gaziantep’in tarihi çarşısı olan Almacı Pazarı’na bekliyoruz. Başta Antep fıstığı olmak üzere yöresel ürünlerimizi tatmaya bekliyoruz. Galatasaray ile Trabzonspor arasında 14 Mayıs’ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali maçının şehrimize büyük bir etkisi olacak" şeklinde konuştu.
Esnaf Yakup Mermer de maçın kentte oynanmasının ekonomik katkısının yanında tanıtım için de çok önemli olduğunu belirterek, esnaf olarak çok sevindiklerini söyledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Keşan’da cumartesi sabah saatlerinde içme suyunun kesilmesi sebebiyle vatandaşlar, ilçe merkezindeki kaynak çeşmelerine akın etti. Marketlerde ise ambalajlı su kalmadı.İçme suyu barajında rezervin bitmesi sebebiyle Keşan’da, yaklaşık 1 aydır sadece Kumder
Bilecik’in Osmaneli ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından evcil hayvanlar kayıt altına alınıyor.Osmaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görevli veteriner hekimler tarafından, sahipli hayvanların kimliklendirilmesi ve aşı uygulamalar
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan başkanlığında düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı ile şehirdeki sahipsiz hayvanların durumu ve hayvan haklarının korunmasına yönelik atılacak adımlar kapsamlı bir şekilde ele alındı.Toplantıda, sahipsiz ve güçt
Germencik Belediyesi zabıta ekipleri tarafından ilçe genelinde fırın ve unlu mamul satışı yapan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştirildi.Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan denetimlerde, hijyen şartları titizlikle kontrol edilirken çalışanla
Kars genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 27 köy yolu araç trafiğine tamamen kapandı.Kentte öğlenden sonra başlayan ve gün boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, yerini tipiye bıraktı. Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düştüğü karayolla
Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin yüksek kesimlerinde kapanan yolların ulaşıma açılması amacıyla İlçe Özel İdaresi ekiplerince yürütülen karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.Sahada devam eden çalışmaları denetle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Antakya ilçesinde 455 bininci afet konutu teslim töreninde yaptığı konuşmasında, "Devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbirisi yok ama biz buradayız" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte Kayseri genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına merkez ve ilçelerde toplam 156 araç ve 421 personel ile kar küreme ve temizleme çalışmalarını yürütüyor.Büyükşehir B
Ankara’da uyuşturucu yüklü tıra operasyon: 2 gözaltı
Üzerine şifonyer devrilen çocuk hastaneye kaldırıldı
03Karabük’te kar çilesi ve eğlence bir arada
04Aksaray’da okullara 1 gün kar tatili
05Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı 4 yaralı
06Kaygan zeminde kontrolü kaybedip kazaya neden oldu: 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı
07Burdur’da kar yağışı nedeniyle birçok araç yola kaldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük