Öğrenciler, eğitim görme, oyun oynama, aileleriyle vakit geçirme ve temel ihtiyaçlara ulaşma gibi çocukluklarına ait imkanların Gazze'deki çocuklar için de mümkün olması gerektiğini belirterek savaşın sona ermesi çağrısı yaptı. İslam Taha Yılmaz "Gazze'd
Öğrenciler, eğitim görme, oyun oynama, aileleriyle vakit geçirme ve temel ihtiyaçlara ulaşma gibi çocukluklarına ait imkanların Gazze'deki çocuklar için de mümkün olması gerektiğini belirterek savaşın sona ermesi çağrısı yaptı.

İslam Taha Yılmaz
"Gazze'de savaş dursun, zulüm bitsin"
Beşinci sınıf öğrencisi İslam Taha Yılmaz, kendi okul hayatında öğretmenleriyle ders yaptığını ve arkadaşlarıyla oyun oynadığını belirterek Gazze'deki çocukların ise bu imkanlardan mahrum kaldığını ifade etti.
Yılmaz, çocuklar için "Beşinci sınıfa gidiyorum. Sabah okula gidiyorum. Öğretmenlerim geliyor, ders anlatıyor. Oyunlar oynuyorum. Ama Gazze'deki çocuklar bunların hiçbirine erişemiyor. Çocuklar ölüyor. Gazze'de savaş dursun, zulüm bitsin. Gazze'ye özgürlük." dedi.

Zehra Yılmaz
"Artık Gazze'de savaşı durdurun, çok üzülüyoruz"
Zehra Yılmaz, kendisinin arkadaşlarıyla gezip eğitimine devam edebildiğini, Gazze'deki çocukların ise temel ihtiyaçlarını karşılamakta ve özgürce yaşamakta zorlandığını dile getirerek "Gazze'deki çocuklar rahatça hiçbir şey yapamıyor. Mesela ben arkadaşlarımla geziyorum, onlar gezemiyor. Onlar hiç rahat değil, yemek yiyemiyorlar, özgürce yaşayamıyorlar. Artık Gazze'de savaş olmasın, onlar özgürce aileleriyle gezebilsin. Okullarına rahat rahat gitsinler, onlar da eğitimlerini görsünler. Bu benim için çok önemli. Artık Gazze'de savaşı durdurun, çok üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Furkan Kalkan
"Artık çocuklar ölmesin, onlar da özgür olsun"
Yedinci sınıf öğrencisi Furkan Kalkan, okula gittiğini, arkadaşları ve ailesiyle özgürce vakit geçirebildiğini belirterek Filistinli çocukların aynı imkanlara sahip olmamasından duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:
"Yedinci sınıf öğrencisiyim. Türkiye'de okuluma istediğim gibi gidebiliyorum, arkadaşlarımla gezebiliyorum, arkadaşlarımla gidip yemek yiyebiliyorum, ailemle beraber gidip gezebiliyorum, pikniklere gidiyorum. Ama Filistin'deki kardeşlerimiz gidemiyor. Filistinli kardeşlerimiz gidemiyor ve onlara çok üzülüyorum. Artık savaşın bitmesini istiyorum."

"Yemeklerini özgürce yiyemiyor"
Muhammed Yahya Övet, Filistin'deki çocukların eğitim, beslenme ve oyun gibi temel haklara erişemediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okula gidiyorum özgürce. Burada yemeklerimi yiyebiliyorum, bombalanmadan. Ama Filistin'deki çocuklar okula bile gidemiyor. Yemeklerini özgürce yiyemiyor, özgürce bir yerlere gidemiyor. Ben oyun oynuyorum ama onlar oynayamıyor. Ben derslerime çalışıyorum, okula gidiyorum, eğleniyorum ama onlar bizim gibi eğlenemiyor. Onlar hep bombalanıyor. Küçücük çocuklar bombalanıyor. Artık çocuklar ölmesin, onlar da özgür olsun."

Ayşe Ruma Yılmaz
"Artık çocuklar ölmesin, onlar da güzel günlerine kavuşsun"
Ayşe Ruma Yılmaz, kendisinin ailesiyle gezebildiğini, koşup oynayabildiğini ve istediği ihtiyaçlara ulaşabildiğini belirterek "Ben istediğim gibi koşup eğlenebiliyorum, ailemle gezebiliyorum, istediğim her şeyi alabiliyorum. Ama Filistin'deki çocuklar öyle her şeyi alamıyorlar ve onlar özgürce gidip aileleriyle koşamıyorlar, dolaşamıyorlar. Orada savaş dursun, Müslümanlara sahip çıkalım. Oradaki çocukların yerinde biz de olabilirdik. Yani sonuçta böyle şeyler çok önemli. Artık çocuklar ölmesin. Onlar da güzel günlerine kavuşsun. Öyle şeyler istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin son veriler paylaşıldı. Açıklamada, son 48 saatte Gazze'deki hastanelere 1 şehit ve 5 yaralının getirildiği kaydedild
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) insanlık için en güzel örnek olduğunu vurgulayarak, toplumun ve siyaset kurumunun bugü
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetlerinde kullanılan liman ve deniz araçlarına yönelik saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Odessa Bölgesi'nde bulunan Yujnıy Limanı'na insansız hava ara
Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğiyle kurulan ve Türkiye’nin üniversiteler arası ortak araştırma modeli olarak faaliyet gösteren ilk nörobilim merkezi NÖROM, bu alanda Türkiye’den ağa giren ilk ve tek test m
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üç üniversitenin ortak bilimsel gücüyle kurulan merkezin uluslararası bir teknoloji ağının parçası olmasının Türkiye'nin bilimsel araştırma kapasitesi açısından öne
Yetkililer, 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle başkent Tokyo ve çevresindeki bölgelerde 20'den fazla kişinin yaralandığını belirtti. Depremin ardından ulaşımda aksamalar yaşandığını aktaran yetkililer, bazı tren seferlerinin gecikmeli şekilde başladığını
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 19 Ağustos'ta 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenmiş ve 49 adrese işlem yapılmıştı. Operasyonlarda Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul'un da aralarında bulunduğu 56 şüpheli gözaltına
Kazakistan halkı, 145 sandalyeli tek meclisli Kurultay'ın ilk üyelerini belirlemek üzere yarın sandık başına gidecek. Seçim, ülkede yeni yasama organının oluşturulmasının yanı sıra siyasi sistemde yeni isimlerin ortaya çıkması, devlet yönetiminde etkinliğ
Mevlid Kandili bugün idrak edilecek
Düzce'de mevsimlik tarım işçilerini tehdit eden şüpheli tutuklandı
03Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: 3'ü itfaiye eri, 2 bina sakini olmak üzere 5 kişi yangından etkilendi
04Tunus'ta göçmenleri taşıyan tekne battı: Ölü sayısı 11'e yükseldi
05Ankara'daki yangına neden olan şüpheli gözaltına alındı
06Çankırı'da iki hafif ticari araç çarpıştı: 9 yaralı
07Terörsüz Türkiye süreci: Takip ve Değerlendirme Kurulu bugün toplanıyor
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük