Öğrenciler, eğitim görme, oyun oynama, aileleriyle vakit geçirme ve temel ihtiyaçlara ulaşma gibi çocukluklarına ait imkanların Gazze'deki çocuklar için de mümkün olması gerektiğini belirterek savaşın sona ermesi çağrısı yaptı. İslam Taha Yılmaz "Gazze'd
Öğrenciler, eğitim görme, oyun oynama, aileleriyle vakit geçirme ve temel ihtiyaçlara ulaşma gibi çocukluklarına ait imkanların Gazze'deki çocuklar için de mümkün olması gerektiğini belirterek savaşın sona ermesi çağrısı yaptı.

İslam Taha Yılmaz
"Gazze'de savaş dursun, zulüm bitsin"
Beşinci sınıf öğrencisi İslam Taha Yılmaz, kendi okul hayatında öğretmenleriyle ders yaptığını ve arkadaşlarıyla oyun oynadığını belirterek Gazze'deki çocukların ise bu imkanlardan mahrum kaldığını ifade etti.
Yılmaz, çocuklar için "Beşinci sınıfa gidiyorum. Sabah okula gidiyorum. Öğretmenlerim geliyor, ders anlatıyor. Oyunlar oynuyorum. Ama Gazze'deki çocuklar bunların hiçbirine erişemiyor. Çocuklar ölüyor. Gazze'de savaş dursun, zulüm bitsin. Gazze'ye özgürlük." dedi.

Zehra Yılmaz
"Artık Gazze'de savaşı durdurun, çok üzülüyoruz"
Zehra Yılmaz, kendisinin arkadaşlarıyla gezip eğitimine devam edebildiğini, Gazze'deki çocukların ise temel ihtiyaçlarını karşılamakta ve özgürce yaşamakta zorlandığını dile getirerek "Gazze'deki çocuklar rahatça hiçbir şey yapamıyor. Mesela ben arkadaşlarımla geziyorum, onlar gezemiyor. Onlar hiç rahat değil, yemek yiyemiyorlar, özgürce yaşayamıyorlar. Artık Gazze'de savaş olmasın, onlar özgürce aileleriyle gezebilsin. Okullarına rahat rahat gitsinler, onlar da eğitimlerini görsünler. Bu benim için çok önemli. Artık Gazze'de savaşı durdurun, çok üzülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Furkan Kalkan
"Artık çocuklar ölmesin, onlar da özgür olsun"
Yedinci sınıf öğrencisi Furkan Kalkan, okula gittiğini, arkadaşları ve ailesiyle özgürce vakit geçirebildiğini belirterek Filistinli çocukların aynı imkanlara sahip olmamasından duyduğu üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:
"Yedinci sınıf öğrencisiyim. Türkiye'de okuluma istediğim gibi gidebiliyorum, arkadaşlarımla gezebiliyorum, arkadaşlarımla gidip yemek yiyebiliyorum, ailemle beraber gidip gezebiliyorum, pikniklere gidiyorum. Ama Filistin'deki kardeşlerimiz gidemiyor. Filistinli kardeşlerimiz gidemiyor ve onlara çok üzülüyorum. Artık savaşın bitmesini istiyorum."

"Yemeklerini özgürce yiyemiyor"
Muhammed Yahya Övet, Filistin'deki çocukların eğitim, beslenme ve oyun gibi temel haklara erişemediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okula gidiyorum özgürce. Burada yemeklerimi yiyebiliyorum, bombalanmadan. Ama Filistin'deki çocuklar okula bile gidemiyor. Yemeklerini özgürce yiyemiyor, özgürce bir yerlere gidemiyor. Ben oyun oynuyorum ama onlar oynayamıyor. Ben derslerime çalışıyorum, okula gidiyorum, eğleniyorum ama onlar bizim gibi eğlenemiyor. Onlar hep bombalanıyor. Küçücük çocuklar bombalanıyor. Artık çocuklar ölmesin, onlar da özgür olsun."

Ayşe Ruma Yılmaz
"Artık çocuklar ölmesin, onlar da güzel günlerine kavuşsun"
Ayşe Ruma Yılmaz, kendisinin ailesiyle gezebildiğini, koşup oynayabildiğini ve istediği ihtiyaçlara ulaşabildiğini belirterek "Ben istediğim gibi koşup eğlenebiliyorum, ailemle gezebiliyorum, istediğim her şeyi alabiliyorum. Ama Filistin'deki çocuklar öyle her şeyi alamıyorlar ve onlar özgürce gidip aileleriyle koşamıyorlar, dolaşamıyorlar. Orada savaş dursun, Müslümanlara sahip çıkalım. Oradaki çocukların yerinde biz de olabilirdik. Yani sonuçta böyle şeyler çok önemli. Artık çocuklar ölmesin. Onlar da güzel günlerine kavuşsun. Öyle şeyler istiyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, İznik’te yaşayan bazı kişiler tarafından WhatsApp üzerinden “İznik” isimli bir grup oluşturulduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde, İznik-Yenişehir güzergâhında gerçekleştir
HÜDA PAR heyeti, Manavgat'ın Yavrudoğan Mahallesi'nde etkili olan yoğun yağış ve dolu nedeniyle tarım arazilerinde meydana gelen hasarı yerinde inceledi. Bölgedeki üreticilerin yaşadığı mağduriyeti yerinde gözlemleyen heyet, tarım alanlarında meydana gele
İstanbul genelinde 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlar; can kaybı ve yaralanmalara yerleşim yerlerinde sel baskınlarına, metro istasyonları, ev ve iş yerlerinin su altında kalmasına ve ana arterlerin su göletlerine dönüşmesine yol açtı. HÜDA
Associated Press'in (AP) haberine göre, Georgia eyaletindeki parkta 42 yaşındaki Hassan Jihad Ibn Kariem'in pazartesi günü Goliath adlı hız treninden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin polis ve eyaletin ilgili düzenleyici kurumu tarafından soruşturma y
Sakarya genelinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ilçede derelerin taşması sonucu evler, yollar ve köprüler zarar görürken, ekiplerin kurtarma ve müdahale çalışmaları sürüyor. Karasu ilçesinin Karanlıkdere Mahallesi’nde dereleri
“Küçüğümüze merhamet etmeyen ve büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir.” hadisinin hatırlatıldığı haftalık hutbenin tamamı ise şöyle: “Yüce Rabbimiz, insanı; aklıyla düşünen, kalbiyle hisseden, iradesiyle seçen ve yaptığı tercihlerle hayatına anlam
Diyarbakır'da etkili olan yağışlar, akarsu ve nehirlerdeki su seviyelerine de yansıdı. Son yağmurların ardından Dicle Nehri'nde de su seviyesinin yükseldiği gözlemlendi. Kentin önemli tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan On Gözlü Köprü çevresind
İş kazalarının önlenmesi için risk değerlendirmelerinin etkin yapılması, çalışanların eğitilmesi, kişisel koruyucu donanımların doğru kullanılması ve iş yerlerinde denetimlerin artırılması önem taşıyor. İş güvenliğinin yalnızca evrak üzerinde yürütülen bi
UNICEF: Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'de 340'tan fazla çocuk öldürüldü
İran, ABD'nin olası yeni saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirdi
03Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonlarında 13 kişi tutuklandı
04Isparta'da tarım işçilerini taşıyan minibüs ile çekici çarpıştı: 17 yaralı
05İçişleri Bakanlığından kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
06Siyonist firmanın 'sıfır tıklama' kötü amaçlı yazılım saldırısı küresel güvenlik riski oluşturuyor
07Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor