Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Nisan 2024 - 13:30 Yorum: 0

Gaziantepli halıcılar Senegal’de

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti.Ticaret Bakanlığının desteğ...

Gaziantepli halıcılar Senegal’de

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin sektörel ticaret heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti.
Ticaret Bakanlığının desteği ile ülkemize yeni ihracat pazarları kazandırmak amacıyla Batı Afrika ülkeleri Moritanya ve Senegal’e sektörel ticaret heyeti düzenleyen halıcılar, Moritanya’da başarılı görüşmeler gerçekleştirdikten sonra, Senegal’in başkenti Dakar’a geçti.
18 Milyonluk nüfusu ve hızlı gelişen pazarı ile gelecek vaat eden ülkeler arasında yer alan Senegal’de iki gün kalacak olan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinin 27 kişilik sektörel ticaret heyeti, burada kurum ziyaretlerinde bulunacak ve ithalatçılarla birebir görüşmeler gerçekleştirecek.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Moritanya programı sonrası yaptığı değerlendirmede, "Moritanya’da başarılı bir ticari görüşme programı gerçekleştirdik. Gerek heyetimize gerekse de ürünlerimize gösterilen ilgiden son derece memnun kaldık. Firmalarımızın 2024 yılı halı koleksiyonları ithalatçı firmalar tarafından beğeni ile karşılandı. Yaptığımız ziyaretlerin ve görüşmelerin etkisi ile önümüzdeki dönemden itibaren bu ülkeye olan ihracatımızda önemli bir artış bekliyoruz" dedi.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin sektörel dış ticaret heyeti, Senegal’in başkenti Dakar’da iki gün sürecek kurum ziyaretleri ve halı ithalatçıları ile görüşmeler yapacak. Fransızca konuşulan Batı Afrika ülkeleri arasında sınai gelişmişlik düzeyi açısından ikinci sırada yer alan Senegal’de Türk ürünlerine karşı sempati ile bakılması büyük bir avantaj olarak görülüyor. Son yıllarda hem genel ekonomik durumu açısından gelişmekte olan Senegal, hem de düzenli bir artış seyrederek 6,5 milyon USD’ye ulaşan halı ihracatımız açısından da Senegal, gelişmeye açık bir pazar görünümündedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber