Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Nisan 2024 - 19:04 Yorum: 0

Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı

Gaziantepli eğitimci-yazar Nilüfer Köylüoğlu’nun, ilk hikaye kitabı Veda’nın ardından, ilk romanı Verda da yayımlandı.Romanının bir aşkın hikayesi olduğunu belirten Köylüoğlu, kitaba da ismini veren Verda’nın, ailesiyle Amerika’ya yerl...

Gaziantepli yazar Köylüoğlu’nun başarısı

Gaziantepli eğitimci-yazar Nilüfer Köylüoğlu’nun, ilk hikaye kitabı Veda’nın ardından, ilk romanı Verda da yayımlandı.
Romanının bir aşkın hikayesi olduğunu belirten Köylüoğlu, kitaba da ismini veren Verda’nın, ailesiyle Amerika’ya yerleşene dek, Yeşilköy’deki bir köşkte dedesi ve babaannesiyle birlikte yaşayan, çocukluğunun mutlu günlerini dedesinin Şarköy civarındaki bağlarında geçirmiş, bir genç kız olduğunu söyledi.
Romanın diğer kahramanı Can’ın, küçük yaştan itibaren Avrupa’da eğitim gören, babası öldürülünce Fransa’da yaşadığı tatlı hayata ara verip Türkiye’ye, kendisini bekleyen aile işine dönmek zorunda kalan bir genç adam olduğuna dikkat çeken Köylüoğlu, “Can’ın babası Suphi Korkut’u öldürmekle suçlanan Osman Aktuğ, Verdâ’nın dedesidir Ve Can Korkut, Aktuğ’lardan nefret etmektedir. Nasip ağlarını örüp onları ilk kez karşı karşıya getirdiğinde, Verdâ ve Can kendilerini büyük ve bir o kadar da fırtınalı bir aşkın içinde bulacaklarından habersizdir” dedi.
Öykünün 1964- 1995 yılları arasında geçtiğini vurgulayan Köylüoğlu, “Dönemin siyasi, ekonomik ve kültürel çalkantılarına ve Türkiye’de tarıma, özellikle de şarapçılığa hak ettiği önemin verilmeyişine, değiniyor” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber