Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Şubat 2015 - 12:58 Yorum: 0

Gaziantep'te hırsızlık çetesini çaldıkları alyans ele verdi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kendilerini aile olarak tanıtıp satılık ya da kiralık daire aradıklarını söyleyen ve boş buldukları evlerin kapı göbeğini kırarak hırsızlık yaptıkları...

Gaziantep'te hırsızlık çetesini çaldıkları alyans ele verdi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kendilerini aile olarak tanıtıp satılık ya da kiralık daire aradıklarını söyleyen ve boş buldukları evlerin kapı göbeğini kırarak hırsızlık yaptıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yeditepe Mahallesi'nde bir evden hırsızlık yapıldığı ihbarını değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ev sahibinin verdiği eşkaller doğrultusunda çalışma başlattı.

Aynı mahallede bir parkta bankta oturan 2 şüpheliyi sorgulayan ekipler, hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtları bulunduğu belirlenen şüphelilerin üzerinde hırsızlıkta kullanıldığı tespit edilen malzemelerin bulunmasının üzerine A.E ve E.G'yi gözaltına aldı.

Doktor raporu almak için Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürülen şüphelilerle iletişi kurmaya çalışan V.D'nin üstünü arayan ekipler, 760 avro ve 28 parça ziynet eşyası ele geçirdi. Gözaltına alınan V.D'nin üzerinde ele geçen altın ziynetler arasında yer alan bir alyansın üzerindeki tarih ve isimden yola çıkan ekipler, evlendirme dairesi kayıtlarından alyansın o tarihte evlenen İ.N ve H.N çiftine ait olduğunu ve evlerinden çalındığını tespit etti.

Şüphelilerin kullandığı otomobilin belgelerini inceleyen ekipler, aracın Diyabakır'dan kiralandığının belirlenmesi üzerine şirketin GPS kayıtlarından otomobilin kentte gittiği güzergahları belirledi. Söz konusu güzergahta yer alan evlerden hırsızlık başvurusu yapan müştekilerin ifadesine başvuran ekipler, şüphelilerin farklı mahallelerde 6 evin kapı göbeğini kırarak hırsızlık yaptıklarını tespit etti.

Batman'dan geldikleri bildirilen A.E, E.G ve V.D, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen E.U ve D.B'nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

ETİKETLER: hırsızlık , asayiş , Adliye
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber