Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımı devam eden Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu. Şehrin spor altyapısını güçlendirmek amacıyla başlatılan proje tamamlandığında uluslararası standartla...
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımı devam eden Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu. Şehrin spor altyapısını güçlendirmek amacıyla başlatılan proje tamamlandığında uluslararası standartlarda bir tesis olarak hizmet verecek.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil ilçesinde yapımı devam eden Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin’e, AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik eşlik etti. Teknik ekipten proje hakkında detaylı bilgi alan Şahin, inşaatın yüzde 50’den fazlasının tamamlandığını belirtti. 3 bin 300 kişilik kapasiteye sahip olan tesisin, 25 Aralık 2025 tarihinde faaliyete geçmesi planlanıyor.
Uluslararası sporlara ev sahipliği yapacak
Gaziantep’in spor altyapısını güçlendirme hedefiyle başlatılan Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu projesi, tamamlanma sürecinde hızla ilerliyor. Başkan Şahin, gençlerin sporla buluşmasını ve uluslararası organizasyonlarda şehrin adını duyurmayı hedefleyen tesisin fiziki olarak yarısından fazlasının tamamlandığını vurguladı. 4 bin 200 metrekarelik bir alana inşa edilen tesis, yalnızca modern bir spor alanı olmakla kalmayacak, iklimlendirme, ışıklandırma ve sanat altyapısıyla bölgenin en kapsamlı tesislerinden biri olacak.
Kamil Ocak Spor Salonu uluslararası standartlarda tesis olacak
Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu, basketbol, voleybol ve hentbol gibi spor dallarında ulusal ve uluslararası müsabakaların düzenlenebileceği modern bir yapı olarak tasarlandı. FIBA onaylı tam profesyonel özelliklere sahip olacak olan salon, canlı yayın altyapısı ile dünya standartlarına uygun bir şekilde hizmet verecek. 3 bin 300 kişilik tribün kapasitesine sahip tesis, şehrin gençlerinin sporla buluşması için önemli bir merkez haline gelecek.
"Şehitkamil’in en değerli yerini bu tesise ayırdık"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bizim bir iddiamız var. İddialı bir şehir. Biz bu şehri eğitim, bilim, spor, kültür ve sanat şehri yapacağız dedik. Bu mesele tesis meselesi. 2014 yılından beri tesislerin ulaşılabilirliğini sağladık. Mahallelerde hem havuzlar hem açık kapalı spor alanlarını çoğalttık. Ama Şahinbey’de yalnızca kapalı spor salonu alanımız var. Koca Şehitkamil’de de buna ihtiyaç gözüküyordu. Şehitkamil’deki en değerli, en kıymetli yeri buraya ayırdık. Kamil Ocak bizim için çok kıymetli. Bu şehre emek vermiş bir spor adamı. Kamil Ocak Stadyumu’nu da Millet Bahçesi’ne çevirdikten sonra isminin yaşatıldığı bir tesise ihtiyaç vardı. Hangi alanda bize ne gerekiyor, arkadaşlarımız çok iyi çalıştılar. 3 bin 300 kişinin aynı anda oturup tribünlerde seyirci kapasitesinin olduğu çok güzel bir tesisi Allah’ın izniyle diğer 25 Aralık’a yetiştireceğiz” dedi.
Çocuklara sporun kapılarını açan proje
Başkan Şahin, açıklamasında çocukların sportif gelişimini destekleyecek tesislerin önemine dikkat çekerek, “Şehrin 750 bin çocuğu var. Bu çocukları bedenen ve ruhen her yönden yetiştirebilmemiz için yetenek taramaları yapıyoruz. Hangi spor dalında yetenekleri var, bunları çalışıyoruz bir taraftan. Bir taraftan da yeteneği var ama tesis yok. Tesislerin tamamlanması gerekiyor. Günün sonunda uluslararası müsabakaların burada yapılacağı, hem ulusal müsabakaların hem de çocuklarımızın kendi içinde yarışacağı tesisleri tamamlamış oluyoruz. Şehitkamil ismi bizim için çok kıymetli. Bu çocukların uygun şartlarda spor yapmasını sağlayacak. Tesisler bu şekilde devam ediyor. Bu şehrin hem okuma kapasitesini hem fiziki kapasitelerini artırarak spor şehri yapma iddiamızı tamamlamış olacağız” şeklinde konuştu.
"Gaziantep spor turizminde hak ettiği yere ulaşacak"
AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik ise yaptığı açıklamada, projenin Gaziantep’in spor turizmine katkısına dikkat çekerek, “Bu spor salonunun bitmesiyle birlikte inşallah Gaziantep’i spor turizminden hak ettiği payı alacak seviyeye getirmek için elimizden geleni yapacağız. Vatandaşımıza ve sporcularımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek Gaziantep’i spor kenti yapacağız” diye konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda H.C.B. isimli kişinin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan şahsın, başkasına ait banka veya kredi kartlarının izinsiz k
Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında araçlarda arama yapıldı. Aramalarda 163 ruhsatsız tabancanın yanı sıra birleştirildiğinde 99 tabanca daha oluşturabilecek pa
Siyonist haham Dov Lior’un cuma günü yayımladığı fetva, Batı Şeria’da zeytin hasadı döneminde Filistinlilerin topraklarına ve geçim kaynaklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Lior, Filistinli çiftçilerin "güvenlik" gerekçesiyle topl
Bakan Çiftçi, kentteki programı kapsamında ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Batman Valiliği binası önünde Vali Ekrem Canalp ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Çiftçi'nin, ziyaretinin ardından bölge valilerinin katılımıyla "Terörsüz Türki
Türkiye'de 2025 yılında 488 bin 643 kişi iş bulmak, işe başlamak veya tayin nedeniyle başka bir şehre göç etti. İş kaynaklı göçün büyükşehirlerde yoğunlaşması dikkat çekerken, NEFA Gençlik ve Ticaret Platformu Kurucusu Mehmet Konuralp Yılmaz, gençlerin iş
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanan "Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle, tehlikeli madde taşımacılığında sürücülerin
İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi ve çevresindeki illerde etkili olan kuvvetli yağışlar, barajlardaki su seviyelerinde de artışa yol açtı. Geçen yıl kuraklık nedeniyle su kesintilerinin yaşandığı Bursa'da da yağışların ardından baraj doluluk oran
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 65 yaşındaki kadının, 5 Ekim’de Ebola nedeniyle hayatını kaybeden 40 yaşındaki erkeğin akrabası olduğu belirtildi. 6 Ekim’den bu yana karantinada tutulan kadının, virüs belirtileri göstermesinin ardından yapılan testte Ebol
Malatya Dahil 81 İlde Aranan Şahıslara Operasyon: 912 Kişi Yakalandı
2 Yaşındaki Bebeğin Organları Malatya’da İki Hastaya Umut Oldu
03Malatya’da Horata Çayı İçin Sel Uyarısı: “Acilen Islah Edilmeli”
04Şile'de sel ve su baskınlarına karşı alınan tedbirler değerlendirildi
05İran, ABD'nin olası yeni saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirdi
06UNICEF: Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'de 340'tan fazla çocuk öldürüldü
07Siyonist firmanın 'sıfır tıklama' kötü amaçlı yazılım saldırısı küresel güvenlik riski oluşturuyor
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor