Gazze'de işgal rejiminin saldırılarının 1000'inci gününde değerlendirmelerde bulunan Genç Aktivistler Mersin Sözcüsü Ahmet Cihat Polat, Filistin'de yaşananların yalnızca son dönemin değil, onlarca yıldır devam eden işgal, abluka ve zorla yerinden edilme p
Gazze'de işgal rejiminin saldırılarının 1000'inci gününde değerlendirmelerde bulunan Genç Aktivistler Mersin Sözcüsü Ahmet Cihat Polat, Filistin'de yaşananların yalnızca son dönemin değil, onlarca yıldır devam eden işgal, abluka ve zorla yerinden edilme politikalarının sonucu olduğunu ifade etti.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşananların insani krizi daha da ağırlaştırdığını belirten Polat, çocukların, kadınların ve sivillerin hedef alındığı saldırıların unutulmaması gerektiğini söyledi.
"Vicdan sahibi herkes Gazze için ortak duruş sergilemeli"
Gazze'de yaşananların tüm insanlığı ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade eden Polat, "Bugün burada sadece bir günü konuşmuyoruz. Aslında onlarca yıldır Filistin halkının maruz kaldığı işgali, kuşatmayı, zorla yerinden edilmeyi ve sivillerin hayatını kaybettiği acıları konuşuyoruz. Ancak 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaşananlar bu süreci çok daha ağır bir felakete, bir soykırıma dönüştürdü. Biz Genç Aktivistler Mersin olarak bu acıların sıradanlaşmasına ve unutulmasına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Çünkü bin gündür dünyanın gözleri önünde çocuklar, kadınlar ve siviller hayatlarını kaybediyor. Hastaneler, okullar ve yaşam alanları büyük bir yıkıma uğradı." ifadelerini kullandı.
Vicdan sahibi herkesin inancı ve milliyeti ne olursa olsun bu insanlık dramına karşı ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Polat, mücadelelerinin nefretin değil, adaletin mücadelesi olduğunu ifade ederek, sivillerin korunması, uluslararası hukukun uygulanması, insani yardım girişlerinin sağlanması ve Filistin halkının yaşam hakkının güvence altına alınmasını istediklerini dile getirdi.
"Gazze'nin unutulmaması için çalışmalarımız sürecek"
Mersin'de Gazze konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirten Polat, bugüne kadar basın açıklamaları, konvoylar ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Polat, "Bizler sadece sosyal medyada paylaşım yapan bir topluluk olmak istemedik. Mersin'de Gazze'nin unutulmaması için yürüyüşler düzenledik, basın açıklamaları gerçekleştirdik. Sumud Filosu için günlerce nöbet tuttuk. Gazze'de yaşanan acıların gündemden düşmesini engellemek ve toplumun dikkatini bu meseleye çekmek için bir araya geldik. Bugün de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.
"Boykot konusunda bilinç oluşturmaya çalışıyoruz"
Boykot çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Polat, Mersin'de boykot ürünlerini satmayan işletmeleri desteklediklerini ifade etti. Polat, "Mersin'de boykot ürünleri satmayan, boykot çağrısına destek veren işletmeleri gönüllülerimizle birlikte destekliyoruz. Filistin halkının daha fazla acı çekmemesi için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Zulme karşı sessiz kalmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle herkesi Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Gazze'de yaşanan soykırım unutulmamalı#Mersin #Gazze #Soykırım pic.twitter.com/RcnwV3QQb0
— İLKHA Video (@ilkhavideo) 2 Temmuz 2026
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Africa CDC Genel Direktörü Dr. Jean Kaseya, toplantının salgına karşı ortak müdahaleyi güçlendirmeyi amaçladığını belirterek “Ebola artık Afrika’nın üç bölgesini etkiliyor. Mevcut durum, en üst düzeyde acil eylem ve siyasi liderlik gerektiriyor.” açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras Projesi kapsamında sürdürülen kazılarda iki önemli arkeolojik keşfin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi. Troya’da ilk müzik aleti keşfedildi Arkaik Dönem’
İstanbul, uluslararası arabuluculuk çalışmalarının deneyim ve gelecek perspektifleriyle değerlendirileceği 2 günlük konferansa ev sahipliği yapacak. 9. İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nın başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Mil
İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "izin verilmeyen" güzergahlardan ilerlediği belirtilen 4 geminin petrol transferi gerçekleştirdiği sırada tespit edildiği ve eş zamanlı saldırıyla hedef alındığı bildirildi. Açıklamada ayrıca,
Fars haber ajansının bildirdiğine göre, İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Sirik bölgesinde patlamalar meydana geldi. Ajansın belirttiğine göre, patlamaların nedenleri ve niteliği henüz net değil. Hürmüzgan eyaleti, Basra Körfezi'nin kuzey kıyı
Hareketin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Riyad yönetiminin kargo uçaklarıyla havalimanına sevk ettiği askeri malzemeleri vurduklarını öne sürdü. Seri, sivil tesislerin askeri amaçlarla kullanılmaması gerektiğini vur
Süper Lig maçlarını analiz ederken son skor tek başına yeterli değil. Form, iç-dış saha performansı, gol verileri, kadro ve fikstür dahil 7 önemli göstergeyi inceleyin
Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne (DGHS) göre, son 24 saatte Bangladeş genelinde sivrisinek kaynaklı dang hummasından 7 kişi daha hayatını kaybetti ve 1373 kişi bu hastalık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre, 7 ölümün tam
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
03ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
04İran'ın güneyinde patlama sesleri duyuldu
05Suriye’nin Dera iline bağlı Cemle köyüne giren işgal rejiminin açtığı ateş sonucu engelli bir sivil hayatını kaybetti.
06Meteoroloji'den uyarı: Bazı illerde sağanak, iç kesimlerde yoğun sis bekleniyor
07BES Malatya Şubesinden 2027 Yılı Bütçesine Eleştiri
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor