Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Mayıs 2024 - 15:13 Yorum: 0

Gazze’ye Kerem Şalom’dan 200 yardım tırının geçişi bekleniyor

Mısır Kızılayı Başkanı Khaled Zayed, 4’ü yakıt tırı olmak üzere yaklaşık 200 yardım tırının Kerem Şalom Sınır Kapısından Gazze’ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı.İsrail, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılarını sürdürürken...

Gazze’ye Kerem Şalom’dan 200 yardım tırının geçişi bekleniyor

Mısır Kızılayı Başkanı Khaled Zayed, 4’ü yakıt tırı olmak üzere yaklaşık 200 yardım tırının Kerem Şalom Sınır Kapısından Gazze’ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı.
İsrail, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılarını sürdürürken insani yardımların da Gazze’ye girişine sınırlı bir şekilde izin veriyor. İsrail’in 5 Mayıs’ta düzenlenen roketli saldırının ardından kapattığı ve 8 Mayıs’ta yeniden açılan Kerem Şalom Sınır Kapısı’ndan yeni yardımlar geçebilecek. Mısır Kızılayı Derneği Başkanı Khaled Zayed, 4’ü yakıt tırı olmak üzere yaklaşık 200 yardım tırının Kerem Şalom Sınır Kapısından Gazze’ye ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Mısır basını, yardım tırlarının sınır kapısında geçişi beklediğini duyurdu.
Mısır ve ABD, insani yardım malzemelerinin Refah sınır kapısı açılana kadar Kerem Şalom Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştırılması kararını 24 Mayıs’ta duyurmuştu.
Gazze’ye insani yardımların ve ticari malzemelerin ana giriş noktası olan Refah sınır kapısı, İsrail’in 6 Mayıs’ta bölgedeki askeri saldırılarını arttırarak kapının Filistin tarafını kontrol altına almasından bu yana yaklaşık 3 haftadır kapalı. Kapının kapatılmasının ardından Gazze’ye ulaştırılması beklenen bazı gıda malzemeleri, sınır kapısında bekletilmesi nedeniyle çürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu