Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 19 Şubat 2024 - 12:37 Yorum: 0

Geleceğin bilim insanları yarışmada hünerlerini sergiledi

Yunusemre Belediyesi tarafından geleceğini bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nden başlayan ve 3 gün sürecek ‘Robot Yarışması’nda lise ile ortaokul öğrencilerini hünerleri sergiledi.TÜBİTAK, Türkiye...

Geleceğin bilim insanları yarışmada hünerlerini sergiledi

Yunusemre Belediyesi tarafından geleceğini bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nden başlayan ve 3 gün sürecek ‘Robot Yarışması’nda lise ile ortaokul öğrencilerini hünerleri sergiledi.
TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Yunusemre Belediyesi ortaklığıyla kurulan Yunusemre Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanları yetişmeye devam ediyor. Yunusemre Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Robot Yarışması’nda lise ve ortaokul öğrencilerinden kurulan takımlar robot teknolojisinde hünerlerini ortaya koydu. Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek olan ‘Robot Yarışması’na lise ve ortaokul olmak üzere 67 grup yarışmaya katıldı. Yarışmada her gruptan üçer öğrenci olmak üzere toplam 201 öğrenci yer alıyor. Yarışmanın ilk 2 gününde öğrenciler yaptıkları robotları 4 ana kategoriden yarıştıracak. Yarışmanın son gününde ise jüri üyeleri tarafından yüksek puan alan ve dereceye giren takımlara ödülleri takdim edilecek. Yarışmaya katılan öğrenciler ile öğretmenler bilim dalında kendilerini geliştirmek için sağlanan imkanlar karşısında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.
Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi sağlamak amacıyla bir yıl yıldır Bilim Merkezi’nde önemli hizmetler verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Organizasyona ilişkin bilgi veren Başkan Çerçi, “Bilim Merkezi’mizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu yıl ilk defa Robot Yarışması düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Ortaokul, lise sınıfı düzeylerinin katılımlarıyla, gönüllük esasına dayanarak gerçekleştirdiğimiz Yunusemre Robot Yarışması, öğrencilerimizin milli teknoloji hamlesini benimseyerek katıldıkları bir olacaktır. Düzenlediğimiz bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi gösterdikleri cesaretten dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber