Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 23 Haziran 2023 - 13:27 Yorum: 0

Diyarbakır’da boşa akan kaynak suları tarımsal alanda kullanılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde boşta akan kaynak suların tarımsal amaçla kullanılması için çalışmalarına devam ediyor.Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yaptığı protokolle Ç...

Diyarbakır’da boşa akan kaynak suları tarımsal alanda kullanılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde boşta akan kaynak suların tarımsal amaçla kullanılması için çalışmalarına devam ediyor.
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yaptığı protokolle Çermik ve Çüngüş ilçelerinde boşta akan kaynak sularını boru döşeme ve kanal yapımı ile çiftçilere ulaştıracak.
Projeyle, su kaynaklarının her iki ilçenin tüm mahallelerinde tarıma elverişli sulamanın yapılabilmesi ve su kaybının önlemesi için su iletimi kapalı ve açık kanallarla gerçekleştirilecek.
Proje çerçevesinde Çermik ilçesinin Sinek, Elifuşağı, Aşağı Şeyhler, İncili, Bademli, Şeyhandede ve Gözeller Mahallelerinde 14 bin 500 metre trapez kanal yapılacak.
Çüngüş ilçesinde ise Şahabezi, Oyuklu, Malkaya, Elmadere, Seferuşağı, Değirmensuyu, Avut, Akbaşak, Atalar ve Balcılar Mahallelerinde 16 bin 880 metre boru döşenecek ve bin 350 metre trapez kanal yapımı gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber