Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Mart 2023 - 15:53 Yorum: 0

Gemlik’teki ticarethanelerde deprem denetimleri başlıyor

Gemlik Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi ile ticarethanelerde taşıyıcı ve kolon denetimi yapmak için protokol...

Gemlik’teki ticarethanelerde  deprem denetimleri başlıyor

Gemlik Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi ile ticarethanelerde taşıyıcı ve kolon denetimi yapmak için protokol imzaladı.

İmzalanan protokolle Gemlik genelindeki ticari işletmelerde yapı nizamı, yapının kullanım türü, yapısal sistem türü, kesik ve tahrip edilmiş kolon, kesik ve tahrip edilmiş perde, kesik ve tahrip edilmiş kiriş, korozyonun mevcut olup olmadığı gibi hususlar değerlendirilecek.

Geçtiğimiz 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Türkiye'yi derinden etkilenen deprem felaketinin ardından vatandaşlar büyük bir kaygı içerisine girdi. Özellikle ticarethanelerin üst kısmında bulunan katlarda oturan vatandaşlar, alt bölümlerde bulunan işletmelerin binaya zarar verip vermediğini merak ediyordu. Gemlik Belediyesi bu kaygıları giderecek bir adım atıyor. İlçe genelinde bulunan ticarethanelerde taşıyıcı sistemlerin kontrol edilmesi için Gemlik Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesiyle protokol imzalandı.

Protokolü; Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek imzalarken, Gemlik Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk,Gemlik Belediyesi İmar Müdürü Pınar Ateşli ve İnşaat Mühendisleri Odası Gemlik Şube Başkanı İsa Serintürk protokol imza törenine katıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Vatandaşlarımız menfaat sağlamak için kolon, kiriş gibi binaların temel taşları olan taşıyıcılarda eksiltme ve tahribat yapmamış olmasını diliyoruz. Çok yakın zamanda değerli meslek odalarımızla ilçe genelinde denetimlerimize başlayacağız. Bu gibi uygulamaları yapanları tespit ettiğimizde gereğini yapacağız" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, protokolün tüm kurumlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber