Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 02 Nisan 2023 - 12:28 Yorum: 0

Genç çiftçi domates fidelerini gazete ve sis bombasıyla korudu

Amasya'da genç bir çiftçi serasındaki domates fidelerinin zirai dondan etkilenmemesi için ilginç yöntemlere başvurdu.

Genç çiftçi domates fidelerini gazete ve sis bombasıyla korudu

Amasya'da genç bir çiftçi serasındaki domates fidelerinin zirai dondan etkilenmemesi için ilginç yöntemlere başvurdu. 10 bine yakın fidenin üzerini külah şeklindeki gazete kağıtlarıyla sardıran Efe Fırat Çilli, gece saatlerinde de sis bombasının dumanıyla ürünlerini korumayı başardı.

Amasya'nın Aksalur köyüne bağlı Çayköy mahallesinde yaşayan 22 yaşındaki Çilli, Meteoroloji'nin yaptığı zirai don uyarısı üzerine ailesine ait serada önlem aldı. Dedesinin daha önce uyguladığı yöntemi tekrar hayata geçirdi. Atık gazete kağıtlarına külah şekli verip tanesini 13 TL'den satın aldıkları fidelerin etrafına sardırdı. Gece ateşlenen sis bombasının oluşturduğu dumanın etkisiyle de tedbirlerini artırdı.

Bu dönemde etkili olan zirai dondan ürünlerini şimdilik korumayı sağlayan Çilli, "Hem gazete örttüm. Hem de sis bombalarını kullandım. Sabaha kadar seranın içinde duman oluştu. Netice güzel, şimdilik zararımız yok" dedi.

Kış döneminde marul, roka ve tere yetişen serasına şimdi domates dikip ürün verecekleri günü bekleyen genç çiftçi, "Çiftçilik güzel bir şey. Babadan, dededen kalan meslek. Bizde aynı şekilde devam ettiriyoruz. İşini iyi yaparsan, Allah'ta verirse her türlü kazandırır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber