Tepebaşı Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Gençlik Merkezleri, bu yıl 12’inci yaşını kutlarken, her yıl on binlerce gencin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamaya sürdürüyor.Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkez...
Tepebaşı Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Gençlik Merkezleri, bu yıl 12’inci yaşını kutlarken, her yıl on binlerce gencin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamaya sürdürüyor.
Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, sağladığı olanaklar ile kentteki genç nüfusun vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Temmuz 2011’de ilki açılan Gençlik Merkezlerinde düzenlenen sosyal etkinliklerin yanı sıra çok sayıda branşta gerçekleştirilen ücretsiz eğitim çalışmaları ile daha fazla gence katkı sağlanıyor. Çok sayıda seçenek barındıran eğitimler arasında kemandan tangoya, tiyatrodan Japonca’ya, uygulamalı film yapımından el yapımı deri işlemeciliğine kadar branşlar yer alıyor. Düzenlenen ücretsiz eğitimlere gençlerin katılımı da üst düzeyde oluyor. 2022 yılı güz döneminde Gençlik Merkezlerinde açılan eğitimlere bin 500 öğrenci, 2023 bahar döneminde açılan eğitimlere bin öğrenci, 2023 yaz döneminde açılan eğitimlere ise 815 öğrenci kayıt yaptırdı. Merkezlerde öğrenciler için ücretsiz şekilde kütüphane, internet ve bilgisayar hizmeti de sunuluyor.
Sabahları çorba akşamları yemek desteği
19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde, 2011 yılı itibariyle her kış mevsiminde okula giden üniversite öğrencileri için sunulan ücretsiz çorba ikramı da yıllardır devam ediyor. Sabah saatlerinde okullarına giden öğrenciler, sıcak çorba ile soğuk havanın etkisinin azaldığını söyleyerek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor. 2022 yılı itibariyle kış aylarında ‘Gel Beraber Olsun’ sloganıyla ücretsiz akşam yemeği hizmeti de üniversiteli öğrenciler için ikram edildi. Gençler, ağırlaşan ekonomik şartlar nedeniyle bu hizmetlerin bütçelerine katkı sağladığını da ifade ediyor. Sıcak çorba ikramı 5 bin kişiye, ‘Gel Beraber Olsun’ sloganıyla verilen ücretsiz akşam yemeği de 90 bin öğrenciye ulaştı.
Ücretsiz çamaşır yıkama ve kurutma imkanı
29 Ekim Gençlik Merkezi’nde öğrenciler için verilen çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti de gençlerden uzun yıllardır beğeni topluyor. Çamaşır yıkama ve kurutma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanan öğrenciler, hizmetten dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.
Gençler için birçok destek sunuluyor
Gençler, Gençlik Merkezleri’nde psikolojik destek de alabilirken, ders çalışmak için kütüphane ve çalışma salonlarından ücretsiz faydalanabiliyor. İnternete ve bilgisayara ihtiyaç duyduklarında bilgisayar laboratuvarları kullanılabilirken, Gençlik Merkezleri tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklere de katılım sağlanabiliyor. Avrupa Bilgi Ağı Eurodesk’in parçası olan Gençlik Merkezleri, gençlere Avrupa fırsatları hakkında da bilgi sağlıyor.
Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları
Gençlerin eğitimlerini her alanda destekleyen Gençlik Merkezleri, üniversite sınavına girecek gençler için de eğitimler düzenliyor.
Üniversite adayı gençler için Türkçe, edebiyat, matematik ve geometri gibi dersler, ücretsiz olarak sunuluyor.
"Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim"
Konu hakkında bir değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Gençlerimizin ülke geleceğimiz açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Onların kendilerini geliştirmesi, ülkemiz için son derece değerli. Buradan yola çıkarak, gençlerimize elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğim. Gençlik Merkezlerimizden yılda yaklaşık 40 bin gencimiz yararlanıyor, merkezlerimiz adeta dolup taşıyor. Gençlerimizin eğitime, bilime, kişisel gelişime gösterdiği ilgi, benim için büyük bir mutluluk kaynağı. Her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İzlanda’da cumartesi günü sandığa giden seçmenlerin yüzde 52,8’i müzakerelerin yeniden başlamasına karşı oy kullandı. Yaklaşık 270 bin seçmenin bulunduğu ülkede katılım oranı yüzde 82,5’e ulaştı. Sonuç, Avrupa basınında yalnızca İzlanda’nın AB ile ilişkil
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Siirt’e geldi. Siirt programı kapsamında ilk olarak basın mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya gelen Yapıcıoğlu, kentte yaşana
24-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan operasyonlarda 202 şüpheli şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarda arama yapıldı. Yapılan aramalarda; binlerce kaçak ürüne ol konurken, yakalanan malzemelerin yaklaşık piyasa değeri 23 milyon 645 bin 100 lira olduğ
Siverek Otogarı ile Adıyaman Kavşağı arasında bulunan Mevlâna Celaleddin Rumi Bulvarı’nın yan yolunun uzun süredir bozuk olduğunu belirten bölge esnafı ve mahalle sakinleri, yolun bir an önce yapılmasını istedi. Yolun durumuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev ve Paşinyan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yarın düzenlenecek Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Açıklamada, liderlerin 8 Ağustos 2025'te ABD Başkanı Donal
Polis Sözcüsü Paul Nyathi, yaptığı açıklamada, başkent Harare'nin yaklaşık 132 kilometre güneyindeki Chivhu kasabası yakınlarında meydana gelen kazada 27 kişinin öldüğünü bildirdi. Nyathi, ülkede beyaz kıyafetleriyle tanınan yerli Afrika Hristiyan mezhepl
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir'de görev yapan bir hâkime WhatsApp üzerinden tehdit ve şantaj içerikli mesajlar gönderildiği iddiası üzerine çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, s
Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele kapsamında devriye faaliyetlerini sürdüren Sahil Güvenlik ekipleri, 29 Ağustos'ta Seferihisar ve Çeşme açıklarında iki ayrı olaya müdahale etti. Seferihisar açıklarında saat 06.10 sıralarında görev yapan Sahil Güven
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
Ticaret Bakanlığında e-ticaret sektörünün talepleri ele alındı
03Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
04Adli tatil sona erdi: Yargıda yeni dönemde hangi önemli davalar görülecek?
05Aydın açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı
06ABD-İran hattında yeniden çatışma: Trump'tan saldırı tehdidi
07Irak, İran'ın "gölge filosu" ile ilişkilendirilen tankerle bağlantısını reddetti
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor