Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto22:37 Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı
Güncel 28 Kasım 2014 - 16:13 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Burdur'da

Bakan Eker: "Süt üretimimizi 8 milyon tondan 18 milyon tona çıkardık"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Burdur'da

BURDUR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Süt üretimimizi 8 milyon tondan 18 milyon tona çıkardık" dedi. 

Bakan Eker, Burdur ziyareti kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binası temel atma töreni ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe tesislerinin açılış törenine katıldı. Eker, törende hibe desteği alan yatırımcılara "temsili" çek verdi. 

Burdur'daki bir otelde sektör temsilcileriyle bir araya gelen Eker, sorunları dinleyerek hükümetleri döneminde yaptıkları çalışmaları anlattı. 

Daha sonra Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'yu makamında ziyaret eden Eker, hayvansal üretimi geliştirmek, desteklemek, nitelikli hale getirmek, gıda sanayisini geliştirmek için büyük çaba harcadıklarını ve imkan verdiklerini söyledi. 

"Süt üretimimizi 8 milyon tondan 18 milyon tona çıkardık" diyen Bakan Eker, şunları kaydetti:

"Kırmızı et üretimimizi 400 bin tonlardan 1 milyon tona çıkardık. Ciddi büyük artışlar bunlar üretim ve sistemde. Şimdi bunun gıda sanayisine dönüşmesi, bunun yatırıma, kalkınmaya dönüşmesi, istihdam üretmesi, bunlar önemli. Ülkenin refahının artması buna bağlı. İstihdam da yaratacağız ki insanlar bu tesislerde çalışsınlar. Genç işsiz kardeşlerimiz buralarda çalışsın. Kırsal kalkınma tesisleri aynı zamanda bu işe yarıyor. Bunları inşallah el birliği ile yapacağız." 

Bakan Eker, Bucak Belediyesi tarafından düzenlenen "101 bin fidan dağıtımı" törenine katılarak vatandaşlara fidan verdi. 

Vatandaşlarla bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Eker, Bucak ilçesinden karayolu ile Antalya'ya hareket etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber