Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Lugano maçının ardından yaptığı açıklamada, iyi bir oyun ile UEFA Avrupa Ligi’nde oynamayı hak ettiklerini söyleyerek, “Daha iyi rakiplere karşı da bu oyunu devam ettirmeliyiz” dedi.U...
Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Lugano maçının ardından yaptığı açıklamada, iyi bir oyun ile UEFA Avrupa Ligi’nde oynamayı hak ettiklerini söyleyerek, “Daha iyi rakiplere karşı da bu oyunu devam ettirmeliyiz” dedi.
UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu rövanş müsabakasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı İsviçre temsilcisi Lugano’yu 5-1’lik skorla mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bonckhorst, “Skordan dolayı mutluyum. Gruplara kalmayı istiyorduk ve başardık. İlk yarı iyi oynadık, farkı açabilirdik ama olmadı. İkinci yarıya daha yavaş başladık. Daha temkinli başladı oyuncularım. Kalemizde golü görmemize rağmen tekrar oyun kontrolünü elimize alarak istediğimiz sonuca gittik. Bugün rakibe sadece bir pozisyon şansı verdik ve onda da bizi cezalandırdılar. Genel olarak maç içinde geçişleri iyi yaptık. Gruplara kaldığımız için mutluyuz. Karışınızda mutlu bir hoca var. Yarın gerçekleşecek kura çekiminde gelecek rakiplerimizi bekliyoruz. Sivasspor müsabakasını da galibiyetle kapatarak milli araya iyi bir şekilde girmek istiyoruz” diye konuştu.
“Daha iyi rakiplere karşı da bu oyunu devam ettirmeliyiz”
Skordan dolayı memnun olduğunu dile getiren Hollandalı teknik adam, “Kendi gücümüzü kullanarak bunu yapıyoruz. Ön an baskısını iyi yapıyoruz. Topu kazandıktan sonra çok tehlikeli oluyoruz. Bunu tabii bunu her müsabakada maç boyunca yapamazsınız. Ama geride topu alınca da iyi geçişlerle sonuca gidiyoruz. Bundan sonra oynayacağımız daha iyi rakiplere karşı da bu oyunu devam ettirmeliyiz. Gelişmeyi arzulayan bir oyuncu grubumuz var. Kendimizi geliştirmeye ve daha iyi oynamak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“Çalışmaya devam edeceğiz”
Karşılaşmaya 11’de başlayan ve sonradan dahil oyuncuların performansından memnun olduğunu aktaran Bronckhorst, “Geldiğim ilk günde de bunu söylemiştim. Başarı için inanmanız gerekiyor. Takımın birbiri için oynaması gerekiyor. Hızlı bir tempomuz var. Skorlar da bizi daha iyiye gitmek için istekli bir hale getiriyor. Takımda herkes süre alacak. Bugün kulübeden gelen oyuncularımız da oyunumuza tazelik kattı. Mutluyum. Umarım iyi oynamaya devam ederiz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Transfer sürecinin büyük kısmını geride bıraktıklarını söyleyen Giovanni van Bonckhorst, “Geldiğim günden itibaren iyi bir kadara için çalışıyoruz. Yeni meydan okumalar isteyen oyuncularla çalışıyoruz. Yüzde 90-95 oranında bitirdik diyebiliriz. Ama yeniliklere açığız. Oynayacağımız turnuvalar için geniş bir takıma ihtiyacımız var. Buna da sahibiz” açıklamalarında bulundu.
“Umarım sonuna kadar gideriz”
Avrupa Ligi’nde sonuna kadar gitmek için çalışmayı bırakmayacaklarını vurgulayan Hollandalı teknik direktör, “Herkesin hayalleri vardır. Hoca ve oyuncu olarak Avrupa’da büyük finaller var. Öncelikle gruplara kalmak istedik ve bunu başardık. Turnuvanın en sonuna kadar gitmek hem benim hem de oyuncularım için çok iyi olur tabii. Ama biz maç maç gidiyoruz. Umarım sonuna kadar gideriz” ifadelerini kullandı.
Rafa Silva ve Ciro Immobile’in performansının sorulması üzerine konuşan siyah-beyazlı teknik adam, “Bizim için çok önemli bir oyuncu. Bu sene az gol yiyen ve çok gol atan takım olmak istiyoruz. Rafa’nın Benfica kariyerine baktığınızda çok gol atan ve asist yaptığını görüyorsunuz. Yine Ciro Immobile de skor katkısı açısından istediğim düzeyde. İki oyuncunun da takıma katkılarından dolayı memnunum” diye konuştu.
“Türk takımlarının Avrupa’da başarılı olmalarını isterim”
Avrupa’da mücadele eden her Türk takımının başarılı olmasını istediğini söyleyen Bronckhorst, “Tabii Türk finali güzel olur Türk taraftarlar için. Trabzonspor’un elenmemesini isterdim. Yine Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilmesi isterdim. Bizim de Avrupa’da olabilmemiz için Türk takımlarının Avrupa kupalarında oynayacakları maçlarda başarılı olmalarını isteriz. Avrupa’da bir Türk finali gerçekten güzel olur ama bir tarafın da Beşiktaş olması şartıyla” diyerek sözlerini tamamladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük