Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:36 Trabzon’daki dolmuşçu öğrenci gerginliğine 2 tutuklama00:36 Refüje çarpan araç perte çıktı: Aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı00:18 Balıkesir açıklarında Yunanistan unsurları tarafından geri itilen 7’si çocu...00:18 Şerit ihlali yapan kamyon 2 aracı biçti, anne ve oğlu can verdi00:14 ‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama00:12 Bodrum’da ana isale hattı patladı, yollar göle döndü00:11 Sasa Obradovic: "İki takımın da üzerinde baskı olacak"23:54 Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci...23:51 Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var"23:43 DSÖ: "DSÖ, Refah kentinde askeri bir operasyonun kan gölüne yol açmasından...23:32 Ağrı Milli Eğitim Müdürü Kökrek, öğretmenlerle buluştu, "Türkiye Yüzyılı Ma...23:31 Depremde üyelerini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’ndan Kilis’te konse...23:30 Huzurevindeki dehşet anları güvenlik kamerasında23:22 Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyo...23:19 Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"23:17 Köln Üniversitesi’nde yüzlerce kişiden “Filistinlilerin yanındayız” mesajı23:17 Fatih Tekke: “Skordan memnun değilim ama oyunun tamamından çok memnunum”23:15 İlhan Palut: “Beraberliği bile düşünmediğimiz maçta rakibimize yenildik”23:00 Halim Okta: “Oyuncularımızın hak ettiği bir galibiyet oldu”22:58 Hamas heyeti İsrail’in teklifine yanıt vermek için yarın Mısır’a gidecek
Kültür 06 Haziran 2020 - 15:43 Yorum: 0

Giresun’da kene mücadelesi başladı

Giresun'da kenelerin yaygın olduğu Kelkit Vadisi çevresinde yer alan yüksek kesimdeki Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerindeki çiftlik hayvanlarında...

Giresun’da kene mücadelesi başladı

Giresun'da kenelerin yaygın olduğu Kelkit Vadisi çevresinde yer alan yüksek kesimdeki Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerindeki çiftlik hayvanlarında 2020 yılı 1. etap ilaçlı kene mücadelesi başlatıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kene ile mücadele çalışmalarının 1. etabında, önceki yıllarda temin edilerek ve depolarda muhafaza edilen et ve sütte kalıntı bırakmayan ilaçların kullanıldığı belirtildi. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için muhtarların ve önder çiftçilerin desteği sağlanarak riskli yerler başta olmak üzere ücretsiz ilaçlamalar yapılıyor. Çiftlik hayvanlarında yapılan ilaçlama çalışmalarının temel amacının kenelerin biyolojik üreme zincirini kırarak mevcut kene varlığını mümkün olduğunca azaltmak olduğu bildiriliyor.

Sıcak mevsimlerde insanlara kene tutunması vakalarının artması nedeniyle kenelerin bulunabileceği alanlara gidildiğinde dikkatli olunmalı ve en etkili korunma yönteminin kişisel korunma tedbirleri olduğunun unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Kırsal ve ormanlık alanlardan dönüşlerde vücutta mutlaka kene kontrolü yapılmalı ve tespit edilirse en kısa sürede çıkartılmalı veya yakındaki bir sağlık kuruluşuna başvurulmasının gerekli olduğu ifade edildi. Ayrıca çiftçilerin, yaz mevsiminde tarlada çalışma saati olarak sıcaklığın 15 derecenin altında olduğu zaman dilimlerini tercih etmeleri önerildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber