Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Yasemin Öksüz, kendi girişimiyle ev ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Tarhana üretimi ile yola çıkan Öksüz, işletmesi kendisine ait olan Fasıl Kafe’yi kurdu.Erzurum’un İspir ilçesin...
Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Yasemin Öksüz, kendi girişimiyle ev ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Tarhana üretimi ile yola çıkan Öksüz, işletmesi kendisine ait olan Fasıl Kafe’yi kurdu.
Erzurum’un İspir ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Yasemin Öztürk, tarhana üretimine olan ilgisi ve azmi sayesinde, yılda bir ton tarhana üreterek hem yerel pazarda hem de daha geniş alanlarda adından söz ettiriyor. Bu süreçte, geleneksel yöntemleri modern üretim teknikleriyle birleştirerek kaliteli ürünler sunmayı başaran Öksüz, aynı zamanda çevresindeki diğer kadınlara da ilham kaynağı oluyor.
Her yıl bir ton tarhana üreterek bu alandaki başarısıyla dikkat çeken Öksüz, el emeğiyle hazırladığı ürünlerini kendi kurduğu kafede ve online platformlarda satışa sunarak ev ekonomisine katkı sağlıyor.
Tarhana yapımında en kaliteli ve doğal malzemeleri kullanan ve geleneksel yöntemleri modern tekniklerle birleştiren Yasemin Öksüz, bu sayede müşterilerine hem lezzetli hem de sağlıklı ürünler sunuyor. Girişimciliği ve azmi sayesinde bölgesindeki diğer kadınlara da ilham kaynağı olan Öksüz, yerel ekonomiye de katma değer üretiyor.
Tarhana üretimiyle sınırlı kalmayarak gelecekte farklı geleneksel Türk yiyeceklerini de üretmeyi planlayan Yasemin Öksüz, bu alanda markalaşmayı ve ürünlerini uluslararası pazarlara açmayı hedefliyor. Bu başarılı girişimci kadın, azmi ve çalışkanlığıyla hem ailesine hem de topluma örnek oluyor.
Öksüz, çocuklarına ve ailesine destek olmak için el emeğiyle hazırlamış olduğu tarhana, konserve, mantı gibi ürünlerini kendi kurduğu kafede pazarlıyor.
Konserve üretimi de gerçekleştiren Öksüz, "Sıfırdan başlayarak, kimsenin desteği olmadan, kafemi, kendi emeklerimle kendi kazancımla açtım. Kafe kurmadan uzun yıllar önce tarhana üretimine başladım. 13 yıldır tarhana üretiyorum. Kafeyi bir buçuk yıl önce açtım. Sosyal medya üzerinden başladım tarhana girişimciliğine. Önce yıllık 100 kilo ile başladım, sonra bu dozu artırdım, bugün 1 tona kadar çıktı. Bir de konserve üretimi yapıyorum. Bu iş de tarhana üretimi ile yapabileceğim bir işti. Doğal ürünlerden İspir yöresinin bahçeden ürünlerinden üretim yapıyorum. Sağlıklı ve kaliteli ürünleri tüketicilere ulaştırıyorum" dedi.
Girişimci olmak isteyen kadınlara önerilerde bulunan Öksüz, "Girişimci olmak isteyen kadınlar yetenekleri alanında uzmanlaşmalı, azimli ve mücadeleci olarak yola çıkmalıdır. Çocuklarına ve eşine destek olmak ve ev ekonomisine destek sağlamak benim için mutluluk kaynağı, herkese öneriyorum" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Avrupa Birliği, Rusya'ya karşı uyguladığı 22. yaptırım paketinin onaylanmasının ardından kara listesini 3.100 kişiden 4.700 kişiye çıkardı. Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlanan Konsey kararına göre toplamda, 22. yaptırım paketi, çoğunlukla Rus sa
Konya’nın köklü mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan yağ somunu, geleneksel fırıncılık anlayışıyla günümüze ulaşan yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Temelinde yağ bulunan geleneksel tarif, zaman içerisinde peynir ve farklı malzemelerin eklenm
Akdeniz’de, Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 10.21’de kaydedilen depremin merkez üssünün Kumluca’ya 66 kilometre mesafede olduğu bildirildi. AF
Rusya ile Batılı ülkeler arasındaki gerilim, NATO'nun caydırıcılık ve savunma hazırlıklarını yeniden gündeme taşıdı. İttifakın Avrupa'daki Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı ABD'li General Alexus Grynkewich'in, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde eylül ayı boyunca il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Yakalanan şahıslardan 125'i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "fon soruşturması" olarak bilinen sermaye piyasası işlemlerine ilişkin soruşturmada, dosya kapsamındaki belgelerin paylaşılmasına yönelik adım attı. Başsavcılığın açıklamasına göre Sermaye Piyasası Kurulu, Bors
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre ülke genelinde çok sayıda bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra Edirne, Çanakkale, Antalya, Isparta, Hatay, Elâzığ,
Soruşturma kapsamındaki fonların tasfiyesi ve yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hazırlanan kanun teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komisyon gündemine geliyor. AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan 9 maddelik te
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor