Evde, boş vakitlerinde kendi tasarımlarını yaparak sosyal medya üzerinden satan girişimci ev hanımları, Giyimkent desteğiyle ‘Zyfest Alışveriş ve Moda Festivali’nde ürünlerini sergiledi.Sosyal medyada alışveriş son dönemlerin en t...
Evde, boş vakitlerinde kendi tasarımlarını yaparak sosyal medya üzerinden satan girişimci ev hanımları, Giyimkent desteğiyle ‘Zyfest Alışveriş ve Moda Festivali’nde ürünlerini sergiledi.
Sosyal medyada alışveriş son dönemlerin en trend alışveriş yöntemlerinden biri haline geldi. Çoğunlukla ev hanımlarının ve part time çalışanların kendi yaptıkları tasarımları, sosyal medya üzerinden satışa sundukları ürünler, uzun zamandır ilgi görüyor.
3 bin 500 üyesiyle Türkiye’de hazır giyim, tekstil, aksesuar ve ev tekstili üretiminin merkezlerinden olan Giyimkent ile 4 çocuk annesi, ev hanımıyken sosyal medya üzerinden iş dünyasına atılan Zeynep Tuğçe Turan, iş birliğiyle ZyFest Alışveriş ve Moda Festivali düzenlendi. Festivalde girişimci ev hanımları kendi ürünlerini fiziksel olarak satma fırsatı yakaladı.
29 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek olan festivale, sosyal medya üzerinden satış yapan 100’ün üzerinde kadın ve erkek girişimci, kendi tasarımları ile katıldı. Hazır Giyim, takı, mücevher, ev tekstili ürünleri, aksesuarlar ve dekorasyon ürünlerinden oluşan Giyimkent ZyFest Alışveriş ve Moda Festivali’nde uygun fiyatlar, festivale özel indirimler avantajlı alışveriş fırsatı oluşturdu. İndirim Çadırı, yılın 12 ayı açık olacak.
Sosyal medyadaki sanal mağazalar festival çadırında
Girişin ücretsiz olduğu indirim çadırında, ilk kez sosyal medya sanal mağazalarından çıkıp takipçileriyle buluşan Girişimci kadınların birbirinden güzel tasarımları, el emeği, göz nuru ürünleri, özgün trendlere ilgi büyük oldu. Festivali ilk gün 3 bin 700 kişi ziyaret ederken, yüzlerce ürün satıldı.
‘‘Festival kalıcı hale gelecek’’
Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli, festivale ilişkin olarak, “820 metre kare çadırımızla giyim festivali yapmak istedik. Buradaki amacımız hem üyelerimizin iş hacmini artırmak hem de İstanbul halkına daha uygun ve kaliteli ürünleri sunmak. Yaklaşık 61 firmamız festivale katılım sağladı. Festival 4 gün sürecek, dört günden sonra festivali kalıcı hale getireceğiz. Hem kendi markalarımız hem de ulusal firmalar bu çadırda ürünlerini satabilecek. Üyelerimiz ağırlıklı olarak yurtdışına satış yapmaktadır. Ortadoğu ve Balkan ülkelerine, Türki cumhuriyetlere, Rusya hatta Brezilya’ya kadar satış yapan firmalarımız var” bilgisini paylaştı.
‘‘Sosyal medya üzerinden satış yapan girişimci kadınlar festivalde’’
ZyFest markasının sahibi Zeynep Tuğçe Turan ise festivalde yüzlerce girişimci kadına istihdam sağladıklarını altını çizerek, “10 yılı aşkın bir süredir festivallerimiz devam ediyor. Şu anda Giyimkent’te 4 gün sürecek bir festival düzenliyoruz. Bu festivalden sonra çadırda ürünler satılmaya devam edecek. Sosyal medya üzerinden satış yapan yüzlerce girişimci kadını tek bir çatı altında topluyoruz. Takı, şal, aksesuar, giyim gibi aklınıza gelebilecek her türlü ürünü festivalde bulmak mümkün” dedi.
4 yıldır sosyal medya üzerinden satış yaparak ev ekonomisine katkıda bulunan bir satıcı da “El emeğiyle ürettiğimiz ürünleri sosyal medya üzerinden satıyoruz. El boyaması fincanlar, nakışlı peçete gibi ürünleri el emeğiyle üretip satıyoruz. Çoğunlukla el boyaması ürünlerimiz bulunuyor. İlk başta sosyal medya üzerinden satışlarımıza başladık. Şimdi ise hedefim kendime bir yer açarak ürünlerimi satmak. Bu festivalin çok fazla katkısı var. Bu sayede kendi ürünlerimi daha fazla tanıtma imkanı yakaladım” ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Burhan Özdemir, küresel dengelerin değiştiğine dikkat çekerek, "Eski dünya düzeni yıkıldı, yenisi kuruluyor. Türkiye, bu yeni düzende söz sahibi ve oyun kurucu bir ülke olarak liderliğini sürd
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye’nin ‘Made in Europe’ kapsamına alınmasını değerlendirdi.Sanayi Hızlandırıcı Yasa taslağında, Gümrük Birliği kapsamında Türkiye’nin AB menşei kriteri içinde değerlendirileceğini
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlar, Türkiye’nin en önemli dış pazarlarından biri olan Irak’a yapılan ihracatta belirgin bir gerileme yaşandığını ortaya koydu. Türkiye ge
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, "Türkiye’nin Avrupa değer zincirindeki rolünün teyit edilmesi stratejik bir gelişme" dedi.ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Avrupa Birliği’nin yeni sanayi politikası taslağı olan Industrial Accelera
OYAK’ın girişim sermayesi yatırımlarından teknoloji şirketi Innovance, Forbes Türkiye Girişim 2026 Listesi’nde birinci oldu.Forbes Türkiye’nin, ülkenin en parlak girişimlerini belirlediği "Girişim 2026" listesinin zirvesinde bu yıl, OYAK’ın girişim sermay
Gaziantep’in Yavuzeli ilçesindeki tarım arazilerinde nohut ekimi mesaisi başladı.Gaziantep’te yağışlı geçen kış mevsiminin ardından 2026 yılı nohut ekimine başlandı. Yavuzeli Ovası’ndaki arazilerde son hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, nohut ekimine b
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü tarafından düzenlenen "Yeni Küresel Ekonomide Vergilendirme ve Türkiye" panelinde, dijitalleşen dünya ekonomisinin vergi sistemlerine etkileri ele alınırken,
Yabancı kontrollü girişim istatistiklerine göre yabancı kontrolündeki girişim sayısı 2023 yılında 10 bin 673 ve 2024 yılında 11 bin 86 oldu. Bu girişimlerin toplam cirodaki payı 2023 yılında yüzde 12,9, 2024’te ise yüzde 12,6 oldu.Türkiye İstatistik Kurum
Trump’tan petrol fiyatlarındaki artış ile ilgili açıklama
Sattığı otomobilin parasını beklerken, kazalı haliyle karşılaştı
03İran ve Lübnan’dan İsrail’e yeni füze saldırıları
04Motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı
05Bahreyn İçişleri Bakanlığı: "İHA saldırısı yapıldı, yaralılar var"
06İran Devrim Muhafızları Ordusu: "Mücteba Hamaney’in emirlerine tam itaat etmeye hazırız"
07Uşak’ta iki otomobil çarpıştı: 2’si çocuk 5 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük