Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Merkez Başkanlar Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Genel Merkez Başkanlar Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil başkanlığında yapılan toplantıya GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile GMİS'e bağlı Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Amasra, Merkez Servisleri ve MTA Şubelerinin Başkan ve yöneticileri katıldı.
GMİS'e bağlı şubelerin olağan genel kurullarının tamamlanmasının ardından yeni şube yönetimleriyle ilk toplantısını yapan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda Amasra Maden Kazası ve sonrasında yürütülen soruşturmalar, TTK ve MTA'nın işçi açıklarının giderilmesi için yapılan çalışmalar, işyeri sorunları ile TTK'da 30'uncu Dönem, MTA'da 20'nci Dönem Toplu İş Sözleşmeleri ile ilgili konular ele alındı.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Sendikalarının taban delege seçimleri ile 7 şubenin 12'nci Olağan Genel Kurullarının demokratik bir ortamda sağduyu içinde, maden ve MTA işçilerine yakışır bir olgunlukla tamamlandığını belirtti.
Yeşil, "Şubelerimizin olağan genel kurullarının ardından yeni seçilen arkadaşlarımızla birlikte ilk Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu yapıyoruz. Şubelerde göreve seçilen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun, başarılar diliyorum" dedi.
Amasra Müessesesinde meydana gelen maden kazası ile ilgili soruşturma ve incelemeleri yakından takip ettiklerini belirten Yeşil, "Kazada ihmali bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettik. Takipçisi olacağız. Böylesi kazaların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sendikamız olarak TBMM Araştırma Komisyonu'nda da sunumda bulunduk. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da TBMM'de çalışmalarını sürdüren Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nun 23 Kasım 2022 tarihli toplantısına Sendika adına katıldığını belirterek, komisyondaki görüşmeler hakkında Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'na bilgi verdi.
Toplantının ardından bir sonuç bildirisi yayınlandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
04Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
07Fransa'daki protestolarda 360 kişi gözaltına alındı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor