Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 30 Mart 2023 - 12:48 Yorum: 0

Göç İdaresi’nden DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiğine dair paylaşımlara açıklama

Göç İdaresi Başkanlığı, DEAŞ terör örgütü mensuplarına Türk vatandaşlığı verildiğine dair sosyal medya paylaşımlarının asılsız olduğunu...

Göç İdaresi’nden DEAŞ mensuplarına vatandaşlık verildiğine dair paylaşımlara açıklama

Göç İdaresi Başkanlığı, DEAŞ terör örgütü mensuplarına Türk vatandaşlığı verildiğine dair sosyal medya paylaşımlarının asılsız olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı sosyal medya üzerinden yapılan DEAŞ terör örgütü mensubu şahıslara Türk vatandaşlığı verildiğine dair iddialara yazılı bir açıklama yalanladı. Yapılan açıklamada, "Söz konusu bu iddialar asılsız olup iddia sahiplerinin spekülasyonlarından ibarettir" ifadeleri kullanıldı.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada dolaşımda olan paylaşımların gerçek olmadığı ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde tutuklu bulunan 6 yabancının DEAŞ üyesi olmadığı belirtilerek, "Belirli çevreler ve sosyal medya hesapları üzerinden "DEAŞ terör örgütü mensuplarına vatandaşlık verildiği" yönünde gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan provokatif paylaşımların dolaşıma sokulduğu görülmüştür. Mevzubahis paylaşımlarla, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan haklarında işlem yapılan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan 6 yabancı uyruklu şahısların isimlerine yer vermek suretiyle DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı/iltisaklı kişilerin Türk vatandaşlığı kazandıkları iddiaları ortaya atılmıştır. "Yine aynı paylaşımlarda söz konusu 6 yabancı şahısla hiçbir ilgisi olmayan ancak DEAŞ terör örgütü üyesi gibi gösterilen yabancı uyruklu 2 kişinin de Türk vatandaşı olduğu iddia edilmiştir. Söz konusu bu iddialar asılsız olup iddia sahiplerinin spekülasyonlarından ibarettir. Bahse konu iddialar incelendiğinde adı geçen şahısların hiçbirinin Türk vatandaşı olmadığı tespit edilmiştir. Yozgat İl Jandarma Komutanlığınca Yozgat İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilen yazı ise DEAŞ'tan haklarında işlem yapılan 6 yabancı uyruklu şahısla ilgili gerekli tahdit kodlarının girilmesi ve infaz süreci sonrasında sınır dışı edilmelerinin sağlanmasına yönelik olup vatandaşlıkla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

"Paylaşım yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır"

Göç İdaresi Başkanlığı tarafında yapılan açıklamada, dolaşıma sokulan paylaşımlar ile ilgili kişiler hakkında hukuki sürecin başlanacağı vurgulanarak, "Şuurlu bir şekilde ve çarpıtılarak yapılan paylaşımlardan, kamuoyunda infial uyandırmak amacıyla DEAŞ'tan işlem gören yabancı uyruklu şahıslara vatandaşlık verildiği algısı oluşturulmak istendiği açıktır. Kamuoyunun sistematik olarak yalanı yayan bu kişilere ve provokatif paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu ve benzeri paylaşım yapanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber