Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 25 Mart 2024 - 13:05 Yorum: 0

Gönen’de arı kovanları ayılar tarafından parçalandı

Balıkesir’in Gönen ilçesi Kocapınar kırsal mahallesinde merada bulunan arı kovanlarına, ayılar tarafından zarar verildi.Gönen’in Kocapınar kırsal mahallesinde arıcılık yapan Tahsin Savaç, yaklaşık 25 yıldır bu mesleği icra etmekte. Anc...

Gönen’de arı kovanları ayılar tarafından parçalandı

Balıkesir’in Gönen ilçesi Kocapınar kırsal mahallesinde merada bulunan arı kovanlarına, ayılar tarafından zarar verildi.
Gönen’in Kocapınar kırsal mahallesinde arıcılık yapan Tahsin Savaç, yaklaşık 25 yıldır bu mesleği icra etmekte. Ancak son günlerde yaşanan olaylar, onun ve diğer arıcıların huzurunu kaçırdı. Son iki gün içinde, mahallesindeki merada bulunan arı kovanları ayılar tarafından saldırıya uğrayarak parçalanan Savaç, "Ayılar kovanlarımızı parçalayarak büyük zarar veriyorlar. Bu durum bizi derinden etkiliyor. Yetkililerden bu konuda acil önlemler almasını ve çözüm bulmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Ayılar tarafından parçalanan 14 arı kovanı kullanılamaz hale gelirken, bölgede çok sayıda ayının ayak izlerine rastlanması, arıcıları endişelendirdi. Bir kez zarar verdikleri kovanlara tekrar gelmeleri durumunda, bal üreticileri büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilir. Bal yetiştiricileri yerel yetkililerin bu konuya duyarlı bir şekilde yaklaşarak çözüm bulmalarını bekliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber