Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:21 30 yıl 7,5 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı16:21 Karısını ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi16:19 Rafting eğitim kamplarına Samsun ev sahipliği yapıyor16:19 "Genç Şefler ile Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetlerinin İzinde" etkinliğ...16:19 ’Konuş, sen nerelisin’ diyen DEM Partili Salğucak’a soruşturma16:18 Anagold’tan başsağlığı açıklaması16:17 Yunus Emre’nin kabri başında eller ‘yağmur’ diye duaya açıldı16:16 Erzincan’da girişimci kadınları güçlendiren eğitimler başladı16:14 Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması16:14 Kümeslere dadanan çakala otomobil çarptı16:13 Başkan Köksal 72 firmanın yer aldığı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına kat...16:12 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun’dan başlayacak16:12 İnebolu’da çiftçilere 107 bin sebze fidesi dağıtıldı16:12 Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı16:11 Ehliyetsiz sürücü ortalığı karıştırdı: Kendi aracı kaldırıma çarptı, 2 araç...16:10 BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı16:09 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemdeki meclisi toplandı16:08 Belediye başkanı devralınan borçları belediye binası duvarına astırdı16:07 İran’ın Paris Büyükelçiliği önünde kendini havaya uçurma tehdidinde bulunan...16:06 Fatih’te yine firari maymun ‘Momo’ görenleri şaşkına çevirdi: Binalara tırm...
Yerel 09 Ağustos 2022 - 13:50 Yorum: 0

"Gönüllü Geri Dönüş" projesi kapsamında 54 Suriyeli vatandaş ülkelerine geri dönüyor

İstanbul Esenyurt Belediyesi, "Gönüllü Geri Dönüş" projesi kapsamında ülkelerine dönmek isteyen 54 Suriyeliyi sınıra gönderdi.

'Gönüllü Geri Dönüş' projesi kapsamında 54 Suriyeli vatandaş ülkelerine geri dönüyor

İstanbul Esenyurt Belediyesi, "Gönüllü Geri Dönüş" projesi kapsamında ülkelerine dönmek isteyen 54 Suriyeliyi sınıra gönderdi.

Ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler ile çalışma yürüten Esenyurt Belediyesi "Gönüllü Geri Dönüş" projesi kapsamında başvuru yapan 38'i yetişkin 26'sı çocuk olmak üzere 54 Suriyeliyi, otobüsle sınır bölgelerine gönderildi. Ülkelerine geri dönen Suriyeliler için uğurlama töreni düzenlendi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından uğurlanan Suriyeliler Halep, Şam, İdlip ve Afrin'e geçecek.

'54 kişiyi gönderiyoruz'

54 Suriyeli vatandaşı ülkelerine gönderdiklerini dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Esenyurt'un birçok sorunu var. Bunlardan biri de maalesef yurtdışından çokça göç aldı. Bu göç sorunu burada kalmak isteyen vatandaşlarımız açısından disiplin ediyoruz. Aynı zamanda burada yaşama tutunamayan ülkelerine dönmek isteyen vatandaşlarımıza aracılık ediyoruz. Onların memleketlerine gitmesi için otobüs tahsisi yapıyoruz. Bu yıl içindeki ikinci kafilemiz çok hızlı bir şekilde devam ediyordu. Pandemi biraz zayıflattı. Bugüne kadar toplam Esenyurt Belediyesinin organize ettiği 3 binin üzerinde vatandaşımızı evlerine geri gönderdik. Artık bu organizasyon İstanbul'un birçok yerinde yankı buldu ve başka ilçelerden de talep geliyor. Onları da ilave ediyoruz. Bugün toplam 54 kişiyi gönderiyoruz. 38'i erişkin 26'sı da çocuk misafirlerimiz olmak üzere toplam 54 kişiyi ülkelerine geri gönderiyoruz. Otobüsle gönderdiğimiz vatandaşlar sınırı geçiyorlar. 5 yıl boyunca Türkiye'ye dönmeme garantisi vererek sınır dışına çıkıyorlar. Biz sadece sınır dışına eşlik ediyoruz. Sınırdan sonra Kızılay'ın eşliğinde onların önerdiği yol çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti görevlileri tarafından güvenli bölgeye kadar götürülüyorlar " diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber