Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Yerel 13 Mayıs 2025 - 09:16 Yorum: 0

Görme engellilerin banka ve noter çilesi

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan görme engelli bireyler, bazı banka ve noterlerde yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Mevzuata rağmen işlemler için hâlâ tanık istendiğini belirten vatandaşlar, bu uygulamanın b...

Görme engellilerin banka ve noter çilesi

Samsun’un Bafra ilçesinde yaşayan görme engelli bireyler, bazı banka ve noterlerde yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Mevzuata rağmen işlemler için hâlâ tanık istendiğini belirten vatandaşlar, bu uygulamanın bir an önce sona ermesini istiyor.
Bafra Görme Engelliler Derneği üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), "Görme engelliler talep etmediği sürece tanık aranmaz, imzaları geçerlidir" kararına rağmen, bazı banka ve noterlerde işlemler için kendilerinden soyadı farklı iki tanık istendiğini belirtti. Bu uygulamanın kendilerini mağdur ettiğini ifade eden vatandaşlar, yaşadıkları sorunların çözülmesini istiyor.
Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim mezunu, OMÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencisi Ümit Uyanık, Engelliler Haftası’nın kutlama değil, sorunların dile getirilme haftası olması gerektiğini vurgulayarak, "Bankaya ya da notere gittiğimizde birey olarak görülmüyoruz. Sürekli tanık isteniyor, o tanıkların da soyadı tutmamalı. Bu durum bizi yok saymak anlamına geliyor. Kararlar var ama uygulanmıyor. Denetim şart" dedi.
Turizm ve Büro Yönetimi mezunu, kamu yönetimi öğrencisi ve mevsimlik işçi Şaban Satılmış ise "Engelimi aştım ama bu uygulamalar engelimi bana yeniden hatırlatıyor. Hesap açmak için bile tanık arıyoruz. Teknoloji bu kadar ilerlemişken bize engel olunmamalı" diyerek tepkisini dile getirdi.
Bafra İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan Hasan Satılmış da "Hiç görmüyorum ama tek başıma hayatımı sürdürebiliyorum. Ancak bankada işlem yapmam engelleniyor. Eşimi şahit gösterdiğimde bile ’soyadımız aynı’ diye kabul etmiyorlar. Artık bu ayrımcılık son bulmalı" diye konuştu.

Görme engellilerin banka ve noter çilesi
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber