Örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 27 ülkeden 571 katılımcıyı 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçi ile buluşturdu.
Örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 27 ülkeden 571 katılımcıyı 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçi ile buluşturdu. Toplam ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 9 artarken, yabancı ziyaretçi sayısı da yine yüzde 9 arttı.
Toplam ve yabancı ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 9'luk artışın yaşandığı Growtech Fuarı'nda tarım sektöründeki son teknoloji ve yenilikler görücüye çıkarken, yerli ve yabancı güçlü markalar uluslararası alıcılar ile buluştu. Bu yıl 21'incisi düzenlenen Growtech'te tarım profesyonellerini ve sektörün yerli yabancı büyük markalarını buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Fuar Direktörü Engin Er, "Stratejik sektörlerin başında gelen tarımda ülkemizin gücü ve küresel dünyadaki potansiyelimiz bir kez daha gözler önüne serildi" dedi.
27 ülkeden 571 katılımcı firmayı buluşturan Growtech'in uluslararası tarım sektörünün en önemli ticaret ve pazarlama organizasyonu olduğunu belirten Er, "Keşfet, Büyüt, Kazan" mottosu ile profesyonel ziyaretçilere tarım sektöründeki inovatif yaklaşımları, teknolojileri, ürün ve hizmetleri keşfetme, işlerini büyütme ve daha fazla kazanma fırsatı sunduklarını vurguladı. Engin Er, "Örtü altı tarımda dünyanın en büyük fuarı Growtech; 60 bin metrekare alanda "Sera ve Teknolojileri" Sulama Sistemleri ve Teknolojileri", "Tohumculuk", "Bitki Besleme" ve "Bitki Koruma" ürün gruplarına sahip firmaları buluşturdu. 4 gün boyunca 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl Almanya ve Fransa ilk kez milli katılımcı olurken, Hollanda, İspanya, Fransa, Çin ve Güney Kore ile 6 ülke milli katılımla pavilyon kurdu" dedi.
İnovasyon ödülleri ve bitki ıslahı proje pazarı
Growtech Fuarı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Er, "Tarımsal üretime katma değer katan ve sektörel farkındalık oluşturan yenilikçi çalışmaları destekleyen Growtech'te Antalya Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, Antalya Teknokent organizasyonunda 6. Bitki Islahı Proje Pazarı'nı ve "Kazanan Projeler Yatırımcılarla Buluşuyor" etkinliklerini gerçekleştirdik. Alanında değerli isimlerin sunumlarıyla renklenen, Mine Ataman iş birliğinde gerçekleşen "Tarım Sohbetleri" tarım teknolojileri ve tarımın geleceği hakkında ufuk açıcı paylaşımlara sahne oldu" ifadelerini kullandı.
Growtech'e 4 günde 123 ülkeden 58 bin 555 ziyaretçi
Her geçen yıl büyüyen Growtech Fuarı'nın 21'incisine 123 ülkeden toplam 58 bin 555 kişi katıldı. Fuarı 50 bin 448 Türk ziyaretçi gezerken; yabancı ziyaretçi sayısı ise 8 bin 107 oldu. Toplamda ziyaretçi sayısında 2021 yılına kıyasla meydana gelen artış yüzde 9 olurken; yabancı ziyaretçi sayısı da yine yüzde 9 seviyesinde arttı. Fuarı en çok ziyaret eden ilk 10 ülke İran, Ürdün, Mısır, Irak, Rusya, Azerbaycan, Fas, Özbekistan, Lübnan ve Kazakistan oldu. Toplam katılımcı firma sayısı 27 ülkeden 571'e ulaştı; 6 ülke milli katılımcı olarak pavilyonlarda ziyaretçilerini ağırladı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Batman'da düğün sezonuna tüm hazırlıklarını tamamlayarak giren hazır mobilya mağazası işletmecileri, bu yıl bekledikleri yoğunluğu yaşayamadıklarını söyledi. Sektör temsilcileri, geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş yaşandığını belirtirken, bu durum
Haziran ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bine yükseldi. İstihdam oranı yüzde 0,3 puan artışla yüzde 48,9 oldu. İstihdam oranı erkeklerde yüzde 66,1, kadınlarda ise yüzde 32,0 olarak gerçekleşti. İşg
Son yıllarda e-ticaretin hızla büyümesi, sosyal medya üzerinden yürütülen influencer pazarlaması, yapay zekâ destekli içerikler ve hedefli reklam uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte gerçeği yansıtmayan indirim algısı ve yanıltıcı fiyat karşılaştırma
Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyle birlikte yaygınlaşan reklam uygulamalarına karşı tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla hazırlanan "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" 1 Ağust
Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depreminden İş Sürekliliğine İlişkin Çıkarılan Derslerin Bursa'ya Yansıması" semineri; akademisy
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinin güven endeksi verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 1,4, inşa
Dolar ve Euro yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar bugün 47,30 TL bandının üzerinde hareket ediyor Spot
Altın piyasasında son dönemde yaşanan fiyat hareketliliği hem yatırımcıların hem de vatandaşların gündemindeki yerini koruyor. Küresel gelişmelerin etkisiyle dalgalanan altın fiyatları, yatırım kararlarının yanı sıra emlak ve otomotiv gibi farklı sektörle
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük