MENÜ

GTB Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.Toplantıda, borsanın güncel faaliyetleri, yürütül

Yayınlanma: 20 Ağustos 2025 07:57 Güncelleme: 13 Eylül 2025 15:31
GTB Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda, borsanın güncel faaliyetleri, yürütülen projeler ve üye taleplerinin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşında barış umutları, tarımsal üretimde kuraklığın rekoltelere etkisi ve meteorolojik verilerin işaret ettiği iklim riskleri ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşmeye değindi. Üç yılı aşkın süredir devam eden savaşın sona ermesine yönelik her girişimin umut verici olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, "Rusya-Ukrayna savaşı, yalnızca bölgesel güvenliği değil; küresel tarım ve gıda piyasalarını da derinden etkileyen bir krizdir. Savaş nedeniyle tahıl koridorunun kesintiye uğraması, birçok ülkede gıda fiyatlarının dalgalanmasına ve tedarik zincirinde ciddi kırılmalara yol açtı. Barışa yönelik her adım hem milyonlarca insanın güvenliği hem de dünya gıda güvenliği için büyük önem taşıyor. Bu görüşmelerin, kalıcı ateşkese ve adil bir barışa zemin hazırlamasını temenni ediyoruz" dedi.

Tarımsal üretimde bu yıl kuraklığın etkilerine de değinen Tiryakioğlu, bazı tarımsal ürünlerde rekolte kayıplarının yaşandığını söyledi. Buğday ve arpada belirli oranlarda bölgesel düşüşler gözlemlendiğini aktaran Tiryakioğlu, ayçiçeği ve pamukta ise hasat dönemine yaklaşılırken rekoltede kısmi bir düşüş beklendiğini belirtti. Tiryakioğlu, "Kuraklık, sadece üretim miktarlarını azaltmakla kalmıyor, çiftçimizin gelirini, tüketicimizin ise alım gücünü doğrudan etkiliyor. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamak için modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması, suyun verimli kullanılması ve çiftçilerin bu süreçte daha fazla desteklenmesi gerekiyor. İklim şartlarına karşı hazırlıklı olmamız şart" ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı son verileri de paylaşan Tiryakioğlu, 1 Ekim 2024- 31 Temmuz 2025 dönemini kapsayan 10 aylık su yılı yağışlarının, Türkiye genelinde son 52 yılın en düşük seviyesinde gerçekleştiğini dile getirdi. Bu tablonun, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini çok net biçimde ortaya koyduğunu belirten Tiryakioğlu, "Üretim ve gıda güvenliği açısından, su kaynaklarımızı korumak, verimli kullanmak ve tarımsal planlamayı bilimsel veriler ışığında yapmak artık bir zorunluluktur. Sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de düşünerek adımlar atmak durumundayız" ifadelerine yer verdi.

GTB Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da borsanın Ağustos ayı faaliyetleri, devam eden projeler ve sürdürdüğü çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.
Açıklamalarında geçtiğimiz günlerde GTB’nin ev sahipliğinde düzenlenen Antep Fıstığı Lisanslı Depo ve Ziraat Bankası faizsiz kredi desteği bilgilendirme toplantısına da değinen Akıncı, bu uygulamanın çiftçiler için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.
Antep Fıstığı Lisanslı Depo sistemi sayesinde çiftçilerin ürünlerini güvenli şartlarda muhafaza ederek, aldıkları Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) ile Ziraat Bankası’ndan 9 ay süreyle faizsiz kredi kullanabildiklerini kaydeden Akıncı, "Bu uygulama, özellikle arz yığılmalarının yaşandığı dönemlerde üreticilerimize finansman açısından ciddi bir rahatlama sağlıyor. Çiftçimiz, ürününü hemen satmak zorunda kalmadan piyasa şartlarını bekleyebiliyor ve ürününü gerçek değerinde değerlendirme imkanına kavuşuyor" şeklinde konuştu.
Konuşmasında ayrıca kısa bir değerlendirmeyle KOBİ tanımında yapılan güncellemeye de dikkat çeken Akıncı, bu düzenlemenin iş dünyası için önemli bir adım olduğunu kaydetti.
"Yeni düzenlemeyle birlikte daha fazla işletme KOBİ kapsamına girerek finansman ve kamu desteklerinden faydalanabilecek. Bu adımı, sahadan gelen taleplerin karşılık bulması açısından memnuniyet verici buluyoruz" diyen Akıncı, güncellemenin özellikle enflasyon nedeniyle bilançoları büyüyen ancak desteklerden yararlanamayan işletmeler için ciddi bir rahatlama sağlayacağını sözlerine ekledi.GTB Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi
GTB Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi
ETİKETLER: gtb,ağustos,ayı,olağan,meclis,toplantısı,gerçekleştirildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3