MENÜ

GTB Başkanı Akıncı’dan İSO 500 listesine giren Gaziantepli firmalara kutlama

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2024 Araştırması’na göre, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Gaziantep’ten 29 firma listede yer aldı.Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kuru...

Yayınlanma: 27 Mayıs 2025 12:57 Güncelleme: 04 Eylül 2025 21:32
GTB Başkanı Akıncı’dan İSO 500 listesine giren Gaziantepli firmalara kutlama

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2024 Araştırması’na göre, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Gaziantep’ten 29 firma listede yer aldı.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, listeye giren tüm firmaları tebrik ederek, bu başarının Gaziantep’in üretim gücünü ve sanayi vizyonunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.
GTB Başkanı Akıncı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İSO 500 listesinde Gaziantep’ten 29 firmanın yer almasının şehir adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Gaziantep’in sanayi altyapısı, üretim potansiyeli ve girişimci yapısıyla Türkiye ekonomisinde öncü bir şehir olduğunu kaydeden Akıncı, "İSO 500 listesinde Gaziantep’ten 29 firmamızın yer alması, şehrimizin üretim gücünün, sanayi potansiyelinin ve girişimci ruhunun en somut göstergesidir. Bu başarı, sadece firmalarımızın değil, aynı zamanda Gaziantep’in istikrarlı büyümesinin, çalışkan insanlarının ve iş dünyamızın kararlılıkla ortaya koyduğu emeğin bir sonucudur. Türkiye ekonomisine değer katan, istihdam sağlayan ve üretimiyle öne çıkan tüm sanayicilerimizi gönülden tebrik ediyorum" dedi.
2024 yılının hem Türkiye hem de dünya ekonomisi açısından zorluklarla geçen bir yıl olduğunu hatırlatan Akıncı, tüm bu olumsuz şartlara rağmen Gaziantepli sanayicilerin üretim ve ihracat performanslarını büyük bir azimle sürdürdüklerine dikkat çekti.
Sanayicilerin bu süreçte büyük bir özveriyle çalıştığını vurgulayan Akıncı, "Gaziantep, her geçen gün büyüyen sanayi altyapısı ve ihracat kapasitesiyle ülkemizin kalkınmasında öncü rol üstlenmeye devam edecektir. Bu başarıda emeği geçen tüm firmalarımıza, çalışanlarına ve katkı sunan herkese teşekkür ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.
Gaziantep Ticaret Borsası olarak üretime ve ticarete katkı sağlayacak her türlü çalışmayı desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Akıncı, sanayi ve tarımın entegrasyonuna yönelik projelerle, sanayicinin ve üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Işıkhan: "76.5 milyar liralık kaynakla çalışma hayatımızı daha güçlü kılacak, istihdam kapasitemizi koruyacağız"

Bakan Işıkhan: "76.5 milyar liralık kaynakla çalışma hayatımızı daha güçlü kılacak, istihdam kapasitemizi koruyacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Önümüzdeki yıl toplam 76.5 milyar liralık kaynakla çalışma hayatımızı daha güçlü kılacak, istihdam kapasitemizi koruyacağız" dedi.Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Asgari Ücret Dest

Yeni model bakır su mataraları büyük rağbet görüyor

Yeni model bakır su mataraları büyük rağbet görüyor

Bakır işlemeciliğinin coğrafi patentini elinde bulunduran Gaziantep’in geleneksel yöntemlerle üretilen bakır su mataraları büyük ilgi görüyor.Gaziantep’te geleneksel yöntemlerle üretilen yeni model bakır eşyalar, Türkiye ve dünya pazarında yoğun ilgi görü

ASO Başkanı Ardıç: "Hedefimiz, Ankara’mızı yalnız bugünün değil, geleceğin sanayi ve teknoloji başkentlerinden biri yapmak"

ASO Başkanı Ardıç: "Hedefimiz, Ankara’mızı yalnız bugünün değil, geleceğin sanayi ve teknoloji başkentlerinden biri yapmak"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "Ankara Sanayi Odası olarak bizler, bu tarihi birikimin ve Cumhuriyetin emanet ettiği sorumluluğun farkındayız. Hedefimiz, Ankara’mızı yalnız bugünün değil, geleceğin sanayi ve teknoloji başkentlerinden biri

Evcil hayvan sahiplerine "mikroçip" uyarısı: Son gün 31 Aralık, taktırmayana ceza

Evcil hayvan sahiplerine "mikroçip" uyarısı: Son gün 31 Aralık, taktırmayana ceza

Kedi ve köpeklerine mikroçip taktırmayan evcil hayvan sahipleri için son günün 31 Aralık olduğu bildirildi. Uzman Veteriner Hekim Coşkun Tuna Çoban, cezai yaptırımlarla karşılaşılmaması için evcil hayvan sahiplerini yasal yükümlülüklerini gecikmeden yerin

Ticaret Bakanlığı’ndan asgari ücret artışı ve yılbaşı alışverişi kapsamında fahiş fiyat denetimi

Ticaret Bakanlığı’ndan asgari ücret artışı ve yılbaşı alışverişi kapsamında fahiş fiyat denetimi

Asgari ücretin artışı ve yılbaşı alışverişleri kapsamında Ticaret Bakanlığı İl Ticaret Müdürlükleri tarafından 81 ilde eş zamanlı fahiş fiyat denetimi gerçekleştirildi.Ticaret Bakanlığı tarafından 2026 yılı için geçerli olacak asgari ücretin ve yılbaşı al

Yerli muz için güçlü kooperatif mesajı

Yerli muz için güçlü kooperatif mesajı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 1 No’lu Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ’Muz Üreticileri Sektör Toplantısı’nda, muz sektörünün yaşadığı sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri ele alındı. Toplantıd

Bodrum turizminin geleceğini masaya yatırdılar

Bodrum turizminin geleceğini masaya yatırdılar

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret eden TÜRSAB Başkanı Enver Kantarmış ile Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum turizmine ilişkin önemli başlıkları ele aldı.Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Bodrum’un turizm vizyonunu güçlen

OYAK Maden Metalürji şirketlerinde "İş’te Dönüşüm" projesi başladı

OYAK Maden Metalürji şirketlerinde "İş’te Dönüşüm" projesi başladı

OYAK Maden Metalürji şirketleri, 2030 stratejisi doğrultusunda "İş’te Dönüşüm" projesini hayata geçirdi. Yapay zekâ ve dijital teknolojileri iş süreçlerinin merkezine alan proje ile insan, teknoloji ve sürdürülebilir gelecek için yeni bir denge kurulması