MENÜ

GTB Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.Toplantıda, borsanın güncel faaliye...

Yayınlanma: 31 Temmuz 2025 08:26 Güncelleme: 13 Eylül 2025 05:20
GTB Temmuz Ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda, borsanın güncel faaliyetleri, yürütülen projeler ve üye taleplerinin yanı sıra; tarımda kuraklık tehdidi, orman yangınlarıyla mücadelede alınması gereken önlemler ve Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının sektörlere yansımaları ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haziran ayı kuraklık haritasına dikkat çekerek, Türkiye genelinde etkisini artıran kuraklık riskine karşı tarımsal üretimin korunması gerektiğini söyledi.
Tiryakioğlu, "Ülkemiz, haziran ve temmuz ayında neredeyse tamamıyla şiddetli kurak bir dönemi geride bıraktı. Bu yalnızca mevsimsel bir problem değil; tarımı, gıda güvenliğini ve kırsal kalkınmayı doğrudan etkileyen bir durum. Tarımsal üretimde sürdürülebilirliği güvence altına almak adına, modern sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması, su verimliliğini esas alan politikaların güçlendirilmesi ve üreticilerimizin bu konuda daha fazla desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bilinçli ve planlı adımlarla, iklimin etkilerine karşı daha dirençli bir tarım yapısı inşa edebiliriz" dedi.
"Yangınlarla mücadelede toplumsal bilinç artırılmalı"
Türkiye genelinde yaz mevsimiyle birlikte artış gösteren orman yangınlarına da değinen Tiryakioğlu, 2025 yılı yaz ayı içerisinde 3 binin üzerinde yangın vakası yaşandığını ve bu felaketler sırasında can kayıpları verildiğini hatırlattı.
"Orman yangınları sadece yeşil alanlarımızı değil; biyolojik çeşitliliğimizi, iklim dengemizi ve gelecek nesillere bırakacağımız doğal mirası tehdit ediyor" diyen Tiryakioğlu, şunları söyledi:
"Yangınlarla mücadele eden kahramanlarımızdan şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu büyük felaketlerin önüne geçebilmek için koruyucu tedbirlerin artırılması, bireysel ve toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Bilinçsizce yapılan piknikler, sigara izmaritleri ve anız yakma gibi kontrolsüz faaliyetler telafisi mümkün olmayan zararlara neden olabiliyor. Herkesin bu konuda daha fazla sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekiyor."
Faiz indirimi ve ekonomik canlanma beklentisi
Tiryakioğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bu adımın, finansal piyasalarda öngörülebilirliğin artmasına katkı sunacağına inandıklarını belirten Tiryakioğlu, "Faiz indirimi, üretim, yatırım ve ticaret alanlarında yeni bir canlanma sürecinin önünü açabilir. Aynı zamanda, yatırım ve üretim kararlarının daha sağlıklı bir zeminde alınmasına imkan tanıyacaktır. Üretim gücümüzün korunmasına ve ihracat hedeflerimizin desteklenmesine katkı sağlamasını temenni ettiğimiz bu kararın, ülke ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
GTB Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı da, borsanın temmuz ayı faaliyetleri, devam eden projeler ve sürdürülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.
Konuşmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını da değerlendiren Akıncı, bu adımın üretim ve yatırım eksenli ekonomik faaliyetlerin ivmelenmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi.
"Finansman maliyetlerindeki düşüş, işletmelerin kaynaklara erişimini kolaylaştırarak yatırım kararlarında öngörülebilirliği artıracaktır" diyen Akıncı, şunları kaydetti:
"Bu adımın ticari kredi faizlerine hızlı ve etkin şekilde yansıması, reel sektörde istihdamı, ihracatı ve üretimi destekleyecek; sağlıklı bir büyüme zemini oluşturacaktır. Finansal sistemin sürece yapıcı katkısı, ekonomik güven ve istikrar açısından büyük önem taşımaktadır."
Gaziantep’in en stratejik tarım ürünlerinden biri olan Antep fıstığında hasat dönemine sayılı günler kaldığını da hatırlatan Akıncı, üreticilere bu süreçte dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde çağrıda bulundu.
Akıncı, "Antep fıstığı, bölgemiz için hem tarımsal hem de ekonomik anlamda yüksek katma değer sunan bir üründür. Hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte ne yazık ki bazı bölgelerde hırsızlık vakaları yaşanabiliyor. Bu noktada, üreticilerimizin daha dikkatli ve önleyici tedbirler almaları büyük önem taşıyor" dedi.
Akıncı, sahada güvenlik önlemlerini artıran jandarma teşkilatına da teşekkür etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Vodafone, Türkiye’deki 20’nci yılını 5G ile kutlayacak

Vodafone, Türkiye’deki 20’nci yılını 5G ile kutlayacak

Önümüzdeki yıl Türkiye’deki 20’nci yaşını kutlayacak olan Vodafone’un bugüne kadar yaptığı yatırımın reel değeri 480 milyar TL’yi aştı. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, "Global tecrübemiz, yerel uygulama gücümüz, sağlam altyapımız ve müşteri deneyimin

Kırşehir’de soğuk hava tarihi çarşıları sessizliğe bürüdü

Kırşehir’de soğuk hava tarihi çarşıları sessizliğe bürüdü

Kırşehir’de havaların soğuması, vatandaşların dışarı çıkmaması ve alışveriş alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle kentin tarihi çarşıları boş kaldı. Tarihi dokusuyla bilinen Ahi Çarşısı ile Ünal Çarşısı’nda yaşanan durgunluk, esnafı olumsuz etkiliyor.Soğu

MUSKİ’nin ‘Denizden Su Arıtma’ projesine onay çıktı

MUSKİ’nin ‘Denizden Su Arıtma’ projesine onay çıktı

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Bodrum’a ilave su sağlamak için başlattığı Ekinanbarı deslianasyon (tuzlu su arıtma) tesisi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay çıktı.Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Bodrum’da yaşanan s

Trafik sigortasında ’sürücü temelli’ sistem iddiası

Trafik sigortasında ’sürücü temelli’ sistem iddiası

Son günlerde basında yer alan ve 1 Ocak 2026 itibarıyla yürürlüğe gireceği öne sürülen ’sürücü temelli trafik sigortası’ modeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özhedef Sigorta Kurucu Ortağı Abdulcelil Alkış, kamuoyuna yansıyan bilgilerin henüz resmi

Bayburt’ta Kasım ayında 131 konut satıldı

Bayburt’ta Kasım ayında 131 konut satıldı

Bayburt’ta 2025 yılı Kasım ayında 131 konut satıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılının Kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini paylaştı. Bayburt’ta 2025 Kasım ayında 131 konut satıldı. Türkiye genelinde ise Kasım ayında 141 bin 100 kon

Erzincan’da Kasım ayında 376 konut satıldı

Erzincan’da Kasım ayında 376 konut satıldı

Erzincan’da 2025 yılı Kasım ayında 376 konut satıldı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2025 yılının Kasım ayına ilişkin konut satış istatistiklerini paylaştı. Erzincan’da 2025 Kasım ayında 376 konut satıldı. Türkiye genelinde ise Kasım ayında 141 bin 100 k

LIPTON Teas and Infusions’ın Pazar ve Fındıklı Tesislerinin Öz-Gür Çay Sanayi A.Ş.’ye devri tamamlandı

LIPTON Teas and Infusions’ın Pazar ve Fındıklı Tesislerinin Öz-Gür Çay Sanayi A.Ş.’ye devri tamamlandı

LIPTON Teas and Infusions’ın Pazar ve Fındıklı tesislerinin Öz-Gür Çay Sanayi A.Ş.’ye devrinin tamamlandığı duyuruldu.LIPTON Teas and Infusions ile Öz-Gür Çay Sanayi A.Ş. arasında, Pazar ve Fındıklı’daki yaş çay işleme tesislerinin bünyesinde bulunduğu Li

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. yıl vizyonu

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. yıl vizyonu

EGİAD, 2025 yılı 2. Danışma Kurulu Toplantısı’nda son 6 aylık faaliyetlerini, 35. yıl çalışmalarını ve 2026 ajandasını Danışma Kurulu ile paylaştı.Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 18. Yönetim Dönemi 2025 yılı 2. Danışma Kurulu Toplantısı’nı, İzQ İno

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:03
Güneş 07:31
Öğle 12:28
İkindi 14:54
Akşam 17:15
Yatsı 18:38

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
36
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
29
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
20
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
20
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9