MENÜ

GTB’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:29 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:29
GTB’den TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaret

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, GTB heyetini ağırlayan Hisarcıklıoğlu, borsa organ seçimleri sonrası yeni dönemde görev alan meclis ve yönetim kurulu üyelerine başarı ve hayırlı olsun dileklerini iletti.

GTB heyetine birlik ve beraberlik içerisinde, ağız tadından başarı dolu bir hizmet dönemi geçirmeleri temennisinde bulunan Hisarcıklıoğlu, "Sizler kendi sektörleri içerisinden seçilen ve yer aldığı sektörlerin talep ve beklentilerini en iyi bilen meslek erbaplarısınız. Bu nedenle temsil ettiğiniz meslek gruplarına karşı sorumluluklarınız var. Bu bağlamda sürekli istişare ve diyalogla çözüm odaklı çalışmalar yürüterek, üstlendiğiniz bu görevi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız" dedi.

Hisarcıklıoğlu'ndan GTB'ye övgü

TOBB Akreditasyon Denetimlerini A-Sınıfı Akredite Borsa olarak tamamlayan ve yapılan denetimlerde Ticaret Borsaları Kategorisinde en yüksek puan alan ikinci borsa olma başarısı gösteren GTB'nin pandemi döneminde yaptığı faaliyetlerden de övgü ile bahseden Hisarcıklıoğlu, "Ben özellikle Mehmet Akıncı ve Ahmet Tiryakioğlu başkanımızın şahsında GTB ailesine teşekkür etmek istiyorum. Geçtiğimiz dört buçuk sene boyunca özellikle pandemi döneminde, yasakların, sokağa çıkma yasağının olduğu bir dönemde, başkanlarımız Allah razı olsun, bizlerle yakın ilişki içerisinde olarak sizlerin sorunlarını ve taleplerini birinci ağızdan tarafımıza iletti. Sektörel raporlar halinde gelen bu talepleri bizler de diğer oda/borsalarımızdan gelen taleplerle birlikte hükümetimize ilettik. Bunların yüzde 97'si çözüme kavuşturuldu. Oda ve borsa başkanlarımız iş dünyamızın taleplerinin çözümü noktasında büyük bir gayret ve özveriyle çalıştı. Ben hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Kazandırılan projeleri anlattı

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise ziyarette yaptıkları konuşmalarda borsanın geçen dönem hizmete kazandırdığı projeler, yeni dönem hedefleri ve coğrafi işaret tescil çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, pandemi döneminde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ekonominin çarklarının dönmesi için olağanüstü bir gayret sarfettiğini anımsatarak, "TOBB Başkanımız, dünya ekonomisinin büyük bir sıkıntı yaşadığı dönemde, tüm sektörlerimizin talep ve önerileriyle yakından ilgilenerek, işletmelerin faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için gece-gündüz demeden büyük bir gayret gösterdi. Başkanımıza iş dünyamız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Geçen dönem Gaziantep ekonomisine ve kimliğine yakışır, küresel ölçekteki projeleri kent ve ülke ekonomisine kazandırdıklarını vurgulayan Tiryakioğlu, yeni dönemde de Gaziantep'in üretimine, istihdamına, tarım ve gıda sanayinin daha da fazla gelişmesine katkı sağlayacak vizyoner çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade etti.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise ziyarette yaptığı konuşmada, borsanın tamamlanan ve devam eden projeleri ile coğrafi işaret tescil çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

GTB'nin içlerinde ilkleri ve enleri barındıran, sektörlerine rol model oluşturan projeleri ekonomiye kazandırdığını kaydeden Akıncı, "Türkiye'nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunu fıstığın ana vatanı Gaziantep'te hizmete açtık. 10 bin ton fiziki depolama kapasitesine sahip olan lisanslı depomuz, üreticilerimize sağlıklı, güvenli ve sigortalı ürün depolama imkânı sağlamakta. Yine Antep fıstığına yönelik ikinci büyük bir yatırımımız olan Pilot Ölçekli Antep Fıstığı İşleme Tesisini ise bu sene içerisinde hizmete aldık. Tesis, fıstığın ileri teknoloji ile işlenip kalite ve gıda güvenliğinin en üst seviyede tutulmasına katkı sunmakta. Şehrimizin Gastronomi kimliğine ayrı bir anlam ve katkı sağlayan diğer önemli projemizde Et Borsası ve Et Hali oldu. Sektöründe Türkiye'nin en büyük kompleks yapılarının başında gelen Et Hali ve Et Borsası toplam 32 bin metrekare alan üzerinde inşa edilmiş olup, 2020 yılından bu yana hizmet vermekte. 2021 yılı sonlarına doğru ise TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Mücahitler Mahallesindeki yeni idari hizmet binamızı hizmete kazandırdık."

Gaziantep'e Zeytinyağı Lisanslı Depo ve Hububat Emtia Merkezi gibi iki önemli projeyi daha kazandırmayı hedefledikleri kaydeden Akıncı, konuşmasından ayrıca GTB'nin coğrafi işaret tescil çalışmalarına da değindi.

Gaziantep'in 100 coğrafi işaretli ürünle Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirten Akıncı, Gaziantep Ticaret Borsasının ise bu başarıya 23 tescilli ürünle katkı sağladığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Merkez Bankasının rezervleri 162,2 milyar dolara geriledi

Merkez Bankasının rezervleri 162,2 milyar dolara geriledi

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 23 Ekim itibarıyla Merkez Bankasının brüt döviz rezervleri, 3 milyar 103 milyon dolarlık düşüşle 59 milyar 45 milyon dolara geriledi. Söz konusu rezervler, 16 Ekim haftasında 62 milya

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

Ekim ayı enflasyonu yarın açıklanacak: Kira zam oranları netleşecek

TÜİK, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini 3 Kasım Salı günü saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak rakamlar, fiyat artışlarının seyrine ilişkin önemli göstergeler sunarken kiracıların kasım ayında

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

Bot ve mont satışları için esnafın gözü soğuk havalarda

İLKHA muhabirine konuşan giyim ve ayakkabı esnafı, kış sezonuna yönelik hazırlıklarını, ürün çeşitlerini, fiyat değişimlerini ve sezon beklentilerini değerlendirdi. Giyim esnafı, mont, kaban, kazak ve kışlık pantolon gibi ürünleri erkenden müşterilerin hi

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıtta tarihi eşik: Motorin tekrar 100 lirayı aştı!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yeni artış dalgası, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. ÖTV kaynaklı düzenleme doğrultusunda benzinin litre fiyatına 4 lira 15 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 3 lira 60 kuruş zam yapıldı. Yapılan zammın a

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Ticaret Bakanlığından 9 ayda 11,7 milyar TL'lik ek tahakkuk ve ceza kararı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dış ticaret işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi, gümrük mevzuatına uygunluğun sağlanması ve dürüst ticaret yapan firmaların haklarının korunması amacıyla kontrollerin sürdürüldüğü belirtildi. Ticaret Araştırmala

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Eskişehir'de 10 bin 670 ürün denetlendi: 619 bin 788 lira idari para cezası

Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekim ayında kent merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen denetimlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında 208 firmada 10 bin 360 ürün kontrol edildi. Haksız fiyat artışları da denetl

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar 50 lira sınırına dayandı

Dolar kuru, 30 Ekim Cuma günü 50 lira sınırına yakın seyrini sürdürdü. Güne 49,8834 liradan başlayan dolar, işlemler sırasında 49,9540 liraya kadar yükseldi. Kur, sabah saatlerinde 49,9472 lira seviyesinden alıcı buldu. Küresel piyasalarda dolar endeksi g

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir'de gıda işletmelerine denetim: 1 milyon 187 bin lira para cezası

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Ekim 2026 döneminde yürütülen denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Aylık denetim raporuna göre, kent genelinde risk esaslı 1136 gıda

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:30
Güneş 06:53
Öğle 12:15
İkindi 15:03
Akşam 17:28
Yatsı 18:46

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
28
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
19
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
7
Eyüpspor Eyüpspor
3