Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden, aralarında Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov’un
Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden, aralarında Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abakarov’un da bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile eski valinin yakın koruması Şükrü Eroğlu’nun adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Son gelişmelerle birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 8’e yükseldi.
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 2024 yılı kararnamesiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Ebru Cansu’nun talimatıyla soruşturma yeniden genişletildi. Bu kapsamda özel ekip kurularak dosya baştan ele alındı.
Doku’nun kaybolmadan önceki gün ve kaybolduğu güne ait kent genelindeki KGYS görüntüleri ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları yeniden incelendi. Çalışmalar kapsamında 67’si ana arter olmak üzere toplam 70 KGYS kamerası ile güvenlik kameralarına ait yaklaşık 700 saatlik görüntü dosyaya eklendi. Yapılan incelemelerde Gülistan Doku’ya ait yeni görüntülere de ulaşıldı.
7 ilde eş zamanlı operasyon
Soruşturma kapsamında 14 Nisan’da 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarında Zeinal Abakarov ve Mustafa Türkay Sonel’in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışında olduğu belirlenen 14’üncü şüpheli hakkında ise kırmızı bülten çıkarılması için girişim başlatıldı.
Etkin pişmanlık talebi
16 Nisan’da adliyeye sevk edilen şüphelilerden ihraç polis memuru Gökhan Ertok, “delilleri yok etme” suçundan tutuklandı. Daraltılmış baz çalışmasıyla Gülistan Doku’ya son temasının bulunduğu belirlenen ve o dönem İl Özel İdaresi çalışanı olan Erdoğan Elaldı ise “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.
Doku’ya ait SIM kartı başka bir telefona takarak veri akışı sağladığı ve sosyal medya hesabında silme işlemleri yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ertok’un etkin pişmanlıktan yararlanmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.
Eski vali ve başhekim hakkında işlem
Soruşturma kapsamında, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel Elazığ’da gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Erzurum’a gönderildiği bildirildi.
Öte yandan, Gülistan Doku’ya ait hastane kayıtlarının silindiği iddiasıyla dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir de Bursa’da gözaltına alındıktan sonra Tunceli’ye getirildi.
Aile bireyleri de tutuklandı
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Zeinal Abakarov ile birlikte babası Engin Yücer ve annesi Cemile Yücer, firari şüpheli Umut Altaş’ın babası Celal Altaş ile annesi Nurşen Arıkan, “suç delillerini gizleme ve yok etme” suçundan tutuklandı.
Ferhat Güven ise Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku’ya yönelik eylemi nedeniyle “yağma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uğurcan Açıkgöz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltı ve adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Mersin'de asayiş değerlendirme toplantısı, Vali Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelindeki asayiş ve güvenlik durumuna ilişkin yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, kamu düzeninin korunmasına yönelik uygulamalar da ele alın
Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsal Uzunova Mahallesinde 1980'li yıllarda yapılan ve yaklaşık 40 yıldır bakımsızlıktan dolayı işlevini yitirecek duruma gelen göletin ıslahı, içme suyu hattının hayata geçirilmesi ve nüfusu 8 bine varan bölgede sağlık merkezi
Gazze'de işgal rejiminin saldırılarının 1000'inci gününde İLKHA'ya konuşan Mersin Umut Kervanı Dernek Başkanı Ömer Ramazan Soy, bölgede yaşanan insani felaketin ulaştığı boyutları anlattı. 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardımanların sürdüğünü belirten Soy,
Gazze'de işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar bininci gününe girerken, on binlerce Filistinlinin şehit olduğu, yüz binlercesinin yerinden edildiği süreçte uluslararası toplumun sessizliği ve İslam ülkelerinin etkili adım atmaması
Katar, çarşamba akşamı geç saatlerde Katar ve Pakistanlı arabulucuların ABD ve İranlı müzakerecilerle ayrı ayrı görüşmelerini tamamladığını ve İslamabad Mutabakat Zaptı ile ilgili konularda olumlu ilerleme kaydettiğini bildirdi. Katar Dışişleri Bakanlığı
Programa, Kovancılar Kaymakamı Abdulhamid Uyar, Belediye Başkanı Vahap Gök, ilçe protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı törende, katılımcılar bu anlamlı başarıya ortak oldu. Törende konuş
ABD ordusu, Umman Denizi’nde meydana gelen helikopter kazasında bir askerin kaybolduğunu, üç askerin ise yaralandığını duyurdu. ABD Beşinci Filosu tarafından yapılan açıklamada, MH-60S Sea Hawk tipi helikopterin görev sırasında zorunlu iniş yaptığı, ardın
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahıslara yönelik çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmalar neticesinde, FETÖ’ye üye olma suçundan hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işleml
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük