Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı bütçesi 265 milyon 535 bin TL olarak İl Genel Meclisince kabul edildi.
Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı bütçesi 265 milyon 535 bin TL olarak İl Genel Meclisince kabul edildi.
İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı başında başladığı ve bütçe görüşmeleri nedeniyle ay sonuna kadar devam eden toplantıları sona erdi.
Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıların son gününde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cemil Bayram, meclis üyelerine kurum faaliyetleri ve son durumuyla ilgili bilgi verdi.
Daha sonra başlayan bütçe görüşmelerinde 2023 yılı bütçesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor komisyon başkanı Mahmut Zengin tarafından okundu.
Komisyon raporunun meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından bütçe kararnamesi madde madde okunarak oylandı ve kabul edildi.
Geçtiğimiz yıla göre yüzde 150'lik artışla hazırlanan bütçenin kabul edilmesinin ardından konuşan Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, geride bıraktıkları yılın iyi bir yıl olduğunu belirterek, "Yapılan program bütçe imkanları doğrultusunda yüzde 100 olmasa da bazı birimlerde yüzde 100'ü aşan bazılarında ise yüzde 80 lerde 90'larda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yıl bu yıla oranla daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.
Özel İdarenin mahalli idare birimi olarak gelir gider dengelenmesi zorunlu olan bir kurum olduğunu kaydeden Erdoğdu, "Yine bildiğiniz üzere bütçe yıl içerisinde idareye harcama yetkisi veren belgedir. İdare bu yetki ile kanunlarla kendisine verilen görev ve sorumluluk alanlarında çalışır. İktisatta temel kural olan "kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçlara çözüm" diye bir kavram var. Gönlümüz şunu arz ediyor her yıl bir önceki yıla göre daha iyiye gidelim. Hep beraber daha iyi hizmet daha kaliteli hizmet daha çok hizmeti vatandaşın ayağına daha tez götürelim daha doğru geliştirelim gelişelim diye temenni ediyorum. Bazı işlerimizde eksiklerimiz kusurlarımız olabilir. İnsanoğlu eksikliklerini anladıkça onları telafi etme gayreti gösterdikçe olgunluğu varır. Tabi bu hizmetleri götürürken de gerek insan sağlığı gerek çevre sağlığı gerekse su kirliliği konularında aynı hassasiyeti göstereceğimize inanıyorum. Özel İdare görev ve sorumluluk alanında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı başta Valimiz Kamuran Taşbilek'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ekrem Akdogan'a, Genel Sekreter Yardımcımız Kemalettin Demirkıran'a ve birim müdürlerine, personelimiz bay bayan işçisinden mühendisine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,29 artarak 84,85 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün eylül vadeli varil fiyatı da 80,83 dolar olarak belirlendi. Petrol fiyatlarındaki yükselişte,
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında gerçekleştirilen Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda il genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları, alınan tedbirler ile suç ve suçlulara yönelik operasyonlar değerlendirildi. Valilikten yapılan açıklamay
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteorolojik veriler doğrultusunda kıyı bölgelerinde orman yangını riskinin kritik seviyeye ulaştığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yumaklı, bugün ve yarın başta Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceğini, sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Son
Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu (BMİKK) Toplantısı, Vali Ahmet Karakaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, tütün, alkol ve madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bağımlılıkla mücadele
Myanmar International TV'nin haberine göre, Myanmar Hava Kuvvetlerine ait eğitim uçağına Yangon şehrinin Hmawbi bölgesi yakınlarındaki tatbikat sırasında kuş sürüsü çarptı. Uçağın pilotu, çarpma sonrası motoru alev alan uçağı ıssız bir alana doğru yönlend
Olay, Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'ında meydana geldi. Kuala Lumpur'dan Jakarta'ya görevli olarak gelen Malezya Airlines pilotu MSO'nun bavulu, gümrük memurlarının X-ray kontrolünde şüpheli bulundu. Bavulda yapılan aramalarda 14 büyük paket içi
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilaç teminindeki sıkıntının devam ettiği ve bunun hastaların hayatını tehdit eden sessiz bir yıkıma dönüştüğü belirtildi. Açıklamada, kanser ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanıla
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük