Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Ağustos 2022 - 15:28 Yorum: 0

Gürcistan’da ’Tasua Yürüyüşü’ne binlerce kişi katıldı

Gürcistan'da Borçalı Türklerinin yoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin...

Gürcistan’da ’Tasua Yürüyüşü’ne binlerce kişi katıldı

Gürcistan'da Borçalı Türklerinin yoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesini anmak üzere Tasua Yürüyüşü düzenlendi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in yakınında bulunan Marneuli kentinde Borçalı Türkleri, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için Tasua Yürüyüşü düzenledi. Dini kurumlar, sosyal toplum kuruluşları ve çok sayıda cami cemaatinin desteği ile organize edilen yürüyüş, Ehl-i Beyt Cemiyeti binası önünden başladı. Yürüyüşe katılan binlerce Müslüman, "Ya Hüseyin, ya Ebelfez, ya Zeyneb" şeklinde sloganlar atarak sine vurup, mersiye okudu. Etkinlik, Hz. İmam Ali Camii önünde okunan hutbe ile sona erdi.

"Azerbaycan bayrağına saygısızlık ettiler"

Kerbela'dan çıkarılması gereken derslere ilişkin konuşan İmam Hacı Hacıyev, "Hazreti Hüseyin, bütün malı ve ailesiyle adalet uğrunda savaşan ve şehit düşen kişidir" dedi. Azerbaycan'ın Londra Büyükelçiliğine radikal bir dini grup tarafından 4 Ağustos'ta yapılan saldırıya da değinen Hacıyev, "Bazıları Azerbaycan'ın İngiltere Büyükelçiliğine saldırarak kendilerini din adamı gibi göstermeye çalıştılar, üstelik Azerbaycan bayrağına saygısızlık ettiler. Bizim din alimlerimiz ve müctehidlerimiz onları din adamı olarak kabul etmemektedir. Bu yaptıkları şey kurnazca bir plandı. Kendi planlarını uygulamak istediler. Her ülke ve devletin bayrağı insanlar için kutsaldır. Bizim bayrağımız Azerbaycan bayrağı da dahil olmak üzere bizler için kutsaldır" ifadelerini kullandı.

"Borçalı Türk yurdudur"

Gürcistan İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Fariz Recebov ise, Tasua gününün muharrem ayının 9'uncu günü olduğunu hatırlatarak, "Bugün Gürcistan'ın Marneuli kentinde Tasua Yürüyüşü gerçekleştirildi. Bu yürüyüş Kerbela olaylarının devamı olarak bizlere Hz. Zeyneb'ten kaldı. Borçalı Türk yurdudur ve bizler Tasua Yürüyüşü ile Hz. Hüseyin'e destek oluyoruz. Borçalı, Ehl-i Beyt ve Hz. Hüseyin'e ait bir yurttur. Aynı zamanda kendi Türk milletçiliğiyle gurur duyan bir yurttur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber