Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin çözümünü beklediği bir sorun olduğunu belirterek, "Özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı Kanunu’nun 10’uncu maddesinde özel güvenlik görevlilerind...
Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin çözümünü beklediği bir sorun olduğunu belirterek, "Özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı Kanunu’nun 10’uncu maddesinde özel güvenlik görevlilerinde aranacak olan şartlarda güvenlik görevlileri 1 yıl üzeri ceza aldığı zaman bize valilik ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen çalışma iznimiz olan kimlik kartımız iptal ediliyor" dedi.
Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı, 26-30 Haziran Özel Güvenlik Günü ve Haftası çerçevesinde Ankara’da bir otelde basın açıklaması yaptı. Çağırıcı, Türkiye’de aktif olarak 350 bin özel güvenlik görevlisinin görev yaptığını belirterek, “Yaklaşık 932 bin sertifikalı güvenlik görevlisi var. Sınavdan başarılı olmuş, İçişleri Bakanlığı ve valilikler aracılığıyla sertifikalar verilmiş sayıdır. 762 bin de özel güvenlik kimlik kartına sahip olmuş, bütün soruşturmalarını geçirmiş, valilik tarafından kendisine özel güvenlik çalışma izni kimlik kartı verilmiş sayı var. 350 bin aktif çalışan, kamuda ve özel sektörde görev yapıyor. Özel güvenlik görevlileri ülkemizde 100 bin noktada görev yapıyor. 49 bin de kadın, emekçi özel güvenlik görevlimiz var. Bugüne baktığımızda kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapıyoruz ama kamu güvenliğine en büyük katkıyı özel güvenlik görevlileri sunuyor. Görevliler beşikten mezara insan hayatının tüm evresinde görev yapan tek meslek grubudur” diye konuştu.
“1 yıl üzeri ceza aldığı zaman bize valilik ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen çalışma iznimiz olan kimlik kartımız iptal ediliyor”
Bütün çalışmalarını ortak olarak İçişleri Bakanlığıyla yürüttüklerini ifade eden Çağırıcı, “350 bin özel güvenlik görevlisinin beklediği bir sorun var. Özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı Kanunu’nun 10’uncu maddesinde özel güvenlik görevlilerinde aranacak olan şartlarda güvenlik görevlileri 1 yıl üzeri ceza aldığı zaman bize valilik ve İçişleri Bakanlığı tarafından verilen çalışma iznimiz olan kimlik kartımız iptal ediliyor. Yasa gereği ‘hükmün açıklanmasının geriye bırakılması (HAGB)’ diye bir kavram var. Bu 2 yıl altında ceza alanlara ‘HAGB’ veriliyor. Özel güvenlik görevlileri HAGB kapsamında ceza alsa dahi bizim kimlik kartımız iptal oluyor. Bununla ilgili sendikamız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı ile beraber 7-8 toplantı yaptı. Meclis kapanmadan önce İçişleri Bakanlığımız aracılığıyla İçişleri Komisyonu’na biz bu kanun teklifini sevk ettik. Ancak seçimlerin öne alınması ve depremin olması sebebiyle meclis kapanınca bizim komisyondaki teklifimiz bakanlığa geri gitti. Şu an 350 bin özel güvenlik görevlisinin beklediği, çalışırken kendilerini güvende hissetmek istediği bir konu” ifadelerini kullandı.
“Yaşı belli bir noktaya gelen bir özel güvenlik görevlisi de o saatten sonra başka bir yerde herhangi bir şekilde iş bulması zor”
Herhangi bir adli olaya müdahale ettiğinde ceza alan güvenlik görevlilerinin bütün hayatının neredeyse bitme noktasına gelebildiğini dile getiren Çağırıcı, sözlerine şöyle devam etti:
“Yaşı belli bir noktaya gelen bir özel güvenlik görevlisi de o saatten sonra başka bir yerde herhangi bir şekilde iş bulması zor. Kamuda çalışan özel güvenlik görevlileri var. 696 KHK kapsamından sonra kadroya geçen birçok özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız da hastanelerde veya herhangi bir yer bir olaya müdahale ettiği zaman eğer iş adli makama gider de 1 yıl üzeri adli ceza alırsa, bu arkadaşlarında kimlik kartı iptal edilebiliyor. Kendileri kadrolu işçi, özel güvenlik vasfını yitirdiği zaman onu alıp başka bir kadroya vermiyorlar. Direkt kendisi kapının önüne koyuluyor.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, haziranda aylık bazda yüzde 0,3 azaldı. Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi yıllık
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de doğal gaz üretimini yeni bir aşamaya taşıması planlanan Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu’ndaki hazırlıklara ilişkin açıklama yaptı. Filyos Limanı’nda hazırlıkları sürdürülen platformun en
Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı 84-85 dolar seviyesine yükseldi. ABD Batı Teksas tipi ham petrolün (WTI) varil fiyatı da 78-79 dolar bandına çıktı. Petrol fiyatlarındaki yükselişin Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına da ya
Cuma günü 84,44 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, haftanın son işlem gününü 83,55 dolar seviyesinden tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.31 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,02 artışla 83,57 dolar oldu. Aynı saatler
Altın, geçen hafta yüzde 7'yi aşan yükselişinin ardından ons başına 4 bin 300 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, ABD'den gelen zayıf istihdam verileri ve faiz beklentilerindeki değişim piyasaların yön arayışını güçlendiriyor. Eylül ayında 25 baz puan
ABD basınından Fox News'in aktardığı Louisiana Sağlık Bakanlığı verilerine göre yıl başından bu yana eyalette 9 Vibrio vulnificus vakası tespit edildi ve bunların 5’i ölümle sonuçlandı. Yetkililer, tüm vakaların açık yarası bulunan kişilerin deniz suyuna
Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların hedef pazarlara ilişkin bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve firmaların pazara giriş stratejilerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan sektörel pazar araştırmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada,
Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı vizyonunun "Ticarette Dijital Dönüşüm" hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen E-Kolay İhracat Platformu (E-KİP), 11. Verimlilik Proje Ödülleri kapsamında "Kamu-Dijital Dönüşüm" kategorisinde birincilik ödülün
"Çerçeve Yasa" Resmi Gazete'de yayımlandı
Ukrayna savunma sistemlerinde sıkıntı çekiyor
03Malatya’da TOKİ Şantiyesinde İşçilerin Kaldığı Konteynerde Yangın
04Malatya’da Yangın Faciası Ucuz Atlatıldı: 180 Konteyner Yandı
05Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: 2 Şüpheli Tutuklandı
06Zengibar Festivali İçin Tek Gecede 4,5 Milyon Liralık Destek
07Başkan Karademir’den Eşref Doğan Dede’ye Tebrik Ziyareti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük