Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi kapsayan...
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi kapsayan 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor. Görüşmeler çerçevesinde işçi tarafı rakamın 2025 yılı ilk altı ayı için günlük en düşük brüt ücretin bin 800 lira olması ve yine 2025 yılı ilk altı ayı için yüzde 50, sonraki altışar aylık dilimler için yüzde 25 zam talep etmişti.
İşveren tarafı olan TÜHİS ise ilk teklifini 13 Haziran’da birinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 16, birinci yılın ikinci altı ayı için yüzde 8; ikinci yılın birinci altı ayı için yüzde 7, ikinci yılın ikinci ikinci altı ayı için ise yüzde 5 zam teklifinde bulunmuştu.
Bu çerçevede HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. Arslan, görüşmenin ardından Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası ev sahipliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Burada konuşan Arslan, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesine ilişkin, "Bakanlığımız bu süreci uzatmadan, sosyal taraflara tekliflerini verip, bir an evvel karar verilmesini sağlamamız gerekiyor. Bu bizi ciddi şekilde mağdur ediyor. 5 aylık enflasyon yüzde 15, bize önerilen 6 aylık zam yüzde 16. Biz henüz imzalamadığımız, ücretini almadığımız birinci altı aylık zammı cebimize girmeden enflasyona teslim ettik. Dolayısıyla bu olacak iş değil. Burada tek kaybedenler var, çalışanlar. Onun için biz, bu tür süreçlerin daha hızlandırılması konusunda ısrar ediyoruz. Bakanımızla ve Cumhurbaşkanı Yardımcımızla yaptığımız görüşmede bu tekliflerin kabul edilemeyeceğini, işçilere götürülmesine gerek duymadığımızı kendileriyle paylaştık. Sayın Bakanımız bütün bu itirazlarımızı, eleştirilerimizi ve beklentilerimizi dikkatlice dinledi. Kendisi ’bu tekliflerin bir son değil, başlangıç olduğunu, önümüzdeki kısa zamanda yeni bir teklif sunacaklarını’ ifade etti. Bu son derece olumlu. En azından bizim son teklifimiz denmedi. Yeni bir teklif çalışması olacak" ifadelerini kullandı.
Arslan, cumartesi günü konfederasyonun başkanlar kurulunu Van’da toplayacaklarını ve orada kamu çerçeve protokolünü ayrıntılı bir şekilde tartışacakları bilgisini paylaşarak, "Pazartesinden hafta sonuna kadar, kamu çerçeve protokolünün muhatabı sendikalarımız, 81 ilde işyeri ziyaretleri ve ortak toplantılar yapacak. Taleplerimizi içeren yazılarımızı, Cumhur İttifakı’nın o ildeki il başkanlıklarına gidip sunacaklar. Bu tamamlandıktan sonra da bir değerlendirme yapacağız. İkinci aşamayı da o değerlendirmeden sonra kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.
"Biz çalışanlar adına bu masadayız"
Sunulması beklenen ikinci teklifte kırmızı çizgilerinin olup olmadığına yönelik sorulan soruyu yanıtlayan Arslan, "HAK-İŞ’in kırmızı çizgisi, işçilerin iradesine uymaktır. Dolayısıyla bizlere verilecek olan ikinci teklifi, önce koordinasyon kurulumuz, daha sonra da HAK-İŞ’te değerlendiririz. Bu değerlendirmemiz ışığında üyelerimizin kararına sunacağımız bir teklif varsa, sendikalarımız bunları kendi üyeleriyle değerlendirecek. Eğer ’bu bizim için yeterlidir’ denirse, bizim açımızdan bitmiş olur. Dolayısıyla biz çalışanlar adına bu masadayız" ifadelerini kullandı.
Arslan, beklentilerini karşılamayacak teklifin gelmesi durumunda, sendikalarının grev dahil olmak üzere bütün haklarının saklı olduğunu kaydetti.
Sürecin masada bitmesi yönünde beklentilerinin olduğunu aktaran Arslan, "Türkiye’nin şartlarını ve çalışanların mağduriyetlerini dikkate alarak makuliyet çizgisinde bir teklifi umarım bir an evvel oluştururlar. Eğer aksi olursa da tabii ki demokratik süreç işler. Türkiye’de her alanda olumlu yönde gelişmeler devam devam ederken, emeğin hakkının da korunacağı bir teklifi hak ettiğimizi düşünüyorum. İşçiler bunu hak ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kariyer Büro Sendikası Genel Başkanı Tolga Akgül, "Merkez teşkilatlarda görev yapan bazı kariyer mesleklerimiz, geri çekildiği ifade edilen düzenlemedeki tutarlardan daha da fazlasını hak etmektedir, 666 sayılı KHK bu ekonomik koşullarda kariyer meslekler
Bolu’da kurulan halk pazarındaki balık tezgahları, Karadeniz’de etkili olan olumsuz hava şartlarından etkilendi. Hamsinin yer almadığı tezgahlarda vatandaşlar istavrite yöneldi.İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, balık tezg
Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Fatura Finansmanı’ ürünü, vadeli e-faturaların vade tarihinden önce nakde çevrilmesini sağlayarak işletmelerin nakit akışını güçlendiriyor.Logo Yazılım ve İş Bankası iş birliğiyle ‘Fatura Finansma
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret eden Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) bünyesinde kurulan Türk Yatırım Fonu’nda Kırgızistan’a yapılan yatırımlar için önemli teşvik
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 2026 hedefleriyle ilgili "Bugün Diyarbakır iş dünyası, geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde güçlü, umutlu ve dinamiktir. DİSİDER olarak bu gelişimin öncü aktörl
Kasım ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 250,1 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 419,6 milyar TL ve bütçe fazlası 169,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Ocak-Kasım döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 12 trilyon 842,6 milyar TL, bütçe g
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Tapu dairelerinde Aralık ayının ikinci haftası itibarıyla yapılan satış işlem sayısı 3 milyonu geçti. Yıl sonuna kadar satışların 3,2 milyon seviyesine yaklaşması bekleniyor. Konut satışlarının da geçen yıla göre a
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6 milyar lira Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine ekonom
Kayseri’de esnaf, boğazına şeker kaçan bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada
Muş’ta köy yolunda mahsur kalan 7 kişi kurtarıldı
03Dinleme cihazı soruşturmasında iki şüpheli için tutuklama talebi
04Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi
05Talas’ta zabıta ekiplerinden gıda denetimi
06Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu
07Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük