Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:23 Aranan şahıs motosikletli polislerden kaçamadı01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...
Ekonomi 17 Ekim 2018 - 17:38 Yorum: 0

Hakkari HATSO’da mikro kredi toplantısı yapıldı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın başkanlığında mikro kredi toplantısı yapıldı.

Hakkari HATSO’da mikro kredi toplantısı yapıldı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın başkanlığında mikro kredi toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda yapılan toplantıya HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, Kızılay Derneği Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt, mikrofinans çalışanları ile girişimci kadınlar katıldı.

Burada konuşan HATSO Başkanı Servet Taş, "Türkiye Gramen Mikrofinans Programı kapsamında kadınlara verilen mikro kredi, özellikle ülkemizde kadınların çalışma hayatını katılmasını ve kendi gelirlerini elde ederek ekonomik özgürlüklerini elde etmelerini amaçlayan kefalet ve teminatsız, tamamen güven ilişkisine dayanan bir kredi sistemidir. Mikro kredi sistemini kullanarak kadınlar bin TL den başlayıp 10 bin TL'ye kadar kredi kullanabilmektedir. Kredi 46 haftada ana para yüzde 5 hizmet bedeli olarak geri alınmaktadır. Bugün burada 10 kadın girişimcimize toplamda 12 bin 500 TL kredi dağıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Dağıtılan kredinin hayırlı olmasını dileriz. Özellikle evde üretim yapan ve küçük işletme kurmak isteyip de sermayesi olmayan kadınlarımızın rağbet gösterdiği mikro kredi imkânlarından ilimizdeki kadınlarımızın da faydalanmaları için Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binamızın bir bölümünde yer tahsis edilerek, evlerinde emek vererek el işi, hediyelik eşya, yöresel el sanatları üreten kadınlarımıza nakdi destek sunularak üretime daha fazla katkı sunmaları, girişimci olmaları sağlanacaktır. Mikro kredi, kadın girişimcilere fayda sağlayan evde üretilen ürünlerin satışıyla aile bütçesine katkı sunmayı amaçlayan bir finans desteğidir. İlimizde hizmet verecek olan Mikrofinans kurumuna ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantı sonunda 10 girişimci kadına mikro destek verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber