Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:02 Esenyurt’ta olaylı sitede sular durulmuyor10:01 Çıkılması zor olan kayaların zirvesindeki tarihi oyuklar dron ile ilk kez g...10:00 Havadan görüntülenen Güzeldere menderesleri mest ediyor10:00 1 Mayıs’ta polise mukavemet gösterilmesine ilişkin detaylar Savcılığın sevk...09:58 Ayvacık’ta annesinin terk ettiği yavru kediye, köpek annelik yapıyor09:57 Zeynep Bastık, 19 Mayıs Gençlik Festivali’nde sahne alacak09:57 Aliağa Petkimspor, Fenerbahçe deplasmanında09:56 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre...09:55 Karapınar’da trafik sorunları masaya yatırıldı09:55 Gençlere özel laptoplarda yüzde 10 indirim fırsatı09:54 Diz çöküp yerlere yattı, yediği golü böyle anlattı: “Yılın en iyi yenilen g...09:54 Mardin’de kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı09:54 Alanya’da 5 motosiklet trafikten men edildi09:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kimler FETÖvari gizli tanık taktikleriyle kendi...09:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyl...09:53 Sahil Güvenlik ekiplerinden nefes kesen tatbikat09:53 Antalya’da sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışına eş zamanlı operasyon09:51 Trendyol ile yerli üretici ve satıcılar, 4.5 milyon ürünü dünya pazarlarıyl...09:51 Vali Pehlivan: "İlimizde 4 varlığımız UNESCO’nun geçici listesinde yer alıy...09:51 RAMS Park’ta 15. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi
Ekonomi 29 Nisan 2024 - 14:49 Yorum: 0

Halı Sektörü Afrika’da büyümeyi hedefliyor

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti. Senegal’in başkenti Dakar’da Se...

Halı Sektörü Afrika’da büyümeyi hedefliyor

Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti. Senegal’in başkenti Dakar’da Senegalli halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek B2B görüşmelerini gerçekleştiren ve yerinde pazar araştırması da yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet, buradaki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.
Gaziantep’i dünya halı üretiminin başkenti haline getiren Gaziantepli halıcılar, ihracatın sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi ve yeni pazar arayışları için hedef olarak seçtikleri Afrika kıtasındaki temasları kapsamında bu kez de Moritanya ve Senagal’i ziyaret ettiler. Depremden sonra yurtdışı faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kalan halıcılar, Kenya, Tanzanya, Malezya, Avustralya ve Hindistan’a Sektörel Ticaret Heyleri düzenledikten sonra bu kez rotayı Batı Afrika’ya çevirerek Moritanya ve Senegal’i mercek altına aldılar.
“Sürdürülebilir halı ihracatı için dünyanın her noktasına ulaşmaya devam edeceğiz”
Moritanya’daki temaslarını tamamlayan heyet Senegal’de de hedeflerine ulaşarak ülkenin en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya geldi. Afrika pazarına yönelik sürdürülen çalışmaları değerlendiren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı açıklamada, “Halı sektörü Türkiye için büyük önem taşıyan, doğrudan ve dolaylı yollardan yüzbinin üzerinde istihdama imkân veren bir sektör. Bizim için kıymetli olan sektörümüzün geleceğini garanti altına almak ve sürdürülebilir ihracatı sağlayabilmek için yürüttüğümüz yeni pazar arayışlarında en önemli hedefimiz 54 ülkeden oluşan Afrika pazarıdır. Afrika, gelişmekte olan ve ülke ihracatı açısından büyüme potansiyeli yüksek bir pazar. Buradaki pazar payımızı arttırmak ve firmalarımızın daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak için Ticaret Bakanlığımızın desteklediği projelerimizle sürekli sahadayız. Moritanya ve Senegal’e yönelik olarak düzenlediğimiz Sektörel Dış Ticaret Heyetlerimiz başarılı temaslar sağladı. Her iki ülkenin de sektörümüz için ayrı ayrı önemi var. Elbette sık sık bu ülkelere giderek yenilikçi ürünlerimizi tanıtmak ve bu ülke kültürlerini yakından tanıyarak bu kültürlere yönelik üretim gerçekleştirmek işin en doğrusudur. Moritanya ve Senegal temaslarımızı başarılı bir şekilde tamamlayarak ülkemize döndük. Bizleri destekleyen başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere bütün sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Moritanya’nın başkenti Nuakşot ve Senegal’in başkenti Dakar’daki temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar Gaziantep’e döndü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber